Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 282
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Те материала го взеха миналият вторник. Доктора каза, че ще отнеме време да станат готови резултатите, защото щял да го даде за хистология. И едва днес ми светнаха резултатите в здравното досие. Пише: Фрагмент от антрална лигавица Хп /+/, туморна находка: няма, метастази: не
Сигурно ще се видм с лекаря другата седмица чак. Дотогава ще взема да си лекувам кандидозата.
Ще пусна и на децата по едно изследване, че малкия се оплаква че като се притесни за училище го боли стомаха. Той че се храни по пуберски е факт, но не мога да си представя, че не са се заразили.

# 691
На мен ми ги правиха от днес за утре. Може би зависи от натоварването. Но антибиограмата наистина отнема време. Дано са направили както трябва и това да улесни лечението.

При децата винаги е хикс. Както казах  - аз бях с хб - моите нямаха, после ММ беше с хб децата пак нямаха. Преди година им правихме пак тестове. Нямат.

# 692
Gorg0nzola, кандидозата как ще лекуваш?
И как разбра, че имаш, какви симптоми?

Сега гледам  какво е това антибиограма. Такова нещо не са ми пускали на мен.
Казаха ми да направя фецес месец след спиране на хапове.

# 693
  • София
Елора, пролетта бях цъфнала като майска роза с ужасен сърбеж от едното нищо (правих дълъг пешеходен преход в жега с тесни дънки, без да имам възможност да сменя дамска превръзка). Ходих на АГ тогава изписа лечение с макмирор до пълното изчезване на симптомите + 2 дни след това. Не е истина колко опаковки опрасках. После си самоизписах за 3 месеца BioKult candida. Уж сега нямам никакви симптоми, но поисках пак да ми направят микробиология и ето че гадината дреме някъде там. Сега ми е пуснала по-лекичко лечение: 10 дни глобули Douafil и Candizin по схема. Глобулите за 10 дни ще ги пусна преди АБ. Candizin като го чета е нещо като ваксина: пиеш умрели гъби 10 дни и после 20 дни чакаш организмът да активира имунитет към тях и така 3 пъти. Малко измислен ми се струва ама ще го пробвам. Чудя се само първата десетдневка да я съчетая ли с глобулите преди евентуален АБ? Сега ще пиша на АГ-то по вайбър, дано благоволи да ми отговори.

# 694
Ох, аз получих като пих аб сърбеж лек на интима и езика ми беше бял. Той принципно си беше все обложен, обикновено жълт, ама направо си побеля на места. На други беше и черен от аб.
Та купих биокулт кандеа и аз. И се чудя колко да го пия.
Взех кутия от 60 и пия по две наведнъж.
Поизчиства се езика, но има някакъв налеп навътре все още.
Дъвча вечер мастикс, не знам дали помага, ама поне за хелико може. Така съм чела.

# 695
  • In the land of Never Never
Те материала го взеха миналият вторник. Доктора каза, че ще отнеме време да станат готови резултатите, защото щял да го даде за хистология. И едва днес ми светнаха резултатите в здравното досие. Пише: Фрагмент от антрална лигавица Хп /+/, туморна находка: няма, метастази: не
Сигурно ще се видм с лекаря другата седмица чак. Дотогава ще взема да си лекувам кандидозата.
Ще пусна и на децата по едно изследване, че малкия се оплаква че като се притесни за училище го боли стомаха. Той че се храни по пуберски е факт, но не мога да си представя, че не са се заразили.
Имам спомени, че ми лекуваха кандида с нистатин.
Има специален Провиотик Кандида: https://proviotic.bg/BG/product/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d … 1%d0%bb-%d1%85-10

# 696
  • София
Гликоза, тъкмо като купя хеликобактерния, ще взема и този, че да ми направят отстъпка Wink Макмирорът с който мен ме лекуваха е комбинация от нистатин и нифурател. Много е ефективен. Сега лечението е по-леко, но аз в момента нямам никакви симптоми. АГ-то ми отговори точно така да направя както съм си намислила и да не отлагам лечението на хеликобактера, а гастрото ме успокои че имало резултати и с по два плюса, да съм се радвала, че имам само един. И аз реших да го давам по-спокойно, защото като съм спокойна нищо не ме боли. Стомахът ме боли само и единствено като се притесня. Като се видим ще разбера какво лечение ми е намислил.

А ММ се оплаква от доста време от такива пъпчици в основата на езика и постоянно драскане в гърлото за каквито четох в началото на темата. Обиколи няколко УНГ, които казаха, че нищо му нямало. Сега се замислям, че сигурно трабва да мине през гастро, но т.к. той няма да го направи ще го карам да си пусне веднага тест като се приберем другата седмица.

# 697
Гликоза, тъкмо като купя хеликобактерния, ще взема и този, че да ми направят отстъпка Wink Макмирорът с който мен ме лекуваха е комбинация от нистатин и нифурател. Много е ефективен. Сега лечението е по-леко, но аз в момента нямам никакви симптоми. АГ-то ми отговори точно така да направя както съм си намислила и да не отлагам лечението на хеликобактера, а гастрото ме успокои че имало резултати и с по два плюса, да съм се радвала, че имам само един. И аз реших да го давам по-спокойно, защото като съм спокойна нищо не ме боли. Стомахът ме боли само и единствено като се притесня. Като се видим ще разбера какво лечение ми е намислил.

А ММ се оплаква от доста време от такива пъпчици в основата на езика и постоянно драскане в гърлото за каквито четох в началото на темата. Обиколи няколко УНГ, които казаха, че нищо му нямало. Сега се замислям, че сигурно трабва да мине през гастро, но т.к. той няма да го направи ще го карам да си пусне веднага тест като се приберем другата седмица.
Ами да, трябва да се провери, защото тези неща обикновено са семейни, то става просто и от прибори в заведения, а в семейството няма как да не се предаде.
И при мен беше така, като се притесня, нещо като че ли започва да ме яде в стомаха, много странно беше. Като се излекувах от хеликобактера, това престана.
Иначе болки и дразнене в стомаха имам понякога, но то е от определени храни.
За пробиотиците, трябва да питаш лекаря как да ги вземаш, за да не си влияят с антибиотиците, трябва да има някакво отстояние във времето на приемане.
Дано да ти понесе лечението, ако не се получи, пиши.

# 698
  • София
О, ще пиша още като ми го назначи и ще си сверя часовника с вашите писания по-напред.
Храната от която ме боли стомах е грах. Странно ми е, защото други бобови, които обикновено са по-хард не ми правят проблеми. А млад, мекичък грах ми докарва ужасни болки, но явно си е до организъм.
Честно, не знам ако успея да го излекувам дали бих се престрашила да седна повече в заведение Joy Но засега ми е прясно, прасно и сигурно затова така мисля. Трябва да направя проучване на какви условия издържа тази гад. Примерно ако готвача опита супата с лъжица, после разбърка супата със същата лъжица и я остави да ври още 15 мин. дали бактериите ще измрат от високата температура.

# 699
О, ще пиша още като ми го назначи и ще си сверя часовника с вашите писания по-напред.
Храната от която ме боли стомах е грах. Странно ми е, защото други бобови, които обикновено са по-хард не ми правят проблеми. А млад, мекичък грах ми докарва ужасни болки, но явно си е до организъм.
Честно, не знам ако успея да го излекувам дали бих се престрашила да седна повече в заведение Joy Но засега ми е прясно, прасно и сигурно затова така мисля. Трябва да направя проучване на какви условия издържа тази гад. Примерно ако готвача опита супата с лъжица, после разбърка супата със същата лъжица и я остави да ври още 15 мин. дали бактериите ще измрат от високата температура.
Не се притеснявайте, не е толкова лесно, трябват предпоставки- основното е баланса на бактерии в червата, който е определящ за имунитета. Също концентрацията, в която ги поемате, има значение, вкъщи обикновено няма как да се избегне, навън в заведенията обикновено има някаква хигиена.
Писах, мисля преди, прочетете Заредете тялото с фибри на Булсевиц, там се обяснява как да си създадете пробиотична среда в червата, за да имате повече добри бактерии и по-малко от лошите, които също обикновено пристъстват, но трябва да са под контрол.

# 700
Точно от заведения може да се заразиш.

# 701
Бактериите и заразата с тях е специфично нещи, наслагват се имунитет предразположеност като фактор.
Писах го многократно, подчертавам го отново - аз съм имала хелико поне 5 години предварително ( по пораженията по лигавицата и хроничния гастрит според моят лекуващ) но ММ беше незаразен. Няколко години по- късно той се зарази но не ме презарази (има процент вериятност). Бивали сме в еднакви условия и един от нас е с бактериална стомашно чревна инфекция, но останалите нямат. Така че можеш да си контактен по много начини но това не значи че 100 ще се заразиш.

# 702
Явно имунитета играе голям фактор тук.

# 703
  • София
Моята майка имаше язва на дванедесетопръстника в продължение на десетилетия (от как се помня като дете), а също хроничен гастрит. Имаше нон-стоп, до смъртта си преди месец, тежки проблеми със стомаха. В един момент, когато започна да се говори за хеликобактер, направи уж някакво изследване и то се оказа положително. Какво е предприела  - нямам представа, била съм във възраст, в която не ми е пукало. Но предвид, че стомашно-чревните ѝ проблеми продължиха и се задълбочиха, едва ли ги е излекувала. Аз не живея в нейната къща вече 20 години, но съм я посещаваля, яла съм у тях, готвила ми е. Каква е вероятността заразата ми да е с над 20 годишна давност, предвид, че болките от притеснение са от тинейджърските ми години? Сестра ми също се оказа положителна  ( с два плюса ++) и калцирана язва. Та си мисля, че съм си го носила с години, по някаква причина с минимални проявления. Да, последните години имунитета ми се срина, явно затова ме превзеха всички гадини.

# 704
Моята майка имаше язва на дванедесетопръстника в продължение на десетилетия (от как се помня като дете), а също хроничен гастрит. Имаше нон-стоп, до смъртта си преди месец, тежки проблеми със стомаха. В един момент, когато започна да се говори за хеликобактер, направи уж някакво изследване и то се оказа положително. Какво е предприела  - нямам представа, била съм във възраст, в която не ми е пукало. Но предвид, че стомашно-чревните ѝ проблеми продължиха и се задълбочиха, едва ли ги е излекувала. Аз не живея в нейната къща вече 20 години, но съм я посещаваля, яла съм у тях, готвила ми е. Каква е вероятността заразата ми да е с над 20 годишна давност, предвид, че болките от притеснение са от тинейджърските ми години? Сестра ми също се оказа положителна  ( с два плюса ++) и калцирана язва. Та си мисля, че съм си го носила с години, по някаква причина с минимални проявления. Да, последните години имунитета ми се срина, явно затова ме превзеха всички гадини.
Баща ми почина от рак на панкреаса, също цял живот с проблеми със стомаха. Също не се беше проверявал за хеликобактер. Вероятно при мен го е имало, с години, поради все пак общото домакинство. Но брат ми и майка ми имаха железни стомаси, ядяха всичко и никакви проблеми.
Мисля, че е въпрос на имунитет, и състав на бактериалната флора, при някои хора състава на бактериите в стомаха не позволяват на хеликобактера да се развие много. За това е важна да се създава добра микрофлора в стомаха чрез хранене, повече влакнини и пробиотични храни.
При мен, когато проблемите се проявиха - болки в стомаха при напрежение и от храни, лекар ме насочи да изследвам. Не можах да се излекувам поради реакция към голямата доза антибиотици. Впоследствие се излекувах с други средства, писала съм за това. Но болките в стомаха все пак от определени храни си останаха, зависят може би и от сезона. Лигавицата се уврежда от хеликобактера.

Общи условия

Активация на акаунт