Хеликобактер пилори - втора тема

• 115 661
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Получих си лечението. Доколкото помня от това, което четох в началото стандартно предписваните АБ: Амоксигама и Фромилид за по 10 дни. Фромилид-а ли беше този, който горчеше?
В добавка Пулсет и Улкомед за по 2 седмици.
Прохелико като пробиотик или каквото се води, че е съответния лактобацилус - за месец
И противогъбично в слонски дози Head Band
Вероятно ще ги почна във вторник и ще видим ще оживея ли от толкова лекарства.

Семейството е в хормонална война: пубертет срещу андропауза и всички дружно не ми говорят, а докторът каза да ги тествам и тях. Вероятно на по-късен етап ще им събирам пробите

# 706
Аз съм чела,че често  с бактерията се заразяваш  в детска възраст и голяма част от населението я има ,но се проявява когато ти падне имунитета. От притеснение  и мен ме заболяваше стомах от малка . Сега след излекуването ми , много внимаваме в къщи с прибори и чаши и т.н.  .Това съм го научила от една приятелка ,която беше болна заедно с детето си на 4 години.
На заведение очаквам готвача да не пробва.
 Аз и преди съм писала от втория път се излекувах,но си имам рефлукс и изсъхване и болки в гърлото. На последната гастроскопия ми казаха малка херния и да  си гледам диетата,макар ,че това лято я изоставих след близо 5 години.
Сега четох, че някой кръвни групи са по  предразположени .
Ето една статия с диета
https://medconsult.bg/bolki-v-stomaha-korema/item/2784-helikobak … -estestven-nachin
В статията пише ,че може лимон , за мен е несъвместимо всъщност.

# 707
Здравейте, след положителен кръвен тест за ХБ, този от фецес също е положителен – 3.63 при реф. стойности: под 0.9 – отрицателен, 0.9-1.1 – граничен, над 1.1 – положителен. Не успях да открия информация, затова ако има запознати моля за разяснение –има ли отношение цифровият индекс /3.63/ към степента на разпространение на бактерията и съответно към продължителността и тежестта на медикаментозното лечение? Предварително благодаря!

# 708
Преди година кръвните показатели и двата бяха със стойности 5 пъти по-високи от горната референтна граница и имах положителен дихателен тест. Минах стандартния двуседмичен курс с два антибиотика, пробиотик и ИИП и когато тествах контролно кръвните тестове пак бяха положителни, но с по-малко степени над горната референтна граница, а дихателния тест излезе отрицателен. Всички казаха, че дихателния тест е най-точен след биопсията при гастроскопия и следователно съм се отървала от хеликобактера.

# 709
  • In the land of Never Never
Здравейте, след положителен кръвен тест за ХБ, този от фецес също е положителен – 3.63 при реф. стойности: под 0.9 – отрицателен, 0.9-1.1 – граничен, над 1.1 – положителен. Не успях да открия информация, затова ако има запознати моля за разяснение –има ли отношение цифровият индекс /3.63/ към степента на разпространение на бактерията и съответно към продължителността и тежестта на медикаментозното лечение? Предварително благодаря!
Направете си дихателен или фецес тест. Кръвният тест не е показателен.

Преди година кръвните показатели и двата бяха със стойности 5 пъти по-високи от горната референтна граница и имах положителен дихателен тест. Минах стандартния двуседмичен курс с два антибиотика, пробиотик и ИИП и когато тествах контролно кръвните тестове пак бяха положителни, но с по-малко степени над горната референтна граница, а дихателния тест излезе отрицателен. Всички казаха, че дихателния тест е най-точен след биопсията при гастроскопия и следователно съм се отървала от хеликобактера.
Да, защото кръвният тест показва наличие на антитела, които може да присъстват, ако някога сте имали инфекция, докато дихателния и фецес показват наличие на инфекция в момента.

# 710
Скоро ще правя тест - фецес. Другата седмица мисля.
Като отида и дам пробата, какво да кажа. Само за хеликобактер пилори ли.
Нещо количествен,качествен или това е за кръвните.

Иначе спрях и нексиума и сега ми е тегаво на стомаха. Дано мине.

# 711
Мисля чети е рано за фецес тест. Ще е положителен.

# 712
Ами казаха да мине месец без лекарства. И около 5 август ще е края на този месец.

# 713
  • София
Ами казаха да мине месец без лекарства. И около 5 август ще е края на този месец.
И на мен така ми казаха. Месец след края на пробиотика, който ще пия най-дълго.

# 714
Ама аз си продължавам да пия пробиотици.
Единия е за кандида, другите обикновени.
Но си купих прохелико вчера, още не съм го взела.
Сега да правя ли теста преди да започна да го пия, не знам, има ли значение?

# 715
Здравейте, незнам как е за другите пробиотици, но Прохелико не се пие поне 2 седмици преди тест. Дава фалшиво отриц резултат ако го пиете и се тествате за ХБ.

# 716
Ок, не съм го пила, ще го взема и няма да го почвам. След резултата ще почна.

Беше и на промоция, аз наскоро разбрах за него и ме яд, че не го почнах.

Ще е весело ако съм отрицателна и съм го взела напразно, оф шматка съм. Rolling Eyes

# 717
  • София
На мен ми е 3-ти ден от лечението днес. Разбрах какво се има предвид под горчив вкус в устата, но засега го търпя. Имам и диария от АБ и взе да ме боли и стомаха - абе красота.

# 718
Ужас.
Пиеш ли нещо за стомаха? Бисмут и инхибитор?
Аз нямах разстройство, ти явно имаш.
Даже запек имах.

# 719
  • София
Пия и бисмут и омепразол. Не е толкова зле де - засега. Просто аз преди си живеех красиво и без болка и сега лекувайки се зорлем си причинявам дискомфорт та затова си мрънкам.

Общи условия

Активация на акаунт