Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 282
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 735
Елора, ти как си със щитовидната жлеза? Имаш ли Хашимото или хипофункция? Аз пробвах ниско въглехидратен режим, но си въвлекох много проблеми, може би заради щитовидната.
Не знам какво точно си правила по време на нввмх.
Кетото не е хубаво за щж.
НВВМХ си е ок за щж.
Иначе съм с хипо и хашимото.
Много по-добре съм с нввмх.
Просто си добавям повече в от зеленчуци и плодове. Е, плодовете ограничавам.
Какви точно проблеми си имала?

# 736
Започна ужасно замайване, изтръпване на ръцете и най-ужасното беше невъзможността да заспя вечер, ходех като зомби през деня като не съм спала. Като увеличих значително въглехидратите, нещата се оправиха. Остана сам една уртикария, която също се появи в този период.

# 737
Има кето грип винаги, нормално е.
Аз и досега си ям така.
Салатка една хубава и протеинчето.
Нещо не си нацелила зеленчуците според мен или въобще си ги отрязала.
За уртикарията е странно, защото много хора в темата за ир е имало се хвалят,че кожни драми като псориазис дори им се кротва.
Да не би да се прекалявала с твърди сирена? Защото от тях може да се получи.

# 738
  • София
Кажете ми за маслото от риган моля!
Може и да се съчетава с Прохелико? Влияе ли по някакъв начин на изследванията в последствие? Трябва ли да се спре и то един месец преди изследвания? Има ли неприятни усещания от него? На мен ми излизат киселини от някои силни подправки. Преимерно розмарин и мащерка не понасям именно защото след това с часове се уригвам  на подправката. Препоръчвате ли някаква доза (сигурно е писано, трябва да се върна да чета, извинявам се).

# 739
Може и да се съчетава с Прохелико? Влияе ли по някакъв начин на изследванията в последствие? Трябва ли да се спре и то един месец преди изследвания? Има ли неприятни усещания от него? На мен ми излизат киселини от някои силни подправки. Преимерно розмарин и мащерка не понасям именно защото след това с часове се уригвам  на подправката. Препоръчвате ли някаква доза (сигурно е писано, трябва да се върна да чета, извинявам се).
Според препоръките пробиотиците не се препоръчват за лечение на каквито и да е храносмилателни проблеми, така че официално не е нужно да се спират.
Въпреки това аз гледам за всеки случай да съм ги спрял, защото знае ли човек със сигурност.

# 740
  • София
Аз за маслото от риган питах, ама и него ще спра за всеки случай. И без това реших, че като пускам фецес за хеликобактер, ще пусна и за посявка за кандида. Вече съм почти сигурна, че кандидата ми идва от червата.

# 741
 Има ли неприятни усещания от него? На мен ми излизат киселини от някои силни подправки. Преимерно розмарин и мащерка не понасям именно защото след това с часове се уригвам  на подправката.

а преди това от подправки имало ли е оплаквания?

# 742
  • София
От класически подправки или чайове от тях не се оплаквам, но съм пила други етерични масла и после винаги съм като огнедишащ дракон. Поне харесвам риган и се надявам да не ми е толкова неприятно да ми излиза дъх на него. Но примерно като ми предпишат геломиртол за кашлица - много ми помага, но направо полудявам от това, че имам дъх все едно съм изяла коледната елха заедно със шишарките и по-лошото е, че хората срещу мен, с които говоря също го усещат.

# 743
От класически подправки или чайове от тях не се оплаквам, но съм пила други етерични масла и после винаги съм като огнедишащ дракон.

мисля че това прилича на рефлукс а не на проблем с ХБ

# 744
  • София
Благодаря! Ще пробвам няколко дена да видя ще ми е много ли непрятно от него. После ще поспра за месец, ще направя тестовете и пак ще мисля.

# 745
  • София
Възможно ли е изхвърлянето на хеликобактер да предизвика анален сърбеж?

# 746
По скоро наличие на хемороиди е това.

# 747
Възможно ли е изхвърлянето на хеликобактер да предизвика анален сърбеж?

Бактерии, глисти, също може да го причинят.
Но и хемороиди също.
Скрит текст:
И ако някой те псува tooth

# 748
  • София
Също нарушена чревна микрофлора, т.е. гъбички в червата. Пуска се фецес за изследване.

# 749
  • София
Да, аз подозирам жестока кандидоза, но бях длъжна да попитам дали от хеликобактера няма такива странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт