Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 294
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 720
Дано поне не ти е по цял ден разтройството.
Аз да ти кажа съм си вечно запечена и нямаше да страдам, ако бях като тебе.
Много е гадно, разбирам те, ама трябва.
Стомаха се успокои след време.

Прокомбо ми изписаха на мен, бил добър и издържал уж на антибиотично лечение.
Аз за прохелико не знаех.
Ще се тествам и ще видим.

За гъбичките даже ми бяха казали, че няма нужда да купувам. В епикризата ми беше написано 1 на три дни. При теб не знам как е.
Но езика стана бял. Та стана ясно.
Сега се пооправи. Но почнах биокулт кандеа. А от вдругиден почвам и провиотик кандида.
Но мисля, че се поизчистих вече.

Лошото е, че като спрях нексиома /инхибитора/ и стомаха почна да мръннка.
Но си пия билкови неща за гастрита.
Изглежда поразията от бактерията - гастрита, май ще си го влача.

# 721
  • София
Утре ми е последен ден с АБ. Ура! Почти не усещам вече неприятните ефекти. Бисмутовият оксид и омепразол-а ще ги пия още 5 дни и после оставам на прохелико.
Диарията от бисмутовия оксид, при мен спира ако не ям млечни или зарзават. То е описано в листовката, но уж само за 30 мин. след приема на лекарството. Все си мисля, че е полезно да се изхвърли шлака и евентуално измрели бактерии та безмлечна диета пазя само когато ми омръзне да вися в тоалетната.

# 722
Аз съм яла сиренце, но никакво разстройство нямах.
А на теб станаха ли ти черни?

Аз забравих да пиша.
Направих тест, отрицателна съм. О, йес.

Ама вече купих прохелико.Нищо де, то и за други неща е полезен, ще го почна нататък.

# 723
  • София
Честито на теб!

Черни така и не ми станаха. А разхлабването е основно от прясно мляко в кафето сутрин. По едно време го замених с ядково и точно се чудех защо проблемите продължават докато не осъзнах, че млякото ми е овесено.
Но категорично не е драма.
Тази вечер приключвам 10-те дни, но от единия АБ са 21 хапчета, а от другия повече. Та мисля утре сутрин да си взема пак дозата, че да не оставям едно хапченце амоксигама самотно Wink
Лошото е, че напълнях малко (1,5 кг. за тези 10 дни) И не мога да разбера как се случи - ям по малко защото храненията ми са свързани с АБ, а не безразборно по цял ден. Ходя до тоалетната повече от редовно. Отделно маам като луда по полетата да направя по 20 хил крачки на ден, та белким отслабна. А вместо това пълнея. Тумбачето ми е леко раздуто, но предполагам, че е от цялата война, която се случва в него. Но теглото от какво?

# 724
И аз така бях.
Това са хапове, доста силни.
1,5 кг са нищо.
Даже сигурно са вода.

# 725
  • София
И аз на това разчитам, че е вода. Нищо са наистина - просто се чудех какво става. Защото гледах да сваля около 1-2кг. за море и се мерех всекидневно и изведнъж - теглото вместо надолу взе да върви нагоре.
Даже не съм сигурна дали е от хаповете или рязко ме е ударила критическата баш докато пия АБ.
Ще се види идните дни.

# 726
Кога си на море? То кожата ти  сега ще е чувствителна много, внимавай с нея.
На морето ще се раздвижиш с печене и плуване, веднага ще свалиш.

Отиди си на море, Кило и половина е нищо. И не това е важното.

Виж в гуглето за напълняване и антибиотици. Нормално е.
А ако бяха кортикостероиди? Щеше да искаш да са антибиотицие.
Тогава не 2 кила, ами 20 щеше да имаш отгоре и повече.

# 727
  • София
Виж как човек се учи докато е жив. За кортикостероиди бях чувала, за антибиотици - не. От детството си само веднъж съм пила - 2020г., покрай короната и тогава пак се бях ошишка, но мислех че е от локдауна и затворения начин на живот.
 Чак след 20-на дни съм на море. Принципно седя на сянка, че кожата ми не е за печене, само докато плувам ме вижда слънце, но ще имам предвид за сега, че както казах бъхтя по полетата като гламава.

# 728
След тежък ковид лекуван с кортикостероид и 3 антибиотика общо 30 дни вече 3г. съм с 25+ кг отгоре, които не се влияят от глад и диета. Обаче точно през 2те седмици лечение по схема на хеликобактер без да ограничава храната  от само себе си свалих около 4 кг. Около 2 седмици след края на лечението килограмите се върнаха отново без да променям нещо в храненето.

# 729
А Рори, нввмх опитвала ли си?

# 730
Какво е НВВМХ?

# 731
Режим на хранене.
От 10 годишна започнах да дебеля докато не станах 115-120.
С този режим свалих, задържах  и оздравях.
И не съм гладна.

# 732
  • София
Рори, моят мъж ме бъзика че съм открила перпетум мобиле - не ям, ходя и не отслабвам Joy Ама как да мина на НВВМ като мразя мазно и месо.

# 733
  • In the land of Never Never
След тежък ковид лекуван с кортикостероид и 3 антибиотика общо 30 дни вече 3г. съм с 25+ кг отгоре, които не се влияят от глад и диета. Обаче точно през 2те седмици лечение по схема на хеликобактер без да ограничава храната  от само себе си свалих около 4 кг. Около 2 седмици след края на лечението килограмите се върнаха отново без да променям нещо в храненето.
Вземете си книгата Можем без диети на Майкъл Грегър.
Или идете в клиниката на д-р Емилова, ако имате възможност.

# 734
Елора, ти как си със щитовидната жлеза? Имаш ли Хашимото или хипофункция? Аз пробвах ниско въглехидратен режим, но си въвлекох много проблеми, може би заради щитовидната.

Общи условия

Активация на акаунт