Хеликобактер пилори - втора тема

• 99 293
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, и аз да се включа с положителен тест за Хеликобактер и болки. Изписаха ми Левокса  и  Аугментин за 7 дни плюс още 30 дни Езопраджен. Остана още един ден от АБ, но си мисля, че 7 дни е малко. Имам още болки и не знам да продължа ли още 3 дни на своя глава. Намерих пробиотика от кокиче - някой знае ли 1 или 2 таблетки се вземат и колко време?
Може да го вземаш 10-12 дни по две таблетки сутрин и вечер, този в металните флакони, и го смучи. После може още един месец по една таблетка, за да промениш стомашната микрофлора с повече добри бактерии.

Благодаря, на мен ми предложиха само хапчета по десет в опаковка, ще питам за другите!:confused: Всъщност ако е по две сутрин и вечер - стават 4 на ден ли?

# 121
Голяма горчилка в устата се усеща след Кларитомицина просто кошмар 😕

# 122
  • In the land of Never Never
Здравейте, и аз да се включа с положителен тест за Хеликобактер и болки. Изписаха ми Левокса  и  Аугментин за 7 дни плюс още 30 дни Езопраджен. Остана още един ден от АБ, но си мисля, че 7 дни е малко. Имам още болки и не знам да продължа ли още 3 дни на своя глава. Намерих пробиотика от кокиче - някой знае ли 1 или 2 таблетки се вземат и колко време?
Може да го вземаш 10-12 дни по две таблетки сутрин и вечер, този в металните флакони, и го смучи. После може още един месец по една таблетка, за да промениш стомашната микрофлора с повече добри бактерии.

Благодаря, на мен ми предложиха само хапчета по десет в опаковка, ще питам за другите!:confused: Всъщност ако е по две сутрин и вечер - стават 4 на ден ли?
Извинявам се, имам предвид две общо, едно сутрин и едно вечер.
А тези по десет сигурно са специалните срещу хеликобактер: https://proviotic.bg/BG/product/bio-proviotic-helicobacter-750-m … D1%82%D0%BA%D0%B8
Няма лошо и тях да ги пиеш десетина дена, и после другите. Те се вземат по една сутрин и вечер, така пише и на сайта. При теб е поддържаща терапия за стомашната микрофлора, хеликобактер вече нямаш, така че е полезно, като цяло.

# 123
Голяма горчилка в устата се усеща след Кларитомицина просто кошмар 😕
Аз ядях нещо след това или  вода.

# 124
Аз пък ядях винаги преди тях, защото първия ден ги изпих на почти гладно и половин час след това едва овладявах да не повърна. Много ми се гадеше. Flushed

# 125
Горчилка е да.При мен през деня почти не се усещаше,защото постоянно ядях или смучех бонбони.Вечер обаче се будех от сухота в устата и горчив вкус.

# 126
Горчилка е да.При мен през деня почти не се усещаше,защото постоянно ядях или смучех бонбони.Вечер обаче се будех от сухота в устата и горчив вкус.
Вечер се събуждам от горчилката, досега не бях пила никога Кларитомицин, това е абсолютен отврат.
Имам още цели шест дена да пия от горчилката ☠ През деня купих лукчета и пия кафета, не се усеща чак толкова осезаемо, но вечер е кошмарно.

# 127
Аз не можех да заспя, защото като легна, цялата горчилка се връща в устата. Вероятно заради рефлукс. Опитах да спя седнала, но не се получи. След две нощи безсъние се отказах.

# 128
И аз едва изтраях десетте дена лечение. Все си виках хайде поне още един ден, после още един, наистина се надявах на колкото мога повече, че по едно време съвсем се бях отказала.
Надявам се да съм утрепала тази гад. Grinning Предполагам след месец ще пусна контрола. Стискайте палци. Hug

# 129
Може ли да кажете каква е схемата на прием, благодаря!
Трябва да я спазваш стриктно, за да имаш резултат.
Успех, на мен ми помогна.
Може ли и на мен да ми кажете за схемата ?Изобщо не ми се пият антибиотици Sad

# 130
Може ли и на мен да ми кажете за схемата ?Изобщо не ми се пият антибиотици Sad
Пиша ти на лични.

# 131
Нека да научим и другите, моля.

# 132
  • Варна
Дъщеря ми на 15 години след две неуспешни лечения с антибиотик и прием на Провиотик по схемата от тази тема вече няма бактерия.Много благодаря за информацията!

# 133
Нямам нищо против да споделя, с който има наистина нужда.
Писах за схемата на лечение, непосредствено след като се излекувах, защото бях много ентусиазирана, исках да помогна и на други.
Но все пак, изпитвам обаче известно неудобство да се явявам в ролята на лекар, защото хората може да имат различни проблеми, не всички наистина имат хеликобактер, някои си поставят сами диагнози. Може да е опасно, човек да се лекува от това, а в това време да се развият други заболявания.
Ако диагнозата е поставена след изследване фецес или дихателен тест, от лекар, които изписва антибиотици, но човекът предпочита да се лекува с някакви алтернативни средства, с такъв човек нямам нищо против да споделя лечението.
Може би и други пробиотици да помагат, в предишната тема потребителите бяха споделили и други лечения.
За това не искам да налагам само това лечение, още повече, че то е продължително, изисква постоянство, и като цяло, не е евтино, въпреки, че здравето няма цена. 
Следя темата, и с удоволствие ще помогна на всеки, които има доказан хеликобактер пилори, консултирал се е с лекар, но не иска да пие антибиотици по някаква причина.
Надявам се на разбиране.

# 134
Нямам нищо против да споделя, с който има наистина нужда.
Писах за схемата на лечение, непосредствено след като се излекувах, защото бях много ентусиазирана, исках да помогна и на други.
Но все пак, изпитвам обаче известно неудобство да се явявам в ролята на лекар, защото хората може да имат различни проблеми, не всички наистина имат хеликобактер, някои си поставят сами диагнози. Може да е опасно, човек да се лекува от това, а в това време да се развият други заболявания.
Ако диагнозата е поставена след изследване фецес или дихателен тест, от лекар, които изписва антибиотици, но човекът предпочита да се лекува с някакви алтернативни средства, с такъв човек нямам нищо против да споделя лечението.
Може би и други пробиотици да помагат, в предишната тема потребителите бяха споделили и други лечения.
За това не искам да налагам само това лечение, още повече, че то е продължително, изисква постоянство, и като цяло, не е евтино, въпреки, че здравето няма цена. 
Следя темата, и с удоволствие ще помогна на всеки, които има доказан хеликобактер пилори, консултирал се е с лекар, но не иска да пие антибиотици по някаква причина.
Надявам се на разбиране.

Здравейте. Имам доказан хеликобактер - 5.5 от фецес и никакви симптоми на язва, гастрит и т.н . Бихте ли споделили лечението? Хич не ми се пият антибиотици - не съм пила от години. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт