Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 514
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за отговора!
Преди 2 седмици лекарят ми каза да пия нексиум и че ще го пия по-дълго, а днес е изписал лансапрол. Затова се зачудих дали да спра нексиума.

# 421
Т. е. трябва да спра нексиума щом ми е изписан лансопрол? Лансопрола е за 44 дни, а останалото за 14 дни.

Да трябва ако ще се пие второто да се спре първото един ИПП е достатъчен.

Инхибиторът , не се пие само докато има прием на АБ. Изписан е за малко по-дълго   за да предпазва лигавицата ако има ерозии от ХБ и да й даде време за възстановяване.
Аз пиех АБ заедно.

# 422
А лансопрола 15 или 30 мг. ?

# 423
Оспамокс 1гр., Леколар 500 мг., Лансопрол 30 мг. Всичко е по 2 пъти на ден. Само пробиотика 1 път. Дал е и схема спиред която между двата антибиотика има около 95 мин., може и малко повече разстояние. Оспамокса е на гладно и храна чак 1 час след него. А леколара е след храна, но тук схемата е малко объркваща, защото като час е 45 мин. след храненето след оспамокса, но отделно си пише, че е след храна и не знам дали трябва да ям непосредствено преди хапчето или се има предвид храненето в схемата 45 мин. по-рано. Пробиотика е 4 часа след леколара, а лансопрола е 15 мин. преди оспамокса.

# 424
Инхибиторът се пие на гладно. Той създава филм и пази стомаха от раздразване от АБ, затова оспамоксът е след него. Но явно той също  се пие на гладно, но пък  стомахът е предпазен вече директно от приемът на инхибитор. Затова ИПП то е два пъти, преди всеки прием на АБ. Щом той е два пъти на ден значи друг инхибитор не се пие.

Важното което виждам в схемата е че
1. Приемаш инхибитор, после след 15-20 мин ( не му знам кога започва действието, има си упътване) АБ и чакаш час до хранене, време в което АБ се усвоява и действа.
2. След това ядеш и вече нахранена пиеш втория АБ, а не на гладно и с време на действие като първия.
3.  Човек може да се храни 15 минути може един час виждам че не е от значение. Това дава вариацията по време между приема на двата АБ.

Логиката е, че е важно вторият АБ да е на отстояние мин час от първия и да не е нагладно.

# 425
Здравейте, откриха хеликобактер на съпруга ми във фецес, референтните му стойности са 1,7 при горна граница 0.9. Въпросът ми е: Има ли някой, който е успял да се излекува БЕЗ антибиотик? Знам какво ще ми кажете за терапиите, но няма абсолютно никакъв шанс мъжът ми да пие поредния антибиотик, тъй като е бил на десетки такива поради друг проблем и има резистентност към всеки един възможен. Антибиотикът не е опция за нас. Отворени сме и за хомеопатична и всякакъв друг вид терапия. Благодаря много предварително на отзовалите се!

# 426
По съвети от форума аз взимам мастикс и смуча бианацид по едно на ден, за симптоми стомашни оплаквания пия тинктура от лютива мента, изчистила съм храненето. Бях намерила и едни билкови добавки Гастритикс, помагат. Само кафе не можах да откажа... но в най-тежките моменти и кафе не пиех, ами чай на Цярь за гастрит.

# 427
По съвети от форума аз взимам мастикс и смуча бианацид по едно на ден, за симптоми стомашни оплаквания пия тинктура от лютива мента, изчистила съм храненето. Бях намерила и едни билкови добавки Гастритикс, помагат. Само кафе не можах да откажа... но в най-тежките моменти и кафе не пиех, ами чай на Цярь за гастрит.

Здравейте, благодаря ви за отговора! Това нещо като подържаща терапия ли е? Тоест това не лекува самата бактерия, а ви олекотява симптомите, правилно ли разбирам?

# 428
  • София
Здравейте, ..... Антибиотикът не е опция за нас. Отворени сме и за хомеопатична и всякакъв друг вид терапия. Благодаря много предварително на отзовалите се!
Здравейте Juyii,
пускам линк към статия на д-р Изабела Уенц, където има посочени натурални възможности за лечение на хеликобактер
https://thyroidpharmacist.com/articles/hashimotos-and-graves-rem … lori-eradication/

# 429
Скрит текст:

Здравейте, благодаря ви за отговора! Това нещо като подържаща терапия ли е? Тоест това не лекува самата бактерия, а ви олекотява симптомите, правилно ли разбирам?
Една форумка ми писа, че в Кипър лекари изппсвали мастикс за хеликобактер, даже съветвали две седмици преди контролно изследване да се спре, за да не компрометира резултата. Писа ми, че към година всеки ден приемала, имало резултат. Аз съм решила да пробвам, дори и да не помогне, не вреди.

# 430
fascinating и Spring blossom, сърдечно ви благодаря за отделеното време и съвети! Ще опитаме всичко, което сте споделили, нямаме други шансове, антибиотикът не е за нас. Прекрасен ден!

# 431
Аз пия мастиха с години, под всякаква форма , заради хроничен гастрит, При който пораженията са подобни на тези от хеликобактер за да намаля ИПП. На мен не ми помага. Но понеже свекърва ми постоянно купува и ми праща, да не става зян приемам по едно зрънче сутрин и вечер.

# 432
С Прохелико намалих стойността от 11 на 4 за три месеца. Преди 10тина дни започнах да пия Провиотик, но той се пие с месеци и още не знам дали ще има ефект.

# 433
  • София
Наред с избрените мастикс и пробиотик важно е изчистване на храненето. Намаляват се/изключват се храни, които повишават киселинноста. Те правят средата много благоприятна за бактерията.
При мен ако храненето не е под контрол не ми помагат пробиотиците, мастихата и броколито.

# 434
  • София
Здравейте, откриха хеликобактер на съпруга ми във фецес, референтните му стойности са 1,7 при горна граница 0.9. Въпросът ми е: Има ли някой, който е успял да се излекува БЕЗ антибиотик? Знам какво ще ми кажете за терапиите, но няма абсолютно никакъв шанс мъжът ми да пие поредния антибиотик, тъй като е бил на десетки такива поради друг проблем и има резистентност към всеки един възможен. Антибиотикът не е опция за нас. Отворени сме и за хомеопатична и всякакъв друг вид терапия. Благодаря много предварително на отзовалите се!
В друг форум прочетох за прием на мастиха, монолаурин и масло от риган / на капсули, че иначе е неприятно/, като резултатите били много добри. Смятам да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт