Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 282
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 750
Имаш ли обложен език?
Ти приключи ли аб лечението?

# 751
  • София
С АБ приключих отдавна. До идната сряда съм на прохелико.
АБ го пих 10 дни, на този фон 14 дни нистатин 3 пъти дневно. Преди това се отрових от микомакс. Да му се незнае сега отново сърбеж. Спрях всякакви въглехидрати и сладко, едното кафе ми остана. Че и не съм в София.
Чудя се с какво да туширам проблема без да влияя на предстоящото изследване за хеликобактер. Иначе имам рецепта за нистатин и за макмирор. Но няма как докато съм тук да пусна изследване. Дори цитросепт няма в аптеката.

# 752
Ох, този микомакс. На мен ми беше лошо от него.
Но го пих през три дни.
За гъбички май е по-висока и ежедневна дозата.
Но аз самосиндикално минах на пробиотици за гъбички. Биокул кандеа 60 таблетки, после си взех провиотик кандида 10 броя ей така,за всеки случай.

Не каза как ти е езика? Цвета?

# 753
  • София
Добре че отидох да го проверя преди да кажа, че нищо му няма на езика. Обложен е. Какво трябва да значи това?

Пълна съм с пробиотици, но нали уж влияели на изследването. Имам и вагинални пробиотици в себе си (мина ми еретичната мисъл да ги ползваам на друго място). И маслото от риган ми пристигна то също освен антибактериален имало и антигъбичен ефект. 

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 13:36 от Gorg0nzola

# 754
Ех, с ченгел трябва да ти измъквам инфо Joy

Цвета какъв е? Жълт, бял, какъв?

Прохелико не са за гъбички. Това че имаш пробиотици не значи нищо.
Аз ти казах кои са за гъбички. Ех, не четеш.

# 755
Здравейте, за евентуално наличие на гъбички и бактерии в червата какво изследване се прави? Не говоря за хеликобактер, а за други.

# 756
  • София
Елора, бял е налепа на езика. Не е в някакви грандиозни размери. Т.е. обложен ми е езка, но с полу-прозрачен налеп.
Ма чета те бе душа, ама знам ли дали трябва да мешам пробиотци за гъбички с пробиотици за хеликобактер Joy Аз преди бях по-смела, ама след сложните схеми на доктора реших да съм пунктуална.

Kateriza, от това, което изчетох фекална проба се дава за изследване и посявка. Най-добре в ЦЗПБ.

# 757
Елора, бял е налепа на езика. Не е в някакви грандиозни размери. Т.е. обложен ми е езка, но с полу-прозрачен налеп.
Ма чета те бе душа, ама знам ли дали трябва да мешам пробиотци за гъбички с пробиотици за хеликобактер Joy Аз преди бях по-смела, ама след сложните схеми на доктора реших да съм пунктуална.

Kateriza, от това, което изчетох фекална проба се дава за изследване и посявка. Най-добре в ЦЗПБ.

Е, гъбички са.
Иначе бял език и от обикновена настинка съм имала.
Онзи ден пипнах нещо, разстройство, отпадналост, за един ден езика беше бял като сняг.
Мина бързо.
Аз не мисля, че е проблем да ги мешаш, но това ми е личното мнение, ако някой има повече инфо да ме поправи, нямам против. А също така има пробиотични комплекси и вътре има много щамове.
Предвид и че си минала аб лечение, езика също може да е обложен, особено ако си имала стомашни драми.
Там вече по жълтее. От моя си личен опит говоря.

Аз цъфнах от гъбички още по време на лечението и си купих биокулт кандеата. Почнах от предпоследния ден, цял месец си пих по две. Но пих и другите си пробиотици.
Но както казах за гъбички са тези - биокулт и провиотик кандида.

Преди време едната аптекарка изрази мнение, че пробиотици за гъбички не помагали, което не е така, та не ги слушам винаги фармацевтите.
Но предвид, че ми беше лошо от микомакса не си взех препоръчаните от нея лекарства.
Ама аз малко самосиндикално си действам.

Ти ако искаш се свържи с лекаря си за консултация. За твое спокойствие.

# 758
  • София
А абсурд е да се свържа с док. в този отпускарски сезон и без ново направление. Ще видим колко ще се влоши положението и дали ще издържа до прибирането си.
В момента взех решение да пия яко маслото от риган, в крайна сметка не би трябвало да влияе на прохелико-то. Да мажа с антимикотичен крем локално, а после да мажа с антикандидозен пробиотик локално и да държа драконовска диета.
ММ е с ИР и се чудя дали неговият берберин, който редуцира захарите ще е в противодействие с прохеликото, но не мисля че ще е проблем.

# 759
Майка ми работи в болницата и се консултираше като бях на аб с лекарите.
Едната гастро ми каза тинкутура Сандрин за жабуркане. Освен за гъбички и за венците е полезна. Дезинфекция.
10 капки в малко вода и жубаркам.
Също и те ми казаха за единия пробиотик за гъбички да взема.
За маслото от риган не знам да е за гъбички.
Мастикс също може да дъвчеш. Зрънца. Гълтам 3-4 зърна, слагам мъничко вода в устата, чакам пет минути да омекнат и дъвча 15 минути с предните зъби. Вечерно време го правя обикновено.
Мастикса от аптеката не ми допада, много е твърд и не омеква добре и става на зрънца, а не е много хубаво да се гълта. Взимам от аптеката на Поп Богомил.
Мастикса е и за хеликобактера.
За берберина мисля, че е малко прехвален, но не мисля, че с пробиотици нещо ще стане.
Аз самата също пия добавки - витамин Д, магнезий и други неща.
Висока кз и инсулин се редуцират с правилно хранене,добавките са патерица. Храната е важна.

# 760
  • София
Ти ми каза за мастикса, взех си с мен е (такъв от аптеката) ама ми се раздъвка челюста от него. Писна ми да джвакам, но ще продължа.
За маслото от риган специално четох, че имало както антибактериално така и противогъбично действие. Няма да навреди поне.
Тоя сандрин сега ще го чета, но е сигурно че тук няма да го намеря трябва да го поръчвам. Така че май най-рано във вторник да пристигне. Аз в сряда си пътувам дано устискам дотогава.
Много благодаря за инфото!

# 761
Не знам колко време дъвчеш, че толкова си се изморила. Аз около 20 минути и хвърлям. Не бързам като дъвча.
Не е  като стандартна дъвка, ама се дъвчи.

# 762
  • София
По 2 часа дъвча Joy Ще се коригирам.

# 763
Абе колкото искаш дъвчи, но сменяй зърната, ако ще са два часа Joy

# 764
Здравейте!

Имам тест за ХП с резултат "положителен".
Но гастрото иска да пусна нов тест, количествен.

Искам утре да дам пробата, но искам да ви питам - в цикъл съм. Това проблем ли е? Ще се измия, разбира се, но все пак да изчакам ли чистите дни или няма нужда?
И отделно пия храносмилателни ензими. В четвъртък съм пила и капсула алое на кристали поради вц затруднения. Те биха ли повлияли на резултата?

Общи условия

Активация на акаунт