Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 180
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Наистина това са големи простотии.

Тайна, защо не отидеш на лекар?
Действам, но става бавно.

# 826
Диабетичните лекарства могат да причинят чревни драми.
Обсъди го с лекар.
Аз съм пила глюкофаж и имах драми. Спрях го де, предиабетно състояние, но предпочетох с режим да се оправям и си успях.

# 827
Аз нямах симптоми и се озовах в спешното с хемоглобин 56 заради вътрешен кръвоизлив от начална язва. След гастроскопията ми казаха да изследвам хеликобактер и излезе много положителен.

# 828
Аз нямах симптоми и се озовах в спешното с хемоглобин 56 заради вътрешен кръвоизлив от начална язва. След гастроскопията ми казаха да изследвам хеликобактер и излезе много положителен.

Това е много подло отношение от страна на твоя организъм. Никакви симптоми почти.
Тоест не се имала коремна болка, нищичко.
А отпадналост, липса на енергия имала ли си?

# 829
  • София
Драмите, които има Ружа са същите като моите, с разликата, че кандидозата е вагинална (защото имах такива наченки и преди лечението). Та я разбирам колоко е ядосана. И на мен нищо ми нямаше, а сега е революция в червата ми. Ужасявам се, че пробата пак може да е положителна.
Ружа къде даде фецес за кандида? В ЦЗПБ или в някоя друга лаборатория?

Аз твърде скоро изпратих двама родители с карциноми в стомашно-чревната област и ми иде да си отрежа всички части на тялото, в които имам дори минимален проблем само да не се стига до това, на което се нагледах. Та колкото и да ми е неприятно ще трябва да се боря с тая гад. Не съм сигурна, че ще имам сила да го направя сега веднага в есенния сезон така богат на плодове и зеленчуци. Мисля си, че ако съм положителна отново (а имам такива съмнения именно заради непрекъснатия бунт в корема ми) да пия ударно прохелико, мастикс, риган - 3 месеца и чак януари да почна нова схема.

Цялото ми семейство отказва да се тества и много ме ядосват.

# 830
Отново повтарям че аз след лечение на ХБ нямам подобрение симптомачно. Но съм обременена с много екстри по стомашно чревни тракт, които ги е имало преди, има ги и след ХБ. Но мой родина имаше силни оплаквания, а после се роди и пее (след лечението на ХБ) и се чуди защо аз продължавам с инхибитори, диети и тн. Всеки реагира различно.

# 831
А каква е специфичната диета при ХП?

# 832

няма такава. В моят случай означава следното.
По принцип, приемайки инхибитори, човек може да яде всичко. Обаче не може постоянно да се приемат инхибитори. Та, когато човек не ги приема, ако има неприятни симптоми, трябва се храни с храни, които не дразнят. Това е по-смисъл диета.

# 833
Драмите, които има Ружа са същите като моите, с разликата, че кандидозата е вагинална (защото имах такива наченки и преди лечението). Та я разбирам колоко е ядосана. И на мен нищо ми нямаше, а сега е революция в червата ми. Ужасявам се, че пробата пак може да е положителна.
Ружа къде даде фецес за кандида? В ЦЗПБ или в някоя друга лаборатория?

Аз твърде скоро изпратих двама родители с карциноми в стомашно-чревната област и ми иде да си отрежа всички части на тялото, в които имам дори минимален проблем само да не се стига до това, на което се нагледах. Та колкото и да ми е неприятно ще трябва да се боря с тая гад. Не съм сигурна, че ще имам сила да го направя сега веднага в есенния сезон така богат на плодове и зеленчуци. Мисля си, че ако съм положителна отново (а имам такива съмнения именно заради непрекъснатия бунт в корема ми) да пия ударно прохелико, мастикс, риган - 3 месеца и чак януари да почна нова схема.

Цялото ми семейство отказва да се тества и много ме ядосват.

Горгонзола,моите съболезнования.Напълно разбирам страха Ви ! Желая Ви здраве и скоро да се отървете от досадните гъбички и всички проблеми в червата. Живея извън България .Тук няма как да избирам какви изследвания да си правя.Каквото каже личният лекар ,това е.Трудно стигаш до специалист,чака се дълго и по преценка на личния ти лекар ,ако ти даде направление.Няма частни лаборатории.Аз също исках да тествам мъжът и сина ми ,личната каза ,че нямало нужда ,ако нямали симптоми.И все пак успях да измоля направление за мъжа ми ,който имаше някаква симптоматика.Неговият тест се оказа се негативен.Не се заразява явно толкова лесно човек.Майка ми също се лекува от хеликобактер преди време ,при нея уж нямаше проблем след лечението и беше добре,пък не мина много време и пак симптоми .Оказа се кандидоза в червата.Откъде мислите се появи ...?!Айде и нея лекува.И все още, уж излекувана, постоянно пази диети .
Може  язвата да не е предизвикана от хеликобактера.Това никой не може да го докаже.Леля ми ,когато е била млада ,като вас получава кръвоизлив ,заради спукана язва ,даже бременна и прави спонтанен аборт.Случва се ,за съжаление има и фамилна обремененост за такива състояния.
И не ме разбирайте погрешно- не агитирам никого за нищо.Дори аз самата се лекувах  .Но за себе си мога да кажа ,че оттогава имам повече проблеми ,отколкото преди това.Винаги съм се хранила нормално,не съм ограничавала храни,обичам люто и хапвах доста,салати ,всичко.Не съм имала проблеми. Иначе гастрит имам от 18 годишна ,сега съм на 42.Но рядко съм имала кризи и то основно ,ако пропусна хранене се е обаждал.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:19 от Ruzha Georgieva 756531

# 834

няма такава. В моят случай означава следното.
По принцип, приемайки инхибитори, човек може да яде всичко. Обаче не може постоянно да се приемат инхибитори. Та, когато човек не ги приема, ако има неприятни симптоми, трябва се храни с храни, които не дразнят. Това е по-смисъл диета.

За гастрита в болницата и за хб не ми казаха никакъв режим. Само да избягвам люто, солено, пържено и газирано.
Люто слагам, но рядко и става пикантно. Единствено ми е мъка за чесънчето, причинява ми проблем, ама понякога викам - майната му, ще си хапна със зеленцето.
Но съм си на нввмх и заради ир и това, че бях много дебела преди и съм отслабнала ми е абсурдно да се върна към въглехидрати. Четох за режими при гастрит - ами те само В препоръчват почти.

За лечението. Подобрение имам. Червата спряха да болят. Дори аз която бях с почти 30 годишен запек се стабилизираха нещата. И стомаха се успокои, но не напълно.
Четох наскоро и книга за червата, какви трябва да бъдат по форма, цвят. Най-сетне го постигнах, ама дали от лечението или нещо друго не знам.
Сега решиха да карам един месец пак на нексиум.
Иначе карах на гастритол, капсули хлъзгав бряст и екстракт таблетки от женско биле. Но пак имаше проблем.
Като свърша нексума, ще мина пак на гастритол.
А ти пиеше ли пробиотици?

Иначе реших да си изпия пробиотиците за хб, които купих, нищо, че съм отрицателна. Мисля и мастиха да купя утре на капсули.
Но някой написа, че при някои хора отнема време и трябва да се внимава.

Много се чудя на NeoBianacid дали да не опитам. Някой писа, че го приема за киселини. Нямам киселини, нищо не ми пари, имам само храчки все още. Само не ми хареса формата на В 12 и В6.

# 835

За гастрита в болницата и за хб не ми казаха никакъв режим. Само да избягвам люто, солено, пържено и газирано.

Ако са ти давали инхибитори  докато са те лекували няма смисъл то диета. Но избягването на гореизброеното само по себе си  Е ДИЕТА. Диета по смисъл е наложени огранчения в храненето.
Аз съм с хроничен гастрит. Не мога да ИПП постоянно затова съм с постоянни ограничения.

# 836
_re_ge, ами всъщност изброените аз не ги консумирам от 7-8 години.
Единствено малко люто. Пърженото е било 1 път в месеца, винаги съм го избягвала.
Реално от хб явно са пораженията.
Би ли могло от хб да има хроничен гастрит.
Тоест това е гастрит, който е един вид вечен. Ох, не вярвам, че няма начин.
Реално ти тогава като не пиеш ипп, какви храни избягваш?

# 837
  • In the land of Never Never
Пет пъти преди храна пия REFLUTHIN ,TRADONAL при болки и Ентерол сутрин. Аз нямах гастрит, нищо ми нямаше преди изследването. И гъбички имам, но и за тях нищо не ми дават. Пия и лекарства за диабет и инсулт.
Не ги знам тези, зависи от активното вещество. Не трябва да имат в състава си аспирин, мисля че се води ацетилсалицилова киселина. Също Ибопруфен, Диклак, обезболяващи от този сорт, не знам точно какво им е активното вещество, но усещанието ми от тях е, че ми правят направо дупка в стомаха, толкова дразнят.
Като ви ги изписват, трябва да се каже, че имате силни стомашни болки, за да дадат нещо щадящо за стомаха. Аз пия за болки аналгин и панадол, те не дразнят стомаха.
За гъбичките вземайте пробиотика Кандида на Провиотик, ще ви мине. https://proviotic.bg/candida. Да ви поръчат три опаковки от България, имат намаление за три броя, и да ви ги пратят. Нямат вредни и странични действия и ще се оправите поне от гъбичките. Може за седмица да вземате по две, сутрин и вечер, после по едно докато свършат.
Много жалко, че сте изпаднали в такава ситуация, да не получавате необходимите грижи. Хранете се с някаква жива храна също, освен с варени неща, като зелени салати, пресни плодове. Също и пълнозърнести продукти. Трябват ви някакви влакнини в стомаха.
Дори си пуснах изследване на фецес за кандида  и други паразити ,защото след лечението на Хеликобактер нямах нормално изпражнение и досега е така - винаги е рядко ,не добре оформено ,с видими следи от хранителни остатъци, цели.За щастие нямах никакви други паразити или кандида ,но и досега не съм добре .Явно след това тежко лечение си направих някаква дисбиоза на червата ,която не мога са оправя .Нито пробиотици помагат ,нито диета.Сега отново помолих личната отново да пусна тест за хеликобактер и още няколко вида бактерии.Направо не ми се мисли ,ако пак има хеликобактер...изобщо не мисля да правя пак такова лечение,разказа ми играта.Сега  ми е по- зле,отколкото преди да започна да го лекувам.От тия непрестанни изхождания се обостриха и хемороиди ,въобще песен.Така че преди да предприемете каквото и лечение си притеглете плюсове и минуси .Защото може да имате Хеликобактер цял живот  и да не получите   нито едно усложнение от него ,да си живеете като добри съквартиранти.Имате ли симптоматика ,тогава лекувайте.
Имах продължителна диария миналата година, повече от шест месеца, много се изтощих, също изхвърлях несмляна храна, хемороидите се изостриха, неприятна история. При мен се оказа хранителна непоносимост. Ако не се оправите известно време, може да си пуснете за всеки случай пълния панел, бяха към 280 различни храни, да видите.
Опитайте също с натриев бутират, на мен ми го предписа д-р Емилова тази година през май, бях в клиниката й, и вече съм много добре. Трябва да се пие доста дълго и редовно обаче, поне шест месеца. Вземат се две капсули на ден, с храна, сутрин и вечер. Тя ми предписа Интеста, вземах известно време ,но видях че има в състава палмово масло, въпреки че е незначително количество, и намерих друг бутират с подобен състав, което купувам от Ремедиум, Sodium Butyrate, на полската фирма Ostrovit. Може би има и други на пазара. Бутиратът укрепва стените на червата, продължителната диария може да доведе до тяхната пропускливост. И вече ям всичко, бобови, пълнозърнести, плодове, салати, нямам проблем, и ходя по един път на ден.
Опитайте, може да помогне също и при вас, няма вреда, бутиратът е естествен продукт, който се образува в червата при ядене на определени храни от бактериите в стомаха, а при диария не може да се образува поради нарушения баланс.
Защо пишете такива глупости. Ще живеете докато не умрете от рак на стомаха. При тези които нямат симптоми се случва именно това. Вие правете с вашия живот каквото искате, но не апелирайте така свободно хората да практикуват нехайство към здравето и живота си.
Е, много страшни присъди и диагнози раздавате, много хора имат хеликобактер и са абсолютно безсимптомни, и нямат проблем да живеят с него. И какво, като ви натъпчат с огромни количества антибиотици, ако нямате нужда от подобно лечение, ще цъфтите и вързвате с диария, дискомфорт, кандида и стомашни болки. Ако човек няма симптоми, но има хеликобактер, може да опита с природни средства да промени баланса в чревната микрофлора, защото именно за това се касае, за нарушен баланс.
Всички хора имат някакви количества хеликобактер в червата, но в някой случай той започва да се размножава повече и може да причини стомашни оплаквания. Има много природни средства и начини да се върне обратно в норма чревната микрофлора. Който се интересува, може да намери начините.

# 838
Е, много страшни присъди и диагнози раздавате, много хора имат хеликобактер и са абсолютно безсимптомни, и нямат проблем да живеят с него.
Чак ми е странно че сте толкова време в тази тема, наистина ми е странно. Но такъв е живота и докато има хора разсъждаващи като вас ще има хора и умиращи от онкозаболявания на стомаха.
Който иска да се погрижи за здравето си и да се образова с четене, а да не се ориентира по мнения на хора,  които не са медици.

Цитирам проф. И Коцев, който е моят лекуващ ХБ лекар.

https://gastrodoc.bg/%D1%85%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1% … 0%BE%D1%80%D0%B8/
"
Инфекцията с H. pylori  е основна причина за възникване на гастрит, дуоденит и язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника
Инфекцията с H. pylori е най-силният рисков фактор за развитие на язви на стомаха и дванадесетопръстника (дуоденума).

H. pylori е отговорна за развитието на 60–80% от стомашните и за 95% от дуоденалните язви. Австралийците John Robin Warren (патолог) и Barry Marshall (микробиолог) получиха Нобелова награда през 2005 г. за изследването на инфекцията с H. pylori). Te  установиха през 1982 г., че H. pylori се открива при почти всички пациенти с активен хроничен гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

H. pylori е основният рисков фактор за рак на стомаха
Международната агенция за изследване на рака (IARC) определи през 1994 г. H. pylori като карциноген от I група за развитието на стомашен рак.

H. pylori е първата бактерия, която е класифицирана като сигурен карциноген поради връзката й с развитието на стомашен рак и mucosa-associated lymphoid tissue (MALT) лимфом.

Почти 90% от случите на стомашен рак са свързани с инфекцията с H. pylori

Източна Европа, след Източна Азия, е с най-висока честота на стомашен рак в света, както и с висока смъртност от рак на стомаха /https://doi.org/10.1016/j.eclinm.2022.101404/.

Високата честота на инфекция с H. pylori е основната причина за високата честота на стомашен рак в Източна Азия и Източна Европа.

Второстепенна роля за стомашния рак имат тютюнопушенето и някои диетични фактори.  Освен това, тези фактори имат значение само при инфектирани с Хеликобактер пилори пациенти /https://doi.org/10.1136/gutjnl-2022-327745/.
"

Би ли могло от хб да има хроничен гастрит.
Тоест това е гастрит, който е един вид вечен. Ох, не вярвам, че няма начин.
Реално ти тогава като не пиеш ипп, какви храни избягваш?

Ето ти отговора горе в статията на проф.Коцев. Аз съм с хроничен гастрит. именно той ми причинява дискомфорта дори и след излекуване на ХБ. Имам сезонни и на стресова основа стомашни кризи и стомашни проблеми. Ако не внимавам с какво се храня и не минимизирам стреса понякога стигам в кризите си до болница. Лигавицата на стомаха ми е трайно увредена, макар да съм лекувана от ХБ преди почти 30 г. Колко съм била носител предитова - не се знае. Гастроскопия ми правиха преди 30 г. заради проблемите със стомаха и ми откриха хеликобактер. По онова време И.Коцев не беше професор, но беше в час какво и как да направи за да се излекувам от тази гадост,  която вече и да я нямам ми е наредила достатъчно. Лигавицата на стомаха ми си стои  увредена и това се вижда на всяка гастроскопия и на последната преди 4 г, пак това е заключението.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:33 от _re_ge

# 839
  • София
Кой ползвал ли    индийско орехче. Помня, както моите като бебета, за коликите, давах миниатурна трохичка  индийско орехче и им минаваше. Сега се сетих и чак-пак си правя с чай мента или лайка с трохичка орехче.Полезно било много, ако не се прекаляват.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт