Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 099
  • 1 018
  •   3
Отговори
# 870
  • София
При последната ми колоно, доктора каза, че по протокол ако има полип се маха. Една жена, казаха, че ще я задържат малко повече и ще удължат клиничната пътека, защото са махнали доста голям полип и искат да е под наблюдение още няколко дни. Вече при много големи полипи започнали да стават злокачествени, скоро четох, че се назначава отделна манипулация.
Но като цяло полипите се махат при колоно и ако ги има се препоръчва следващата процедура да е по-скоро.

Моат тест, който трябваше да е в началото на октомври още не съм го направила. Разболях се от коронавирус, карах го тежко, още не съм се оправила съвсем. Покрай тази корона пак ми се разбъзикаха червата и известно време бях със запек. А така хубаво ми се беше разхлабил стомаха с лечението за хеликобактер.
Вероятно идната седмица трябва да се наканя да направя теста.

# 871
  • In the land of Never Never
Да знаеш, че там ще пиеш три литра една гадост сладка за да изчистиш.
Аз не успях ,защото не се сетих, а и много набързо беше при мен.

Но пък преди 3-4 години има подобно изследване, но с бариева каша пих + тази гадост за запек.
Нищо не откриха, освен по-дълго черво, от  което според тях е драмата ми.
И на мен ми откриха дълго черво, диагнозата е Долихоколон. Това което ми казаха, че се оглежда трудно при колоноскопия, заради многото гънки. Също обикновено води до запек, но при мен не е такъв случая, вероятно от храненето зависи.
Какви други проблеми ти казаха, че може да има с това?

Това което ме спира е да изпия тая гадост сладка от три литра, че и повече.
Аз пих Пленву, което беше относително поносимо като количество и като вкус. Доктора ми предписа едно друго гадно, което преди десетина години ми предписаха, не можах да го изпия тогава и не се изчистих добре.
Пленву ми го бяха препоръчали в една друга тема за гастроскопии, и помолих доктора да ми изпише това.

# 872
Аз накрая от тази сладка гадост направо повръщах. Беше ужасно преживяване.

# 873
Ох, моля ви, на ръба съм да се откажа от колоното Open Mouth

# 874
Glikoza , ще го запомня това Пленву и ако ми се наложи, ще го поискам.
Стелче, виж първо какво ще ти предпишат и попитай за Пленву.

На мен ми казаха, че е долихосигма.
Запека винаги е бил налица, независимо от храната.
Но подозирам, че и китайския чай ме е увредил за 20 години приемане, защото отказаха да работят миналата година. Минах на натуралакс и други неща.
Пооправих се.
В интерес на истината след лечението нещата се пооправиха. Започнах даже да ги правя с нормална консистенция.
Бяха ми изсписали хуск, но той при мен не помага, а води до още повече запек.

Друго не са ми казали, не са ми казали операция. Не са ми  казали дали е придобито или вродено, но проблем си изхождането имам от бебе, така че е вродено може би.
Има хора съм чела, че се оперират. Не, благодаря.

# 875
  • София
Пих 3 -те литра със зор, но ги изпих, не беше гадно, но  бях в болницата и си седях тоалетната цяло денонощие. До тогава нищо ми нямаше и два дни след това, но от тогава изследването нямам ден без болки. На 23-ти октомври чак съм за изследване за дишането (но това е в Белгия). Иначе още карам на обезболяващи и свалих 12 кила от юли месец до сега , и останах само кожа и кости, само един надут корем. Дъвка дъвчех мастикс. От 36 години съм без жлъчка и киселините ми изтичат направо в  стомаха, и дразнят стомаха и червата.Но от вчера реших да ям всичко, боли, не боли, ще ям, да не ми празен стомаха. Иначе от 15-ти юли карал само на всичко варено и без подправки (супи). Един плод или зеленчук не хапнах цяло лято.

# 876
Ох, моля ви, на ръба съм да се откажа от колоното Open Mouth
Направи си я Стела, това е голяма грижа за себе си. После ще ме черпиш една виртуална боза, защото ще се окаже очаквано че всичко ти е наред. За съжаление не винаги е така. Имам позната при която в резултат на такава непланирана  колоноскопия успяха да вземат правилните мерки точно навреме, а тя нямаше и 30 с малко дете.... и сега, 20 г по-късно, жената благославя онзи момент.

Профилактиката в този ужасен, стресов, забързан живот е най-доброто което може да ни даде модерното съвремие.

# 877
Да, направи си я.
Сега вече има нови различни лекарства за изчистване. Ако имате продължително запек е добре 4- 5 дена преди  изследване
 да пиете нещо- дуфалак,дуколакс и от този сорт по едно хапче.
Аз съм пила 2 пъти  500 мл лекарство и вода около 2 литра.  Сега не си спомням точно лекарството.

# 878
Здравейте. За пръв път си пускам кръвен тест за хеликобактер, тъй като чувствам стомашен дискомфорт,къркорене и киселини. ( за първи път ми имам киселини в живота си,на 33 съм...)Всъщност тези симптоми са ми от 3 седмици и не отшумяват, та реших да си пусна тест. Може ли някой да ми обясни резултата,тъй като според мен е граничен и не разбирам...
Благодаря.

# 879
Нямате.

# 880
# 881
  • In the land of Never Never
Да, направи си я.
Сега вече има нови различни лекарства за изчистване. Ако имате продължително запек е добре 4- 5 дена преди  изследване
 да пиете нещо- дуфалак,дуколакс и от този сорт по едно хапче.
Аз съм пила 2 пъти  500 мл лекарство и вода около 2 литра.  Сега не си спомням точно лекарството.
Може би е било Пленву, защото доколкото помня, такава беше схемата и количеството. Проблемът беше, че трябва да се изпие всичко това за кратко време, час ли беше, два ли, а малко трудно е да излееш толкова течност в стомаха.

Ако се ядат всеки ден плодове и други влакнини под формата на ядки, овесени ядки, пшенични трици, смляно ленено семе, пълнозърнест хляб  и големи салати с храната, според мен няма как да се получи запек при това положение.
Това е също добра среда за развитие на добри бактерии в червата. Те са много доволни, като им дадете влакнини, те се хранят от това.
Обикновено ходя поне два-три пъти на ден. Ако не ям обаче по този начин, например като пътувам, не се получава винаги, вече става с някакво усилие.

# 882
Аз вече имам насрочена дата за прием в болницата.

С оглед на най-достоверни резултати от биопсията, дали е добре да продължа приема на витамини и добавки? Бях ги спряла заради дихателния тест и сега се чудя да ги почна ли пак или да изчакам да мине и гастрото?
Става въпрос за вит.Д, магнезий, глутамин, таурин, пробиотици.

# 883
  • София
Аз чак днес направих за дишането,( всичко за 10 минути),но чаках 2 месеца. Сега не знам кога ли ще разбера резултата. А за лечение даже не мисля. Всичко много бавно става.

# 884
Ами то веднага се вижда резултата, как така кога ще го разбереш?

Общи условия

Активация на акаунт