Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 057
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 945

А, добре тогава Grinning
Не е задължителен бисмута, но е хубаво да го има.
Все пак дано помогне и този протокол.

# 946

А, добре тогава Grinning
Не е задължителен бисмута, но е хубаво да го има.
Все пак дано помогне и този протокол.
Два АБ много често не са  достатъчни. За да не са три се добавя бисмут. Не е приятно да откриеш постфактум, че протокол от два АБ се е оказал недостатъчно ефективен.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 00:12 от _re_ge

# 947
Не съм спец по протоколите.
Като ми ги изписаха писах тук и ми казаха, че е добър.
Sleek каза, че е добър, а и други също.
Жалко че не пише вече.

# 948
Аз съм споделяла линк към статия с протоколи, обвързани с вероятност за излекуване. Двойния протокол беше с по-ниска успеваемост.

# 949
Здравейте!
 и аз съм с ХБ и пия  два вида АБ за 10 дни,  Иманера и Пробиотик, , но като чета какво пишат хората ,които се лекуват с АБ направо съм отчаяна.
Днес ми е 7 ден и не знам какво ще правя ако не "утрепа "бактерията.

# 950
Изкарай си схемата. След месец ще се тестваш.
Ако има драма, сменяш лекаря.

# 951
  • София
Ще пиеш 2-3-6 месеца някаква хранителна добавка бореща хеликобактера + пробиотик и като събереш сили при нов доктор. Аз поне така бях решила.

# 952
Ще пиеш 2-3-6 месеца някаква хранителна добавка бореща хеликобактера + пробиотик и като събереш сили при нов доктор. Аз поне така бях решила.

Ох, моята драма е от 2020г., тогава за първи път ми откриха ХБ, и  ми изписаха АБ , единият беше Левокса и някакъв друг, но не помня.На втория ден повръщане, разстройство и не можах да стана от леглото. Започнах с прехваления Хебак - 3 дози, Флоравит, Прохелико и вече не помня какви пробиотици пих. На края пик Пробиотика от кокиче по схема и свалих стойностите до 0,7-0,8 при минимум 0,9, до 2021г. И така Януари 2025 след едно вирусно се върнаха същите симптоми, направих тест и хоп+, отидох на един лекар и той искаше пак Левокс, но аз отказах и отидох при друг. Сега АБ са от друга група/ Лекоклар 500 2х1, Амоксигама 1000 2х1, Еманери и Пробиотик. Но джипито ми каза ,че тази бактерия или е имаш или не, намаляването на стойности  не е ОК, /а моите стойности излязоха 48 при минимум 0,9/ защото има риск да " избухне" в някой момент,при мен така се получи, и за това съм притеснена дали ще се получат нещата.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 19:39 от Vanya.

# 953
  • София
Дано го пребориш!
От моята схема май само бисмута го няма във втората ти схема.
При мен вместо Лекоклар, беше Фромилид, но то е същото.
И вместо Еманери - Пулсет, което пак е същото.
Просто пиех и тъпия бисмут, който мен ме измъчи най-много, че ми предизвика диария, а трябваше да го пия 14 дни.
А АБ ги пих по 10 дни.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 19:51 от Gorg0nzola

# 954
Благодаря ти, даваш ми надежда, а ти прибори ли се с ХБ с тази схема, то аз като повръщах спрях АБ /Левокса/
знам ,че не е желателно ,но не можах да издържа. Сега лесно понасям тези АБ.
Тези трябва да ги пия 10дни.
На мен лекаря ми каза двата АБ да ги пия заедно  на 12 часа за 10 дни , а някой са ги пили 14 дни, та не знам какво да си мисля.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 20:05 от Vanya.

# 955
Наскоро някъде четох, че хеликото всъщност я имаме всички.
Проблема е като е повечко.
Тоест проблема е имунната система, че не се справя си мисля.

# 956
  • Русе
Съвсем скоро разбрах, че имам хеликобактер. Преди това нищо не знаех за него. Не ми е ясно какви са тези стойности, за които пишете. На моето изследване не пише стойности, а само + (положителен).

# 957
  • София
Защото има качествен и количествен тест, освен че са различни видове и като пробовземане.

# 958
Наскоро някъде четох, че хеликото всъщност я имаме всички.
Проблема е като е повечко.
Тоест проблема е имунната система, че не се справя си мисля.

Ами, да. Тази бактерия нирмално си я има всеки. Пинякога започва да се размножава без контрол. Когато в България ми я откриха, исках да изследвам и детето. Тук едва се съгласиха Било нормално и всеки я имал. Аз това го знам. Слава Богу, детото е чисто.

# 959
  • Русе
При условие, че на мен ми откриха бактерията, добре ли е децата ми да си направят тест. Те са тийнейджъри.

Общи условия

Активация на акаунт