Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 555
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Има различни като срок на действие инжекции за блокаж на хипофизата. Едни действат месец, други три месеца. По дълъг протокол, цикъл ще ви дойде нормално. Инак как ще ви правят стимулация?
Аз бях с блокаж преди ЗЕТ, сложиха ми го на16 ден от цикъла, следващ цикъл ми дойде нормално, след 14 дни. След неуспешния ЗЕТ, пак ми дойде нормално,без закъснения. Проблемът беше , че ми течеше по две седмици, три поредни цикъла. Това от блокажа. Други жени не са има абсолютно никакви проблеми и смущения в цикъла след блокаж за месец. Всичко е до тяло.
Ако блокажа е на втори ден от цикъл, тогава нямате три месеца цикъл.
Лекарствата за стимулацията са индивидуални, на едни им дават гонал, на други не. Лекарят преценява за кое тяло, кое лекарство е подходящо.

# 211
Здравей! Блокиращата инжекция се слага един пьт преди стимулацията. Инжекциите за самата стимулация са други и не спират цикьла а образуват фоликули. На мен след блок. Инжекция ми дойде цикьлА и доктора ме извика на чист ден от цикьла. Започнахме стимулация като през ден два ме викаше на стриктен контрол. Доктора ме посьветва да направим ЗЕТ поради др здравословни проблеми. Не сьм имала пресен трансфер след пункцията и незнам какво се случва с цикьла при неуспешен пресен трансфер по дьльг протокол. След ункцията ми, която беше на 11.11 2019 г  цикьла ми дойде на 24.01. 2020 г , но др Стаменов ме потготви за това че след блок. Инжекция пще ми се наложи до 3 месеца почивка и вьзстановяване на хормоните. Не беше кой знае какво но бях нервна, ядосвах се на близките си, нощно потене и през деня топли вьлни. Всичко отшумя като ми длйде цикьла. Но моя опит е след пункция без свеж трансфер. А инжекциите , които ще ти слагат за стимулация само ти образуват фоликули.

the ivf warrior-наистина ли това е дългия протокол звучи ужасно. Как без цикъл два месеца? Че аз ще се пръсна, както и  пулса и долната вдигам, ще бъде кошмарно. Значи, ако ми сложат една инжекция цикъл след 50 дни, после още една, цикъл след 50 дни, после стимулация цикъл след 50 дни и евентуална почивка, ми то аз ще стигна трансфер лятото. Божееееееее, ще полудея, какви мъки трябва да се търпят. Като, че ли след цветната снимка без упойка, две пункции, две стимулации, три трансфера, едно лапаро и едно хистери и всичко това за десет месеца не преживях достатъчно? Не знам, дали ще съм на Гонал но май тя спомена нещо, като гледам скоро няма да видя Гонала.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 10:35 от Анонимен

# 212
Благодаря, момичета! Аз съм имала две стимулации по къс протокол с Гонал и Мериоферт по 150, после Цитротид. Знам действието на всяка една инжекция и мисля, че освен голямото подуване от оголемяването на яйчниците и матката и съответно от образуваните фоликули (на втората имах 11Ф, 10 годни Я), друг страничен ефект нямах. Имам два ЗЕТ и един свеж трансфери, а цикъла след тях винаги ми идваше като спра лекарствата след 3-4 дни. Мен друго ме притеснява. Това блокиране на хипофизата доколко е опасно, защото не ми се иска да ми навредят по някакъв начин на жлезата, че тя нали е една от най-важните за общото ни състояние и хормонално и емоционално. С две думи страх ме е от всичко ново, което ще почувствам и преживея на ново и непознато за мен място с нов лекар.

# 213
Аз имам 4 ин витро опита и 6 трансфера за три години, плюс две лапароскопии и една хистероскопия.
Какво ли не слагах и пих. С всички лекарства има риск, няма безрисково. Доверявате се на лекарят, той е учил десет години за репродуктивен, при всички положения знае повече от вас и преценява рискове-позитиви.
Гонал+Мериоферт и аз имах, това май са най използваните лекарства, цетротида се слага при всички стимулации, за да натиска лх надолу, което предпазва фоликулите от преждевременна овулация.
Абсолютно нормално е да сте подута, вместо една яйцеклетка имате 11, които са във фоликули с диаметър 2 см. Яйчника става поне десет см, вместо нормалните 3-4.
Не се притеснявайте. Докторите си знаят работата, но не е зле да споделите страховете си с лекаря, той ше ви обясни по добре, като медицинско лице.

# 214
Момичета привет, моя проблем е че правя огромни лигавици. При Зет на блокиран цикъл с декапептил и прием на 1 естрофем дневно правя лигавица 13мм, но с много ниска стойност на естрадиола. При свеж транафер лигавицата ми беше 22мм. Съответно имам 2 провала. Сега ме насочват за Стаменов за да ми направи хистеро и с лазер да изреже част от лигавицата. Има ли някой подлагал се на това?

# 215
Здравейте,
имам час на 9,02,2021 в 14,00часа при Стаменов.
Колко стандартно е закъснението в графика ?
Колко часа преди прегледа мога да зпиша и експресна спермограма , т.к. пътуваме от Бс ?
Бладодаря !

Аз пътувах от Пловдив и отидох 2 часа преди прегледа за спермограма на мъжа мъжа ми .
Спермограмата стана много бързо ,за около 30 мин .
За че са чаках поне час и половина още !
Моя съвет е да отидеш час преди часа ,защото при Стаменов почти винаги се чака !
Късмет 🍀

# 216
Момичета привет, моя проблем е че правя огромни лигавици. При Зет на блокиран цикъл с декапептил и прием на 1 естрофем дневно правя лигавица 13мм, но с много ниска стойност на естрадиола. При свеж транафер лигавицата ми беше 22мм. Съответно имам 2 провала. Сега ме насочват за Стаменов за да ми направи хистеро и с лазер да изреже част от лигавицата. Има ли някой подлагал се на това?

Аз имах обратен проблем тънка лигавица и сраствания, точно д-р Стаменов ми помогна, след няколко хистеро и дълго лечение с естрофен, ПРП-та и др.лекарства съм бременна.
При тебе ще е по-лесно. Вероятно ще имаш повече от един път хистеро, едва ли ще реже много от първи път, ще те проследи 1-2 цикъла и ако прецени втори път. Довери му се и имай търпение.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 14:57 от -INA-73

# 217
Kristina.B ,
благодаря сърдечно Animal Unicorn !

# 218
Здравейте,
В приложението за записан час и посещения, съответно на страницата за он лойн услуги на сайта посочва ли се дали предстоящият преглед ще е в мола или в болницата?

# 219
Пише да - Когато е  в Мол Парадайз е уточнено в скоби. Когато е в основната клиника пише само час, дата и при кой специалист е часъ,т но без уточнение, че е в основната сграда.

# 220
Пише да - Когато е  в Мол Парадайз е уточнено в скоби. Когато е в основната клиника пише само час, дата и при кой специалист е часъ,т но без уточнение, че е в основната сграда.
Благодаря Ви!

# 221
Привет, момичета! Горе долу колко чакате за коментар след неуспешен опит. При мен минаха около 3 седмици и още няма обаждане.. :/

# 222
Orangee, 3 седмици, особено ако си при д-р Стаменов е даже кратко време. Въпросът е в това, че никой нищо конкретно не може да каже, ами седиш и чакаш докторът да се сети за теб. Това чакане за коментар месеци наред. И то за коментар по вайбър е просто...наистина нямам думи.

# 223
  • София
А защо са тези коментари? Без тях не може ли да се започне нова процедура, вместо да се чака? Задължителни ли са и пише ли в тях нещо различно от епикризата?

# 224
Задължителни са..аз не съм видяла смисъл някакъв.Специално за д-р Стаменов съм убедена,че така му разтоварват графика с чакане по 3-4 мес.

Общи условия

Активация на акаунт