Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през декември

• 86 197
  • 4 263
  •   1
Отговори
# 120
Съни,само моловете.
Тето,ко му брИса на котлонЯ,като не го ползваш? 😆😂
Аз още ближа кафето и гледам брифинг. Не че слушам де,то ми омръзна от тях.
Дребната с отваряне на очите почва да ме тормози да играем. Как ще изкарам до края на локдауна не знам. 😆
Мистик,купи си течност за размразяване. И в Кауфланд има,аз от там взех миналата година. Пръскаш и после само пущаш чистачките. 😁

# 121
  • София
Здравейте!

Снощи се мъкнахме с детето до спешното, че страшен рев от болки. Прегледаха я, на ехограф нищо не се виждало. Дадоха препоръки за режим и ни изпратиха по живо по здраво ( но първо ни отупаха с 50 лв за преглед, защото не се налага хоспитализация и тогава прегледът се плаща). Чакам си онези резултати днес или утре да излезнат. Ще откача вече. И всички те гледат накриво и първо от далеч те питат симптоми на грип има ли. Ми не, няма, но и да има, така ли ще я оставите да се превива. Хем ги е страх от Ковид, хем ако не е Коавид, "айде чао, оправяйте се сами".
Гушка ме милата душица и плачейки пита "Мамо, кога ще свърши всичко? Какво ми се случва?". А аз отговор нямам. И лекарите нямат, но не се и стараят да открият. И ми текнаха сълзите пред нея, а това рядко си го позволявам.

# 122
Нали пържим компира на синко там...и бобеца варим там...
Ся къкрят яйчица за мен...

Пак не си разбрала - фурна рядко ползвам. Щот сладки не пека 😛...а зеле рядко готвя 👻👻👻👻

# 123
Ааа компир,да. Мооже. 😁 Замествай ме,че мен ме мързи да пържа вече и рядко ми се случва. Де врътни едни коледни сладки на детето,не мързелувай!
Панде 😣😓,дано да са ок изследванията и да се оправи детенцето! Гуш!

# 124
Какво я боли малката Панда..коремче ли? Тя болна ли е в момента...или...
Как обясниха болката?

Ено...стига ме юрка уеее....знайш ли как мразя...аааааа...

# 125
  • София
Никой не обяснява болката. На никого не му се занимава. Боли я и корем, и при уринирате. Има едновременно цистит и разстройство, което се редува със запек. На ехографски прегледи е ОК. Стерилната урина е ОК. Сега чакаме резултати от фецес. Когато спрем червената боровинка, започва отново да я боли и пари при пишкане. И откакто е всичко това стерилната урина винаги е ОК. В общата урина има наличие на нитрити, което не било притеснително, само да пиела течности. Тя течности си пие винаги по много. Снощи не можеше да се изпишка от болка. Червена ставаше при опит да пишка. Отдолу я огледах и аз, и лекарката. Няма дори зачервяване. Не знам какво се случва.

# 126
  • Пловдив
Панде, да минава бързо!

Ени, навремето взимах такива размразители и имам случка, та...ММ беше месец командировка в чужбина.Пак декември, лед...ще водя детето на градина. Излизаме, пръскам и пускам чистачките...свалям и прозорците да оберат размразеното.Е...единият джам така си и остана..смъкнат до долу...та на - температури го карах на градината, аз после на работа, на сервиз и т.н...та....сега не смея Simple Smile

# 127
А АБ пие ли? Тази боровинка да не е компрометирала някак резултата?
Аз на лабораториите много не им вярвам. А обикновена урина - седимент и белтък пускахте ли? Също се хваща възпаление ако има. Ще има бактерии в седимента и положителен белтък.
Поне не е болезнено вземането на проба. И е евтино изследването.
Какъв лекар ви гледа?

Ужасно е да не знаеш какво е и как да помогнеш на детето си.

# 128
Скрит текст:
Аз преди така се нагърбвах с всичко. Щадях го. Уж да не излиза от работа и др.такива нещица. Пък аз че излизах и си създавах неудобство..кой да види. Нито по-добра станах....нито нищо.

Сега хич ама хич не го жаля. Казвам - трябва този и този ден ти да останеш вкъщи да гледаш детето. Излез от работа и ела с колата да ни заведеш до педиатъра и да ни върнеш. Върви плати тока и нета. Вземи това и това след работа.  И много ми е добре така.

Преди търчах с таксита да водя детето по лекари. Само аз вземах болнични. Търчах и сметки да плащам.

Ама веч поумнях.

Давай кратки команди. Не питай " можеш ли"... казвай "трябва да се направи еди що си. Ти ще идеш защото аз съм с децата. И така.
Да,но у дома аз съм тази, дето е с колата, което означава, че аз мога да правя всичко- ощи направления да вземам и да пазарувам. Пък и..нали аз съм си вкъщи, не ходя на работа, имам бил време. Само дето като го оставя за няколко часа него с децата и се върна, излиза пушек от ушите му .. толкова се в изнервил

# 129
  • София
Пускахме общ химичен анализ на урина и излиза само наличие на нитрити. АБ не е пила. Температура няма. Жизнена и весела е, освен когато я боли. Урина си пускам периодично - понякога е пила боровинка, друг път не е, но все си е ОК. Не знам колко време не трябва да е пила боровинка, за да няма опасност от компрометиране на резултатите, но тя изкарва по няколко дни и пак я включваме, защото се връщат симптомите.
Гледаха я педиатърката, нефролог и снощи я гледаха в спешното, но не знам какъв специалист беше лекарката. Сега чакам резултатите, за да отидем на гастроентеролог с тях и ще си платя, защото според ОПЛ ням апроблем и няма нужда от направление.
Миналата седмица вече пусках микробиология на фецес, излезе чисто. Казаха да повторим, защото понякога не се хващал проблем веднага. Този път освен микробиологията, пуснах и паразитология.
След гастроентеролога мисля да я заведа платено и при един педиатър на когото имам доверие и който според мен е голям капацитет във всякакви области. За жалост той не работи по НЗОК, но ни е спасявал вече два пъти при липса на отговор.

# 130
Пийк...няма значение кой е с колата. Крака имат всички. Таксита има. Автобуси също.
Оправдаваш се в момента.
Който иска..търси начин. Който не ще...търси оправдания.

Панде...при вас е нещо немоментно. Не е инцидентно.
Търсете причината. Не може така.

Чела съм в теми тук за урологични проблеми. Но за момчета. Доктор Минова хвалеха от Пирогов...уролог е.
Що не надникнеш в Детско здраве май бяха..попитай там за насоки.
Ако не ги намериш..ще потърся и аз.

# 131
Не се оправдавам. Споделям ти мъжката логика

# 132
Май се развали климатика снощи, изведнъж спря, днес духа ама не така топло, както обикновенно.
Не знам какво да правя, моля някой ако може да ми препоръча техник.
Януари като бяха едни непрогледни мъгли и мръсен въздух пак така стана, после четох че това е защита, ама  снощи нямаше мъгла, а и въздуха май не е толкова мръсен като от онези дни.
Хепи, съболезнования, дано баба ти почива в мир!

# 133
Ти твоя нямаш ли. Логика. Как пък не ще седна да слушам нечия друга логика....да бееее...
Няма кво да се надхващате.
Казваш какво трябва да се свърши.
Логиката да си я мушне в задния джоб...

https://m.bg-mamma.com/?topic=1044202.390
Ето една тема за урологични проблеми.

# 134
Елизабет,вчера и нашия климатик не духаше. Тъкмо се оплаках в една друга тема и ми казаха,че е от мъглата. Сега се оправи. Не знам и аз. Потърси техник и сподели после какво е казал.
Панде,кофти работа. Дано намерите проблема. 😣

Общи условия

Активация на акаунт