Бъдещи и настоящи мамчета в UK

• 21 131
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
 Е, Билянка, ми ние този тест от сега ще издържим. Grinning Габриел от няколко дни ходи взема прането от парното, муши го в пералнята, затваря капака, натиска чинно всички копчета и после отваря отново. Само не се е научил да простира.

Как ме развесели това с чинийките. И той помагач на мама ще става.  Joy

# 151
miravmbd, при нас дойде тази хелт инспекторка, последния път когато бяхме в Англия, което ще рече преди месец. Общо взето ме шашардиса, защото се появи на вратата без изобщо някой да ме е уведомявал, че ще идва представи ми се, нахълта вътре, обясно ми колко било развито детето Rolling Eyes (подчертавам, че го виждаше за първи път) и набързичко ме усведоми, че повече нямало да идва, ако съм имала нужда от нея да съм й се обадела на този и този телефон. Информира ме за пет вида проблеми, които мога да имам и как за всеки трябва да се обръщам към различни хора и си тръгна докато аз все още осмислях какво ми е казала.

# 152
  • Манчестър
Ами не ми става ясно как ги чакате тези хелт визиторки в къщи. Моята ми се обади,когато малкия стана на 1 г и доиде в къщи. Иначе всеки понеделник от 10.00 до 12.00 при ГП-то има бебе-клиника,където има две хелт визиторки и мога да говоря колкото и каквото искам с тях + мерят кг...отделно имам  и телефон,когато имам нужда пак да им звъня.

# 153
  • Bristol
Нана, добре си се завърнала! Надявам се няма да се загубваш повече за толкова дълго време  Hug
Хелт визиторките имат и домашни посещения, но при нас те са само ако имаме сериозни проблеми. Само в началото няколко пъти идва да ни види и от там нататък и ние като при Ave, имаме ден в седмицата, когато приемат свободно. За една годинка получих писмо да отидем за преглед, с дата и час, но тогава не бяхме в страната и след като се върнах отидох на свободния прием и ни направиха чекина Wink
Да споделя, че в Аздата има хубава и евтина халоуинска декорация Wink Аз се снабдих с това онова от там, нали ще правя парти на 31ви  Crazy вече се чудя дали беше добра тази идея  Laughing

# 154
Sallys, как така без да се обади предварително е дошла? Shocked

Биляна, стана ми много смешно как Алекс е сложил чинииките в мивката Grinning Heart Eyes

До преди втората година на Алекс (моя) сме ходили при хелт визиторката. Само когато се роди малкия тя дойде да ни види в къщи няколко пъти. Има приемен ден веднъж седмично, където ако искаш може да ходиш на прегледи.

Питах ви за три годишния преглед понеже получихме писмо от хелт визиторката (нова е, не я познавам), в което ни уведомяваше, че е време за три годишен преглед. Беше приложила вътре един въпросник, с място за коментар на родителя до всеки въпрос.  Накрая въпросника завършваше  с думите- ако имате притеснения относно нещо и искате да уредите час със мен, моля кажете какво ви претиснява. Ненужно е да споделя, че останах крайно възмутена от тази форма на селф ассесмънт и въобще няма и да отговарям. Ако имам претисненя ще отида направо при ГП-то ни. #Crazy

Много интересен начин за преглед на дете- по пощата с въпросник Grinning Thinking

# 155
  • ENGLAND
О, Мери вие сте за завиждане. Тук хелф визиторката я гоня вече два месеца и все не мога да я открия. Питам джипи-то  нещо за Ели, той да съм питал хелф визиторката. Ама как да я открия? Тя работи в нашето сърджари по час и половина два пъти в месеца и все я няма. А ми пратили едно писмо за ваксинации, питам ги какви са тез ваксинации, гледат ме като неразбрали. Накрая, имало грешка. Сега смених сърджарито, да видим как е .
А чека на една годинка беше един  Sad. Отидох да я притегля и премеря. А те ме питат що съм отишла като и няма нищо. Накрая се усетиха, че могат да го минат за чек на една година, премериха я, притеглиха я, има ли проблеми и това беше.   Но пък ни побъркаха, че обиколката на главата и била по-малка. Даже и на очен лекар ни пратиха. И тъпотията, която чух направо ме втрещи. Като пораснела задължително ще носи очила. Питам ги защо, ами щото обиколката на главата и е по-малка. Да ама тя е родена съвсем малка и с малка обиколка. А те няма значение.Е, сега вече никъде не я водя тук и сто писма да ми пращат.Направихме си и всички прегледи и изследвания в България, за мое успокоение, не че нещо и има.
Сега чакам да видя дали ще се сетят за чека на две годинки.

# 156
Ами не ми става ясно как ги чакате тези хелт визиторки в къщи. Моята ми се обади,когато малкия стана на 1 г и доиде в къщи. Иначе всеки понеделник от 10.00 до 12.00 при ГП-то има бебе-клиника,където има две хелт визиторки и мога да говоря колкото и каквото искам с тях + мерят кг...отделно имам  и телефон,когато имам нужда пак да им звъня.

При нас е същото, всеки вторник има бебешка клиника.

Иначе, ако имам нещо по-важно за питане и се обаждам и тя идва вкъщи. Последният път дойде да ми обяснява за захранването.
Така, че ако има нещо- обаждайте им се, на тях това им е работата.

# 157
Doret очния лекар ли ви е казал, че Ели щяла да носи очила като порасне или хелт визиторката? Аз лично на хелт визиторите им нямам много доверие. Винаги ако е имало проблем сме ходили при ГПто. Нашата (предишната) така ни стресна за говора на Алекс. Аз много се разтроих, когато първоначално ни изпрати при логопед на 2год възраст. Обясних и, че детето расте в двуезична среда и е нормално забавено говорно развитие, но тя не беше убедена. Такива ми ги наговори тогава, как ако нямало подобрение след 3 месеца щяла да ни изпрати на група за деца с забавен говор и пр. Е, нямаше подобрение след 3 месеца, но тя тогава напусна и от тогава не сме посещавали кабинета и. Сега направо си контактуваме с логопед, който ни наблюдава на всеки 6м.
То в днешно време, кой не носи очила. Рядкост е ако не носиш очила.

# 158
  • ENGLAND
Какав хелф визитор бе, Мира?Аз такава от една година не съм видяла. С изклучение на тези дето уж и правиха чека на една годинка. За очилата ми го каза очен лекар, след като и слагаха капки и и гледаха очните дъна. Ама яко се опулих като ми каза, че ще носи очила в бъдеще. Как позна е друг въпрос. И това в Бирмингамска университетска болница Sick Та вече и на доктори не им вярвам. Не съм чак толкова неука та да разбера, че от това гледане не могат да си направят изводи за в бъдеще. Направо ми се реве от тукашната здравна система и доктори непрофесионалисти.
Сори, маи днес съм на вълна оплаквания.

# 159
kredoryt pak ne raboti pri men ... izvinqvam se za latinicata!

na godinka napraviha na joro pregled na o4nite dyna s nqkakyv raztvorm koito na opredelena svetlina dava pokazaniq. tova vyv varna, o4na bolnica, za6toto na 5 meseca pravihme sondirane na slyznite kanali na deteto. osven tova dopylnitelno mu kapaha nqkakvi kapki na vseki 10 minuti, 3x v interval ot 30 min. za da proverqt i drugi otkloneniq kato tova dali vijda dobre i dali ne e krivogled.

a otnosno pregledite tuk ne sm vpe4atlena. nie predi 2 sedmici se registrirahme na gp. joro be6e s temperatura, te kazaha samo (ima6e nurse - health visitor), da ne go navli4ame i 4e 6tom e aktiv - zna4i ni6to mu nqma. ne posledva nito pregled na gyrdite, nito ni6to.  tegliha ni i ni meriha i re6iha, 4e sme super qko pod normata. az im zaqvih, 4e deteto mi e rodeno drebno, 4e nie v semeisvoto ni ne sme debeli i 4e nqma da go nasilvam da qde. i taka ... i na en mi se obadihza nqkakva vaxinaciq, no az se napravih na udarena ... v bg 6te mu biqt porednata, koqtose bie sled navyr6eni godina i 10 meseca.

# 160
  • Манчестър
kredoryt pak ne raboti pri men ... izvinqvam se za latinicata!

na godinka napraviha na joro pregled na o4nite dyna s nqkakyv raztvorm koito na opredelena svetlina dava pokazaniq. tova vyv varna, o4na bolnica, za6toto na 5 meseca pravihme sondirane na slyznite kanali na deteto. osven tova dopylnitelno mu kapaha nqkakvi kapki na vseki 10 minuti, 3x v interval ot 30 min. za da proverqt i drugi otkloneniq kato tova dali vijda dobre i dali ne e krivogled.

a otnosno pregledite tuk ne sm vpe4atlena. nie predi 2 sedmici se registrirahme na gp. joro be6e s temperatura, te kazaha samo (ima6e nurse - health visitor), da ne go navli4ame i 4e 6tom e aktiv - zna4i ni6to mu nqma. ne posledva nito pregled na gyrdite, nito ni6to.  tegliha ni i ni meriha i re6iha, 4e sme super qko pod normata. az im zaqvih, 4e deteto mi e rodeno drebno, 4e nie v semeisvoto ni ne sme debeli i 4e nqma da go nasilvam da qde. i taka ... i na en mi se obadihza nqkakva vaxinaciq, no az se napravih na udarena ... v bg 6te mu biqt porednata, koqtose bie sled navyr6eni godina i 10 meseca.

Кои имунизационен календар следвате?Вероятно знаеш,че този тук и в БГ са различни. Защо н ему правиш ваксините тук?

# 161
  • UK/София
Леле, Doret , какво сте преживяли ooooh!Дано не ви се случват повече такива неща!
 Като се регистрирахме в сърджарито, след няколко дни дойде хелт визиторката без да ни предупреди, явно първият път е така.От тогава и ние не сме я виждали.
 Ave, не могат да се правят директно тукашните ваксини.В мин. на здрвеопазването в БГ се прави легитимиран превод на БГ  ваксини и тук се съобразяват с тях.3 месеца имахме пререкания с тукашните лекари, защото искаха да направят реимунизация на една от ваксините.Обадих се на педиатърката ни в БГ и тя каза да отказваме каквото и да стане.Реваксинацията трябвало да се направи 1г. след като е бита последната, а те искаха на 6-ия месец.Обясни, че ваксините са различни и ако разрешим да я бият може да има фатални последици за детето.Добре, че и се обадих, защото каквато съм си наивна, не ми се мисли какво можеше да стане!

# 162
 да се вклщ4а и аз в темата с едно питане Embarassed, дълго време ме нямаше във форума но сега се завърнах:)
наближава и моят ден , чакаме с нетърпение появата на бебчо и въпросът ми е към тези мами,които са раждали тук в Англия,кажете какви са процедурите тук и как минава . Трябва ли предварително да се избръсна ,ще ми правят ли клизма и всички тези малки подробности които повечето мами пропускат да споделят с други бъдеши мами
благодаря ви предварително

# 163
да се вклщ4а и аз в темата с едно питане Embarassed, дълго време ме нямаше във форума но сега се завърнах:)
наближава и моят ден , чакаме с нетърпение появата на бебчо и въпросът ми е към тези мами,които са раждали тук в Англия,кажете какви са процедурите тук и как минава . Трябва ли предварително да се избръсна ,ще ми правят ли клизма и всички тези малки подробности които повечето мами пропускат да споделят с други бъдеши мами
благодаря ви предварително

Они, клизми не правят. Поне в болницата тук не правят, а за другите градове не знам как е, но предполагам, че и  там няма такова нещо. За бръсненето - не бръснат  Mr. Green Отиваш да раждаш както се чувстваш по-комфортно - обръсната, необръсната....както искаш. Е, предполагам, че няма никой, който да се чувства комфортно ако не си е направил процедурите там долу. Но мисълта ми е, че няма да те бръснат в болницата и няма да ти правят клизма.

# 164
благодаря за отговора:) всички мои познати,които са раждали в България ми казват да съм подготвена за тези процедури, особено клизмата. А за бръсненто съм съгласна,че е по-комфортно ако си чиста,но за всеки случай да попитам:)
благодаря  bouquet аколко време стоите в болницата ? и как е по-добре нормално раждане или водно?

Общи условия

Активация на акаунт