Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
За възможно е възможно аз съм забременяла с ТСХ над 4 и не съм единствената.
 Но НЕ е препоръчително, за правилното развитие на плода е много важна добрата функция на щитовидната на майката. Затова съвета ми е - регулиране функцията на жлезата, изследване и попълване на дефицити на витамини и тогава прибягване към опити за забременяване.

# 616
Ще се консултирам задължително с лекар, питам защото ме е страх да нямам проблеми със зачеването и търся малко успокоение. Благодаря отново
За възможно е възможно аз съм забременяла с ТСХ над 4 и не съм единствената.
 Но НЕ е препоръчително, за правилното развитие на плода е много важна добрата функция на щитовидната на майката. Затова съвета ми е - регулиране функцията на жлезата, изследване и попълване на дефицити на витамини и тогава прибягване към опити за забременяване.

# 617
Не се настройвай предварително, проблем хипотетично винаги може да има дори и на психическа основа. Разбирам притеснението, аз също имах едно на ум, защото бях и с поликистозни яйчници освен с проблем с ЩЖ, но ето сина ми е вече на 12г Wink

# 618
както казват.. Споделен проблем е половин проблем хаха. Бъдете живи и здрави!

Не се настройвай предварително, проблем хипотетично винаги може да има дори и на психическа основа. Разбирам притеснението, аз също имах едно на ум, защото бях и с поликистозни яйчници освен с проблем с ЩЖ, но ето сина ми е вече на 12г Wink

# 619
Проучих за аку-тирокса. Само 100 мкг/5 мл се предлага. И тук, и в Гърция (гръцки хормон е). Странното е, че в Гърция е по-скъп от тукашния. И веднага, бааам🤪дали пък точно тоя гърците не го произвеждат конкретно за Източна Европа (сиреч, какво ли е качеството), че е по-евтин у нас. Това са само догадките на невярващия🤔иначе може всичко да си и наред👍

# 620
Проучих за аку-тирокса. Само 100 мкг/5 мл се предлага. И тук, и в Гърция (гръцки хормон е). Странното е, че в Гърция е по-скъп от тукашния. И веднага, бааам🤪дали пък точно тоя гърците не го произвеждат конкретно за Източна Европа (сиреч, какво ли е качеството), че е по-евтин у нас. Това са само догадките на невярващия🤔иначе може всичко да си и наред👍

То ние сме свикнали да се съмняваме във всичко хаха, но помисли и как наши бг продукти са по-евтини в чужбина Wink

# 621
Да, да, така е. Вероятно всичко си е, както трябва. Важното е, че е много удачен вариант за деца. Дано пуснат и по-малките дози. По листовка има и 25, и 50 мкг.

# 622
Аз не съм ги чела подробно, но няма ли как като е течно да си правиш друга доза? Защото лекарката ни това изтъкна за по-лесното дозиране. Защото сега давам на детето един ден 25мг, на другия ден 1/2 от 75мг (37,5мг) ... и тя ми вика няма да се налага такова редуване. И аз затова си направих логиката, че ще мога някак да давам от него усреднена доза 32мг . Иначе имам позната в аптека ще питам за различните мг какво се очаква

# 623
Моето дете го пие от 7 дни ( от скоро сме в играта) .Приема 12,5 мг , като това са 0,6 мл. Скоро трябва да и взема кръв и да проверя ТСХ как е. Колко дни след първия прием се прави изследването? Забравих да питам дали трябва да го е приела преди това или след пробата?Мен ме гложди всеки ден нещо .Как ни се появи това чудо на главата на 2 г? Не трябва ли да търся някаква причина , момичета ? И съответно да я оправям.

# 624
Аз много търсих. Отрових си живота, чувствах ужасна вина. Дъщеря ми има и серопозитивен ревматоиден артрит от дете.  Изпробваме различни неща, тестове, лекарства, храни и т.н.
Някои хора намират нещо, някои не. Търси причина, пробвай неща, но не се ядосвай.

# 625
  • София
Ето и официалните предписания на МЗ за ваксинация срещу Ковид при ендокринологични заболявания.
За Хашимото пише, че ваксинирането е силно препоръчително и приоритетно:
https://coronavirus.bg/upload/574/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE … 83%20COVID-19.pdf

Гледам отдолу на документа, че са цитирани редица чужди източници.
 Ето и линковете към предписанията на останалите медицински специалности и направления:
https://www.mediapool.bg/ekspertni-preporaki-za-vaksinite-sresht … KOlLAJkaOTAnZ1uLU

# 626
nnnn82 след поне 40 -45дни се прави контрола. Сутринта преди изследването не се взема хормона, след като вземат кръв тогава.

Има и бебета с такъв проблем, има и такива с вроден хипотиреоидизъм.... за съжаление вече това е много често срещан проблем. При сина ми първи наченки на проблем се видяха още на 5 г като го изследвах, ако съм изследвала по-рано и тогава сигурно е щяло да видя.

Причините за поява на хипотиреоидизъм са различни, основна е Хашимото, т.е. антителата които я атакуват...но също така поради дефицити на витамини и минерали, понякога е следствие от някои лекарства, от токсини, стрес и какво ли не.

Skiorche за ваксините не знам какво да кажа, т.е. аз моето лично мнение съм го казала де не говоря за това. Мисълта ми беше за това кой какво казва за кого може и за кого не и как всеки ден мненията се менят. Уж за бременни не беше препоръчително, за планиращи бременност също, днес научавам, че в други страни почват да ги ваксинират...е какво се промени в информацията до сега?! Някой успя да проследи бременна, че нищо не й се е случило ли...не знам.

# 627
Мибобо, ако не бъркам 32 мкг тр да са 1,6 мл от 100. Това според мен може да се дозира само със спринцовка. Ама, от по-малките с повече разграфяване, които са. Тр да се пита в аптеката кои са максимално разграфени.

# 628
Хубаво е разграфена самата спринцовка вътре.А от къде да почна с причината ?изследвах Д, б12 -уж са о.к.Едното е 78 ,а другото 650.Ендокринолога ми каза да отида с резултатите от ТСХ и това е.Все трябва от някъде да почна.Вашите лекари насочват ли ви?За сега съм решила да правя фецеса задачи алергията към яйцата,ама после?

# 629
[bЧетох в Интернет,че при TSH до 10 се води латентен хипотериодизьм и може да се изчака с пиенето на хормон.Като чета темите назад виждам,че и при по ниски стойности се почва с хормон.Има ли такъв вариант да се изчака,ако TSH е до 10.[/b]

Общи условия

Активация на акаунт