аборт - вакуум

• 393 371
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 810
Благодаря ти!
*редактирам: НАМЕРИХ телефон  Hug

Радвам се! Не се притеснявай от нищо! Само че много зависи в коя седмица си наистина. Защото на мен в 8-ма, докторката ми отказа медикаментозен и за съжаление минах по трудната процедура. Sad

ами в 6 г.с. .. но аз май повече се страхувам от медикаментозния :/  другото което ме притеснява, е че имам много физически дисциплини (акробатика и гимнастика) ии не зная кога горе-долу след процедурата  е възможно възобновяването на спорт :S цигари спират ли се и прочие

Ами не повече от 4-5 дена няма да се чувстваш ОК за спорт.. поне аз така мисля.
Не съм чула за цигарите да се спират. Целият процес продължава около 2 дни, с обилно кървене и болки. При някои не толкова силни, при други повече.. до организъм е според мен.
И повярвай ми, медикаментозния е 100 пъти по-добър вариант.
Дори докторката беше казала на моята приятелка, че не е нужно изобщо да казва, че е правила аборт дори, занапред.
Докато рискът при кюретажа е доста по-голям.. Прави е и под пълна анестезия.. и няма какво повече да изброявам. При мен, слава Богу, всичко мина наред.

# 811
При аборт с кюретаж ,никакъв спорт около месец.Аз уча в спортната академия,и ми забраниха за месец тренировките.
За медикаментозният -не е съвсем така.Моя колежка прави преди месец,и завърши в болница,беще с много ниско кръвно.Да не говорим,че е възможен кръвоизлив,припадане ,ако си с.ниско кръвно ,напълняване от объркване на хормоните и т.н.Една потребителка от форума спомена,че лекар и е казал ,че медикаментозният аборт води до кисти.Освен това,ако не се 'изчистиш'пак ще се стигне да кюретаж.Разбира се не е задължително,но споделям и за страничните ефекти Peace
За това как ще се чувстваш-до няколко дни ,няма да имаш проблеми и физически ще си добре в общия случай,но по-добре да се пазиш по-дълго ,за да се възстанови матката.
Най-добрият метод е на Карман-прави се без упойка,много бързо.(до 7г.с.по спомен).

# 812
Напълно подкрепям написаното от lady_gothic, защото моя доктор ми каза същото и не съм рискувала.

Медикаментозният метод не е сигурен.

# 813
  • Sofia, Bulgaria
имам подозрения, че съм бременна 8-9ти ден. Правих си тест престо и беше с много бледа 2ра черта. Имам правено секцио преди 6м и немога да си позволя втора бременност нито физически, нито психически. Интересува ме къде да ида, за да се установят нещата от рано и ако може с някакви лекарства да се направи аборт. Преди 2г правих аборт в Шейново и не ми е от най-приятните спомени.

# 814
Момичета, някоя да е правила медикамедозен аборт и да ми обясни как точно става?

# 815
Момичета, някоя да е правила медикамедозен аборт и да ми обясни как точно става?
Има теми във форума за медикаментозният аборт Peace
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=820238
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=879180

# 816
Здравейте, за съжаление ми се налага да направя аборт по здравословни причини и искам да попитам ако има момичета от Бургас дали може ли да ми препоръчате добър гинеколог за това и знаете ли каква е цената?

# 817
Здравейте, може ли да ми препоръчате доктор за аборт чрез ваккум в Окръжна болница или Майчин дом София? Прочетох доста от страниците по темата, но пише само за Шейново и 2-ра градска болница. От 2-ра градска болница нямам впечатления, а в Шейново (след първото раждане) си обещах никога повече да не стъпвам там.

# 818
В Майчин дом на много места прочетох, че са зле откъм хигиена. Не бих рискувала там.

# 819
Здравейте и от мен,за съжаление и аз съм в това гадно положение на 24 години съм имам 2 дечица.На този етап не мога да си позволя 3-то детенце.Днес е страшният ден имам час за 17 часа,пълна упойка с вакум.Страх ме е ужасно много. smile3518

# 820
Кари-24,упойката е венозна,няма нищо общо с онази пълната-с командно дишане,интубиране после и т.н.Ще заспиш за 15 мин.и после ще се събудиш като от нормален сън.Предполагам са ти казали да не ядеш и да не пиеш нищо,за да не ти е лошо и да не повръщаш после.
Разбирам колко ти е трудно-моето бебе нямаше пулс,това наложи аборт и го приех много тежко.Но след като сте взели такова решение,недей да се тормозиш и да съжаляваш Hug
Леко да мине процедурата и бързо възстановяване ти пожелавам bouquet

# 821
Кари-24,упойката е венозна,няма нищо общо с онази пълната-с командно дишане,интубиране после и т.н.Ще заспиш за 15 мин.и после ще се събудиш като от нормален сън.Предполагам са ти казали да не ядеш и да не пиеш нищо,за да не ти е лошо и да не повръщаш после.
Разбирам колко ти е трудно-моето бебе нямаше пулс,това наложи аборт и го приех много тежко.Но след като сте взели такова решение,недей да се тормозиш и да съжаляваш Hug
Леко да мине процедурата и бързо възстановяване ти пожелавам bouquet
Благодаря за пожеланията,надявам се да мине безпроблемни и скоро да е само лош спомен.

# 822
А цигари мога ли да пуша поне много ми е нервно.

# 823
По принцип не е желателно да пушиш ,но не е и забранено .Ти си прецени,ако не ти прилошава на гладно.Ако ти пресъхне устата дъвчи ментова дъвка.Неприятно е ,че часа ти е толкова късен,но малко остава,всичко ще е наред!

# 824
Надявам се много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт