Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 327
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 395
Здравейте!Пиша ви с чувство на гняв,обида,отчаяние!Моят лекуващ-наблюдаващ онколог е д-р Ценов в Сердика.Когато ми излезе хистологията от п.мехур го попитах далу е разсейка от д.черво отговорът беше-ДА.След  посещение при урологията урологът беше категоричен че е друг вид.Отново се чух с доктора който вчера сутринта ми каза,ДА няма съмнение че е еднакъв с първият . Посъветваха ме(мед.сестра)да дам блокчетата за второ мнение.Днес сутринта ми се обаждат от болницата ,че след проведен онкосъвет са решили че туморът в п.мехур НАИСТИНА бил различен и ми назначават интравезикална химиотерапия.Толкова безотговорно отношение не бях срещала,при условие че два пъти го попитах след представяне на хистологията дали туморът на п.мехур е разсейка от д.черво.

# 1 396
При все че не може да отдиференцира колоректален карцином от карцином на пикучния мехур по патология - сменете си онколога. Това е най-притеснителното в случая (отвъд отношението му).

# 1 397
Да заемам се и действам.

# 1 398
Burgas123,
Сменяй веднага болницата, почвай химиотерапия и не се отчайвай! Ще го пребориш! Heart

# 1 399
Гина,  съболезнования за баща ти.. не знам какво да кажа, измъчи се човека и вие страдахте много и сега ще боли още повече... пожелавам ви сили, с които да се преборите по-лесно. Прегръщам ви силно Sad

# 1 400
  • София
Благодаря ви, мили хора.
Днес се навършват 9 дни... Странното е, че сякаш последните 6 месеца за почти изтрити. В съзнанието ми всяка секунда е татко, който беше преди операцията- здрав, достолепен, канара...
Животът за нас продължава. Въпреки че всички са съкрушени (голямата ми дъщеря и мъжа ми го изживяват много тежко), ще се научим да живеем с болката и някак ще свикнем. Но на мен някой ми отряза част от сърцето и то повече никога няма да е цяло.
Има една сцена от "Титаник", почти на края на филма, в която Джак и Роуз слизат триумфално по стълбата, а в големият салон ги чакат всички, които вече са се удавили, начело с капитана. Всъщност, това е моментът, когато Джак умира.
Когато някой си отиде от този свят, аз си представям как влиза в красива, дъбова зала, а там го чакат другите..., посрещат го, приказват си, радват се на спокойствието на душите си и чакат следващият.... Надявам се в много далечно бъдеще татко да ме посрещне в дъбовата зала и да бъдем отново заедно.

# 1 401
Gina, прекрасно написано!
Много е хубаво да го помниш здрав и силен! Heart
Хареса ми това с дъбовата зала - ще се опитам и аз да си го представям като му дойде времето Hug

# 1 402
Другата визуализация на този момент, която ми допада, е финалът на "Да срещнеш Джо Блек".

# 1 403
Картината с дъбовата зала... Broken Heart

# 1 404
Ето заключението след контролният ПЕТ скенер на татко. Доколкото разбирам, има ефект ХТ, но и ново огнище 😟☹️😕 Освен това лекуващият онколог напуска болницата.

# 1 405
Добър е резултатът!
За новата зона сигурно ще ви препоръчат да се направи допълнително изследване.
При майка от няколко години "свети" хранопорвода и стомаха, а след гастроскопия се установи рефлукс и гастрит.

# 1 406
Няма ново огнище. Всички известни находки регресират - някои са изчезнали (поне метаболитно). Има възпаление на стомах от някакво естество, което трябва да се провери от гастроентеролог.

ПЕТ е добър.

# 1 407
Няма ново огнище. Всички известни находки регресират - някои са изчезнали (поне метаболитно). Има възпаление на стомах от някакво естество, което трябва да се провери от гастроентеролог.

ПЕТ е добър.

Успях да отида до лекуващия онколог. Насочи ни към гастроентеролог, както и вие предположихте. Много ви благодаря за подкрепата!

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:59 от vilitra

# 1 408
Hope4C е момче Simple Smile

# 1 409
  • Другата България
Хайде и аз с питане към Зиги и Hope4C, основно, а и към други, които могат да са ми полезни.
След близо година застой, заради ковид, ММ най-сетне отиде на контрола в Сити. На 02.06.
Едва днес станаха готови резултатите, за първи път толкова чакане, така и не стана ясно защо.
Както всеки път, така и този път от Великова никаква информация, освен обичайното по телефон "всичко е наред".
Да, ама аз се притеснявам, основно заради това "нещо" в белия дроб. За първи път се визуализира каквото и да е в дроба, през ноември миналата година заради съмнение за пневмония имаше рентгенова снимка, беше чиста - е, в нашата лаборатория в прованса. След преживян ковид през март - април пък пуснахме PSA - беше по-нисък от 0,006 /както всеки път/, изследването направихме в Цибалаб. Сега, завишения леко туморен маркер не ме притеснява за момента, в Сити винаги е по-висок, не -знам защо. През последните месеци, особено последния,  имаше и много стресови ситуации, а и както казах, мина през ковид, без тест, но аз бях, мама беше, няма как и той да не е.
Другата седмица ще пуснем антитела, тест за антитела.
Та питането ми - "нещото" в дроба следва ли да ни притеснява и да търсим ли някой друг за мнение?

Общи условия

Активация на акаунт