Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 484 387
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 180
В смисъл, нали се притесняваше как ще мине, а ето, той се чувства добре.

# 181
В смисъл, нали се притесняваше как ще мине, а ето, той се чувства добре.
Да, за сега е добре. Благодаря

# 182
  • София
Днес татко мина петскенера. Голямо чакане в АЛЕКСАНДРОВСКА. Часът беше за 11, приключи в 16:00ч.
След прочетеното, стигнах до извода, че не сме сбъркали, че правим изследването преди първата вливка, която е утре.
Резултатът от изследването на BRAF е, че няма мутация.
Норе4С, благодаря за насоките!
Сега се надяваме на чудо. Всъщност, аз вярвам, силно вярвам, че има шанс.
Благодаря ви момичета!

# 183
  • Другата България
Еее, Джолева, радвам се, значи дяволът не излезе толкова черен. Simple Smile
В смисъл.
Вчера излезе част от резултата. За сега аденокарцином. Пуснали са имунохистохимия и генетични и ще чакаме още 7,8 дни
Стадий има ли?
Или е рано?

# 184
Еее, Джолева, радвам се, значи дяволът не излезе толкова черен. Simple Smile
В смисъл.
Вчера излезе част от резултата. За сега аденокарцином. Пуснали са имунохистохимия и генетични и ще чакаме още 7,8 дни
Стадий има ли?
Или е рано?
Най вероятно 4.

# 185
  • Другата България
Решихте ли къде ще се лекувате?
Ти излезе ли от стреса?
Нали знаеш, че трябва да пазиш и себе си, за да си полезна на него?

# 186
Решихте ли къде ще се лекувате?
Ти излезе ли от стреса?
Нали знаеш, че трябва да пазиш и себе си, за да си полезна на него?
Чакаме резултати, после епикриза и онкокомисия. За сега мислим да останем в Токуда
Мери опитвам се. Знам какво ни предстои, но ми дойде като гръм. Все още плача като за говоря за това. Пред него се държа, правя се на силна, но и той ме усеща

# 187
  • Другата България
Няма как да не плачеш, защото е най-близкия ти човек, и в случая те плаши неизвестното.
А и било неочаквано, така е.
Не, че аз като го очаквах, се притеснявах по-малко.
Но той е не по-малко уплашен, вярвай ми, държи се заради теб, но и на него му се е свило сърчицето.
След първоначалния шок идва отрезвяването, стягаш се и започваш по протокол.
Като се канализират нещата, вече става лесно, ако изобщо нещо може да е лесно с тази гад, но ти ме разбираш какво имам предвид.
В системата си, видяла си много, убедена съм, че четеш и питаш и сега, просто си избиваш от главата негативните мисли и давате напред, двамата.
Токуда е добър вариант, ММ е в Сити клиник, но е в трайна ремисия и сега с този ковид изобщо не сме си правили труда да ходим на контроли. Живот и здраве, напролет, само да са наред нещата, ще отидем.

# 188
Дано всичко е наред при вас, Мери.
И да неизвестното ме плаши. Какво ще е, как ще е, как ще мине.
Хиляди съмнения, въпроси. Дали сме избрали правилната болница, ама ако в друга е по добре....
Може би като се започне лечение някакво ще е по различно, макар че ще почнат други страхове - как ще понесе лечението колко и дали ще се повлияе.

# 189
Сигурно и той ги мисли тези неща...

# 190
Здравейте имам един въпрос който може да помогне, че има време до срещата ми с онколог. След рак на д. черво сега последва и рак на яйчниците. Направиха ми пълна хистероктомия. Онкокомисията назначи прицелна терапия +химио. Трябва ли да правя допълнителни изследвания за мутации преди да започна лечението? И какво означават последните букви от диагнозата :Т2аN1Mx FIGO III. Чета за таргетната терапия и за мутации та съвсем се обърках. До колкото виждам са скъпи тези изследвания.

# 191
Здравейте имам един въпрос който може да помогне, че има време до срещата ми с онколог. След рак на д. черво сега последва и рак на яйчниците. Направиха ми пълна хистероктомия. Онкокомисията назначи прицелна терапия +химио. Трябва ли да правя допълнителни изследвания за мутации преди да започна лечението? И какво означават последните букви от диагнозата :Т2аN1Mx FIGO III. Чета за таргетната терапия и за мутации та съвсем се обърках. До колкото виждам са скъпи тези изследвания.
Аз бих си направила генетични изследвания, още повече, мисля, че за вас са безплатни.

# 192
Здравейте,
Да се включа и аз. Мама се "записа" в онкодиспансера в Младост. Ще прави туморни маркери в началото на февруари. За скенер нищо не са и казали. А аз се тревожа , че може нещо да не е наред, тя продължава да е все така слаба. И косата и окапва малко по малко. А тя няма химиотерапия. Сблъсквали ли сте се с такъв проблем- постоянно ниско тегло след операцията и падане на коса? Тревожно ми е, че може някъде да има още рак и скрито да си трови.... На изследванията от трансхеликс нямахме генетични. Само стандартните до диагноза.. но останах с впечатлението, че ако карциномът не е в началото, разграждат изследванията с още..., дано да е така , че иначе сме пропуснали важни неща..  Ох, хаотично пиша, но я гледам все болнав вид има, а сега и с косата... Живи и здрави ще стане сега януари на 70, но така отслабна и се състари,  казва, че не иска да се гледа в огледалото... но пък това не е толкова важно, важното е да е здрава. Но такава слаба като я гледам... незнам...

# 193
Бургас123, те ще ти предпишат какви изследвания да правиш. Не  знам какви мутации имаш предвид, най-вероятно става дума за генетичните изследвания от Трансхеликс, безплатни са, когато те изпраща онкологът. От резултата се разбира дали ракът е див ген или мутирал. Това има значение,  за да изберат какви лекарства да включат в химиотерапията, за да ти подействат.

Последните букви FIGO III ги намирам като: от тумора е поразена долната третина на влагалището, но не се е разпространил върху тазовата стена и не е засегнал бъбреците.

Дени_дс, на майка ти каква всъщност й е диагнозата? Сигурно си писала преди време, но съм забравила. Не разбрах какво имаш предвид,като пишеш "останах с впечатлението, че ако карциномът не е в началото, разграждат изследванията с още."

# 194
Бургас123, те ще ти предпишат какви изследвания да правиш. Не  знам какви мутации имаш предвид, най-вероятно става дума за генетичните изследвания от Трансхеликс, безплатни са, когато те изпраща онкологът. От резултата се разбира дали ракът е див ген или мутирал.

Последните букви FIGO III ги намирам като: от тумора е поразена долната третина на влагалището, но не се е разпространил върху тазовата стена и не е засегнал бъбреците.

Дени_дс, на майка ти каква всъщност й е диагнозата? Сигурно си писала преди време, но съм забравила. Не разбрах какво имаш предвид,като пишеш "останах с впечатлението, че ако карциномът не е в началото, разграждат изследванията с още."
Uncommon - рак на дебелото черво. А иначе спелчека е "написал" разграждат вместо надграждат:) . Това което исках да кажа е, че при необходимост, явно когато тумора е по-солиден и метастазирал, правят надграждане така да се каже на изследванията-добавят генетични изследвния и пр.Така ми бяха казали по телефона- че цената е различна според вида изследване, което се преценява от самите лекари там... дали съм разбрала правилно... 🤔

Общи условия

Активация на акаунт