Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 484 473
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 195
А тя храни ли се? Щом слабее и й пада косата, може да няма апетит и да й липсват вече важни вещества и витамини. Не мисля,че от някой тумор  може да пада коса. Според мен, говори с личния лекар най-малкото.
Как така без скенер? Никакъв скенер ли не й е правен?

# 196
Скенера беше август, обикновен с контрастно вещество. Там не се видя нищо освен тумора в червото. То понеже не е 5 скенер и незнам дали е показал всичко. Контролен след операцията не са правили.
Иначе яде, но изобщо не качва ...

# 197
Здравейте, ММ мина всички изследвания. Туморните маркери са в норма. Скенера чист. Няма да има повече ХТ, докторът каза да гледа на себе си като на здрав човек.
Сега трябва да ходи на всеки 3 месеца на изследвания.
При нас новините са добри. Пожелавам на всички вас същото.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 22:46 от Gossips

# 198
Скенера беше август, обикновен с контрастно вещество. Там не се видя нищо освен тумора в червото. То понеже не е 5 скенер и незнам дали е показал всичко. Контролен след операцията не са правили.
Иначе яде, но изобщо не качва ...

Притеснявате се излишно според мен. PET/CT не е мана небесна, въпреки впечатлението на доста хора. Не се използва при всички тумори - за бъбреци, мозък и пикучен мехур, например, не дава полезна информация. При останалите онкологични заболявания далеч НЕ се използва при всеки пациент. За хора в I стадий, при липса на каквато и да е обективна информация за съмнителни формации от “обикновен” скенер (КТ) с контраст, никой нормален онколог няма да назначи PET/CT.

Ако има съмнения за метастатична болест (от анамнеза/симптоми) или съмнителни формации на друго образно изследване (ЯМР/КТ/ехограф), тогава е нормално да се назначи PET/CT, за да се изясни метаболитната активност.

Във всички останали случаи, КТ/ЯМР дават достатъчно ясна информация (чисто като морфологични образи - дори по-детайлна от PET), за да няма нужда от PET/CT.

Загубата на килограми е въпрос, който трябва да адресирате към лекуващия лекар (онколог/хирург/етц).

# 199
  • София
На мен за всичките 28 години са ми правили един път скенер. Пет скенер никога. В първите години ми правеха сцинтиграфия един път годишно, след това рядко. От 6 години, може и седем, не съм правила никакви профилактични прегледи, докато не ме налази кожния рак.
Знаете, че направих 21 лъчетерапии и стегна коронавируса и не смея да отида даже и кръвни изследвания да си направя.
Загега съм още жива...

# 200
Здравейте, ММ мина всички изследвания. Тиморните маркери са в норма. Скенера чист. Няма да има повече ХТ, докторът каза да гледа на себе си като на здрав човек.
При нас новините са добри. Пожелавам на всики вас същото.
Браво Simple Smile , само хубави новини оттук насетне. Дано за всички ни, новините да са добри Simple Smile

# 201
Здравейте, ММ мина всички изследвания. Тиморните маркери са в норма. Скенера чист. Няма да има повече ХТ, докторът каза да гледа на себе си като на здрав човек.
При нас новините са добри. Пожелавам на всики вас същото.
Браво Simple Smile , само хубави новини оттук насетне. Дано за всички ни, новините да са добри Simple Smile
Данооо, желая го на всички от все сърце!!!

# 202
Здравейте!Първо се извинявам ако въпроса ми не е за тук.Майка ми е оперирана от рак на ендометриум(матката)на стадий T1bN0M0R0-G2.Умерено диференциран ендометриален аденокарцином,миометрална инвазия до1/2 от дебелината на миометриума.На епикризата пише,че онкокомитетът назначил лъчелечение и диспансерно наблюдение,майка ми е на 56 години.Нищо незнаем за болестта може ли да помогне някой който минал по този път моля дайте информация,лек ден на всички!

# 203
Има ли рязани лимфни възли?

# 204
Има ли рязани лимфни възли?
Да 14 ЛВ без метастази,направена е лимфнадисекция на малкиятаз

# 205
Внимавайте за отоци в слабините и краката.И при най- малкия оток търсете лекар,и не вярвайте на ,,то ще мине с времето,това е от операцията".Не при всички се получава и не веднага,но се случва.Това е лимфедем.

# 206
Внимавайте за отоци в слабините и краката.И при най- малкия оток търсете лекар,и не вярвайте на ,,то ще мине с времето,това е от операцията".Не при всички се получава и не веднага,но се случва.Това е лимфедем.
Благодаря ви за информацията

# 207
    Deva92,
При лъчетерапията, тъй като е в малкия таз може (не дай боже) да се засегне пикочен мехур, тънки черва, което да доведе до разстройство, но като цяло химиото е по-тежка терапия, лъчето се понася по-лесно. В коя болница ще го правите? Препоръчвам ви някоя с по-нова техника - Сити, Токуда, Онкото.
И внимавайте за лимфедем!
Успех!

# 208
Прочети в интернет за лимфедема,защото никой доктор няма да си губи времето да ти обяснява,а получи ли се,лечението не е по здравна каса и е много скъпо.

# 209
    Deva92,
При лъчетерапията, тъй като е в малкия таз може (не дай боже) да се засегне пикочен мехур, тънки черва, което да доведе до разстройство, но като цяло химиото е по-тежка терапия, лъчето се понася по-лесно. В коя болница ще го правите? Препоръчвам ви някоя с по-нова техника - Сити, Токуда, Онкото.
И внимавайте за лимфедем!
Успех!
Sheli17 Ние живеем в кърджали операцията беше в пловдив и за лъчелечението искаме да останем тук в клиниката по лъчелечение на
Свети Георги казват че е апарата е по нова техника.Место лъчелечение не може ли да направи майка ми брахитерепия?

Общи условия

Активация на акаунт