Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 028
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 200
Здравейте! Къде ще ми препоръчате да занеса материал от биопсия за второ мнение? Имунохистохимия та задължителна ли е, защото не ми е правена.

# 4 201
Jhbd, съжалявам. 😔
Дано твоето слънце да е на по-добро място и винаги да грее над теб!
Пиши, ако можеш/имаш нужда или можем някак да помогнем.

# 4 202
Благодаря ви за подкрепата. Толкова много сте ми помагали и сега сте отново с мен. Държа се, стегната съм, всичко съм организирала. Чакам утре синът ми да пристигне от чужбина и всичко е задействано.
Толкова много помощ получавам и тук, където живея. 
Дори и за момент през тези години на борба, съпругът ме не усети липса на внимание, загриженост от страна на лекуващи. Хората направиха всичко по силите си, но уви. Пловдив, КОЦ база 2. Д-р Славов. Велик човек. Съпругът ми само на него вярваше.

# 4 203
jhbd, съжалявам за загубата Ви! Да почива в мир!

# 4 204
jhbd, моите съболезнования!

# 4 205
Момичета, да ви попитам нещо. На майка и е назначен Пет скенер. В Пловдив ни дадоха час за 29ти. Майка е инвалид и казаха, че трябва да е с придружител. И ще бъда аз. Доколкото знам е радиоактивен пациентът няколко часа. По принцип в насоките пише само за бременни и деца. Но се чудя дали крие риск и дали ще ми дадат някакви дрехи?

# 4 206
Тя майка ти ще радиоактивна 24 часа.За какво са ти дрехи?Той реактива е в нея,ще и го вкарат с инжекция,апарата не излъчва радиация.Просто 24 часа само ти контактувай с нея.Да пие повече вода,по-бързо да изпикае реактива.

# 4 207
Благодаря ви за подкрепата. Толкова много сте ми помагали и сега сте отново с мен. Държа се, стегната съм, всичко съм организирала. Чакам утре синът ми да пристигне от чужбина и всичко е задействано.
Толкова много помощ получавам и тук, където живея. 
Дори и за момент през тези години на борба, съпругът ме не усети липса на внимание, загриженост от страна на лекуващи. Хората направиха всичко по силите си, но уви. Пловдив, КОЦ база 2. Д-р Славов. Велик човек. Съпругът ми само на него вярваше.
Съболезнования!Мир и покой на душата.Прегръщам Ви!

# 4 208
Момичета, да ви попитам нещо. На майка и е назначен Пет скенер. В Пловдив ни дадоха час за 29ти. Майка е инвалид и казаха, че трябва да е с придружител. И ще бъда аз. Доколкото знам е радиоактивен пациентът няколко часа. По принцип в насоките пише само за бременни и деца. Но се чудя дали крие риск и дали ще ми дадат някакви дрехи?

Ако е възможно - хубаво е в първите 24 часа човекът да спи отделно и, като ходи до тоалетна, да пуска два пъти водата. И след четирите ПЕТ скенера на баща ми, подобно разделение не беше възможно. Нищо не ми се е случило. Мисля, че е достатъчно да не ходи при деца/бременни за ден.

Ако под “дрехи” имате предвид оловна ризница - такава са ми давали, само когато правиха скенер (КТ) на кучето. Аз я държах да не мърда (на нея ѝ е по-спокойно така), съответно ме навлякоха за 4-5 минути, колкото трае изследването. Тежко е и не бих си го причинил за 24 часа. Не знам и някой да дава такива след ПЕТ.

# 4 209
Те работещите на ПЕТ нямат специални облекла,вие се притеснявате за един ден.

# 4 210
Те работещите на ПЕТ нямат специални облекла,вие се притеснявате за един ден.
Просто питам, защото не съм запозната.

# 4 211
Не се притеснявай за нищо,отивайте спокойно и после да се похвалиш с хубав резултат.

# 4 212
Моето слънце вече го няма. Изгасна моята топлина. Изгубихме битката.
Много съжалявам...мойте съболезнования! Бог да го прощава и дано вече е на по-добро място!

# 4 213
Здравейте! Къде ще ми препоръчате да занеса материал от биопсия за второ мнение? Имунохистохимия та задължителна ли е, защото не ми е правена.

Jhbd, приеми и моите съболезнования! Искрено съжалявам за всеки, загубил битката.

Ungarkata, Относно ревизията на биопсията, можете да занесете материал при д-р Свитлана Бачурска. В нета мисля, че има контакти. Ние бяхме изпратени при нея като голям специалист за второ мнение. Но тогава беше в Пловдив, сега е в София. Между другото имаше разлика в резултата. Видът първоначално беше определен като муцинозен на яйчника, който не се подава на никаква химиотерапия, и отделен друг вид на матката, от д-р Бачурска беше определен ендометриоиден овариален карцином, а резултатът от матката беше определен като хиперплазия. И при нас нямаше ИХХ, при допълнително заплащане направиха при ревизията.

За Пет скенера не смятам, че е толкова опасен. Придружител не съм била, но съм се срещала с майка ми след него, тогава с дете на 3 години.

Бъдете здрави всички. Само добри новини! Хубав ден!

# 4 214
На ПЕТ не дават специални дрехи. Самите работещи ми се видяха като някакви подплашени зайци, така бягаха от пациентите. Напълно ги разбирам, пазят се.
На връщане бях в една кола с мъжа ми. Ако беше дошъл да ме вземе, щях да съм с един автобус хора. Казаха само да пазя деца и бременни, за възрастни нищо не са казали. Бих пазила, но нямаше как да ме докара ММ иначе.

Едва ли е толкова силна радиацията, която се излъчва, освен ако не е постоянна, както при работещите на ПЕТ.

Общи условия

Активация на акаунт