Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 486 240
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 4 530
Мъжът ми мина преглед, всичко било много добре.
Ама ПКК, туморни маркери и ехограф.
Изпросил си е скенер на 20.07., въпреки че, доктора му се е накарал едно хубаво, че не вижда нужда от скенер , да отивал да си живее живота , бил клинично здрав.
Но все пак го е записал, не отказват когато си поискаме.
Та уж се успокоих, поне до скенера.
Докато не погледнах, че общия билирубин е 20 от норма 21.
Досега взе 14- 15 е бил.
Лекаря не го е отчел изобщо, но аз се питам от какво се е позавишил.
Идеи?
Знам, че много се вглеждам,  но...
Малко късно се включвам, но не съм отваряла темата скоро - браво, поздравления Hug за добрите резултати.
Зиги, вие как сте?
Съжалявам да видя нови хора в темата......
Благодаря!❤

# 4 531
Излезе окончателното второ мнение, с 1 сантиметър надолу е. Няма да промени лечението, защото все пак има прогресия, но ние сме по-спокойни. Едно е да расте с 3-5 мм за три месеца, друго е с 1.6 см...
Пише, че лезията повишава дензитета си с централни хиподензни участъци, израз на централна некроза.
Някой ще ме осветли ли какво значи това?

# 4 532
че в центъра има мъртва тъкан, която се разпада и прави кухини

# 4 533
  • Пловдив
Че увеличава плътността си като цяло - "повишава дензитета" (което значи ,че има прогресия , не само на размери,но и на количество Ту клетки в единица обем) ,като в центъра има зони с по-ниски плътности следствие на некроза(както е написала Ra2).
Помисли ли за повторен VATS от "правилната" лезия?

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 09:09 от whitefang

# 4 534
Благодаря ви!
Мисля аз, но не знам как ще я накарам да прави втори VATS. Тя обвинява първата операция за влошаването си, за задуха, за липсата на сили...Толкова много мъки преживя, че в момента не мога да реша какво е най-доброто за нея.
Вчера kalina_malina ми прати тази статия
https://www.nytimes.com/2022/06/05/health/rectal-cancer-checkpoint-inhibitor.html.

# 4 535
  • Пловдив
Пак "Весникарски" преувеличения... Реалните резултати обаче са ... доста по-различни от 100% CR при 100% популация... както е представено в статията.
Чекпоинт инхибитор за dMMR - позитивни тумори(с различна локация) - с условно одобрение от FDA от миналото лято, за 2+ линия лечение при наличие на dMMR . Има одобрение и от EMA. Има и резултати, е не като в статията ...А и PD-1 CPI одобрен за определени MSI-H/dMMR тумори има вече - Kейтруда. Ако няма някаква специфика на свъзването с PD-1, различаваща го с по-висока валентност към гастро/ендометриални  с dMMR ,спрямо другите PD-1 CPI , е просто поредния "дубльор", в борба за пазарен дял.

https://www.fda.gov/drugs/resources-information-approved-drugs/f … nced-solid-tumors

Не помня вече ,дали изследвахте dMMR ,освен MSI-H.

Оффтопик:Тази журналистка не знам как е спечелила "Пулицар" с подобен род писания.И то двукратно,за научни и медицински статии,където трябва макс обективност...

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 14:13 от whitefang

# 4 536
Desniki,  как е мъжът ти?
Успяхте ли да свалите температурата?

# 4 537
Снощи му дадох аналгин веднъж и смъкна на 38. Тази сутрин до към 11 ч. беше с 37.3. Сега пак почва да вдига на 38.3. Днес се обадих в Токуда. От там обещаха да предадат на доктор за обаждането. И към 11 часа ми звънна докторката. Обясних ситуацията. Тя препоръча да направим бърз тест за ковид и пълна кръвна картина, креатинин, билирубин. Когато са готови да и се обадя. Вече ми даде телефон за връзка.Каза до две ампули течен аналгин на денонощие и до 4 парацетамола. Много ми е напрегнато и защото сме далече от София. Личната днес я питах ако викам бурза помощ за висока температура, ще ни помогнат ли - няма да дойдат за температура.

# 4 538
Бърза помощ няма с какво да ви помогнат.Най-много да ви закарат с линейката в най- близката онкология.

# 4 539
CRP? Прокалцитонин?

# 4 540
Да това CRP също. Няма си идея какво е. Просто този кошмар ни връхлетя и аз живея в постоянен стрес. Гледам много да не чета за болести, защото изпадам в много лоши състояния. Вярвам на лекарите, дано знаят какво правят тези, при които сме. Аз също съм на успокоителни. На детето ( 15г.) нищо не сме казали за диагнозата, а само, че има временни проблеми и се лекува.

# 4 541
Разбирам те!
По кръвната картина ще се ориентират докторите, случва се от химията, но,,ако  има срив в показателите си трябва тяхната намеса.
Дано станат по-бързо изследванията.

# 4 542
Desniki,
Пиши тук, в групата. Едно, че ще ти дадат ценни насоки, и друго - да сваляш стреса.
Дано не е нещо сериозно с температурата. Heart

# 4 543
Аз на два пъти вдигнах температура от химиотерапия, много висока, единият път даже постъпих в болница в полубезсъзнателно състояние. И се оказа, че е от новото, "щадящо" лекарство, което тогава за пръв път ми приложиха  - имало 1 % пациенти с непоносимост и аз съм се оказала от тях. Е, спряха го и повече никога няма да ми го прилагат. Известно е тук в темата и има добри отзиви за него - кепацитабин. Да, но ако си от единия процент каръци...

Аз за болки като страничен ефект и за температури взимах тогава парацетамол, при мен добре се понася. Но защото ми го препоръчаха онколозите. С питане до Цариград.

# 4 544
Благодаря ви! Само вие може да разберете как се чувствам. На работа не съм казал на никой.Гледам да се държа някак си,но много ми е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт