Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 431
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 5 775
Ще помоля и за втората страница.
Ще говоря утре с него. Доколкото разбрах са го следили отдавна и са чакали да порасне, за да го горят. А необходимо ли е да се прави трансплантация? Ако трябва да се подготви човека, че нещата вървят натам.
Благодаря за разяснението за лечението.

# 5 776
Не зная дали е подходящ за трансплантация, попитах защото на нас в самото начало ни обясниха, че шанс за пълно излекуване има единствено с операция или трансплантация. Моят баща не отговаряше заради възрастта. Щом е правена аблация и назначена таргетна терапия при вашия близък, значи операция не е била възможна. Вероятно знаете, че таргетната терапия е поддържащо лечение. Тя няма да го излекува за жалост. Удължава преживяемостта с относително добро качество на живот. Във ВМА са много добри специалистите. Ние също тръгнахме от там. При баща ми не беше възможна и аблация, заради по-големи размери и повече на брой. Питайте спокойно ако ви интересува друго, надявам се да съм ви била полезна.

# 5 777
Имам някакъв спомен, че при онкоболни не се прави трансплантация.

# 5 778
  • София

Ако някой има нужда, ще са радвам да погна. Чисто нови са. Подаряват се.

# 5 779
... Вероятно знаете, че таргетната терапия е поддържащо лечение. Тя няма да го излекува за жалост. Удължава преживяемостта с относително добро качество на живот...
Това за всеки вид рак ли важи или говорите за конкретния случай с черния дроб?Anguished

# 5 780
  • Пловдив
    Имам някакъв спомен, че при онкоболни не се прави трансплантация.
    В БГ а и в Европа не се прави.
    Не знам ако си намери донор дали в Турция няма да направят, въпреки правилата.
    А и при метастатично заболяване няма никаква полза.

DanyV,
    При вас лечението не е ли YERVOY и OPDIVO, което е имуно-терапия? Това е различно от таргетна терапия , при която ремисииите са изключително редки и дефекто е поддържащо лечение.(С някои малки изключения, например някои моноклонални антитела , като Трастузумаб за HER2 позитивен РМЖ )

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 22:19 от whitefang

# 5 781
    bobb, то какво прочетох:
    "Около 80% от случайте с НСС в Европа са съчетани с макронодуларна цироза."
    Където НСС е хепатоцелуларен карцином, какъвто има твоят близък.
    Явно е доста срещана комбинация, за съжаление.

# 5 782
    ... Вероятно знаете, че таргетната терапия е поддържащо лечение. Тя няма да го излекува за жалост. Удължава преживяемостта с относително добро качество на живот...
    Това за всеки вид рак ли важи или говорите за конкретния случай с черния дроб?Anguished
    За конкретния вид рак говоря и за възможностите за неговото лекуване. Нямам позназния за лечение на други видове и не бих си позволила да обобщавам. Съжалявам ако съм ви притеснила.

# 5 783
    За конкретния вид рак говоря и за възможностите за неговото лекуване. Нямам позназния за лечение на други видове и не бих си позволила да обобщавам. Съжалявам ако съм ви притеснила.
    Благодаря за уточнението!
    Че наистина ми дойде в повече този откъс от коментара. Но вие нямате никаква вина, просто всички в тази група си имаме своите страхове и пречупваме информацията през собствената призма от проблеми с гадната болест Disappointed ...

# 5 784
    Здравейте пак . Извинявайте, че не можах да пиша досега. Ето това е втората страница на епикризата.
      [/list]
      Днес си е взел лекарството. Успокои се доколкото е възможно,  че това е правилното лечение. Коментирахме и , че е възможно да трябва да се направи трансплантация и това не го притеснява. Нещо мога ли друго да го посъветвам?

# 5 785
      Здравейте моля ви за помощ или съвет ,баща ми припаднал в онкологията, лекуваха го там от пневмония и го изписаха да си го взема с линейка . Вкъщи викнах мед. сестра слага му 5 дни антибиотик, дексаметазон и системи манитол и глюкоза. Беше се подобрил хапваше малко, пиеше вода ,вчера стана зле направиха му кръвни изследвания и кардиограма ,пуснаха му две системи и ни изпратиха вкъщи ( нямало какво да лекуват в нито едно отделение )след това изпи дори 1 чаша боза . От днес е много зле и вода не пие ,даже не говори ,само лежи . Ако можете да ме посъветвате нещо ще съм много благодарна , и се извинявам ако съм обяснила объркано ,но в главата ми е каша . Неговата лекарка каза 8 mg дексаметазон  и обезболяващи и ако се подобри да го водя за химия . Незнам какво да правя

# 5 786
      Пневмонията излекувана ли е?

# 5 787
      • Пловдив
      А как точно се лекува пневмония с дексаметазон и манитол? ! Въпроса е риторичен. С това се овладява мозъчен отток. КакВа му е диагнозата(онкологичната) и има ли скоро ЯМР или CT на мозъка?

# 5 788
      Нали в онкологията са го лекували от пневмония, след лечението снимка поне няма ли?

# 5 789
      Излекувана е пневмонията , вчера казаха от спешна помощ в моя град . А за пневмонията вкъщи слагах ( не аз а мед .сестра) 5 дни антибиотик . Преди да открият пневмонията с ренген има ЯМР на главата ,без никакви изменения. Искаха да направя скенер след антибиотика ,но той толкова се влоши че от както го изписаха няма как да го откарам в онкологията, а те там не искат да го приемат на легло защото бил терминален. Той е с тумор на бъбречно легенче, прекъснат е ,но не е отстранен бъбрека с метастази в бял дроб и главата ,и на 2-ро и 8- мо ребро това ми е обяснено от лекарката му .

Общи условия

Активация на акаунт