Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 514
  • 6 648
  •   4
Отговори
# 5 910
Цените са за флакон от 100мг в лев.
Има ги флаконите от 100 мг на мен ми трябват 2 бр през 21 дни.

Знам, че няма генерици и затова ми е странно за тази ниска цена. Обяснението е, че нямало ДДС в Турция, но чак пък такива разлика.

# 5 911
Друго обяснение е, че Турция е извън ЕС и за тях не важат референтните цени на лекарствата.
Но мен наистина би ме притеснил произхода на лекарството, а и начинът да се снабдиш с него. Съмнявам се да се продава свободно във всички аптеки, без предварителна заявка, рецепта и тн.

# 5 912
Друго обяснение е, че Турция е извън ЕС и за тях не важат референтните цени на лекарствата.
Но мен наистина би ме притеснил произхода на лекарството, а и начинът да се снабдиш с него. Съмнявам се да се продава свободно във всички аптеки, без предварителна заявка, рецепта и тн.
Да, не се продава във всички аптеки и се изисква Турска рецепта.

# 5 913
https://www.ilacabak.com/aralist.php?Id=F
Това е турски сайт за цени на лекарствата, които важат в цялата страна. Актуализира се на няколко дни. Може да проверите, освен ако не го продават на черно някъде. Аз лично по пазарите не съм виждала лекарства. Но специално това трябва да е с рецепта, според мен.

# 5 914
  • Пловдив
Едва ли Мерк имат специална ценова политика за Турция. Цената трябва да е около тази в Щатите.
По скоро е възможно цената в Европа да е "преференциална" с цел да се задържи на нивата в Евро преди възходящия ход на долара,

# 5 915
Аз бих писала на Мерк Турция. Писах преди време на Рош и съвсем официално си ми отговориха, че не продават от години лекарството, което ме вълнуваше.

# 5 916
Това са резултатите на баща ми.
Хиперактивен е и не може да спи. Твори глупост след глупост.
Много му е нисък хемоглобина  и желязото 🙁.

# 5 917
Аз бих писала на Мерк Турция. Писах преди време на Рош и съвсем официално си ми отговориха, че не продават от години лекарството, което ме вълнуваше.
А знаете ли как да намеря координати на Мерк Турция?

# 5 918
Намирам някакъв Мерк в Турция, но не съм сигурна.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 17:36 от zigizagi

# 5 919
А знаете ли как да намеря координати на Мерк Турция?

Ето тука ги има, дадени от самите Мерк:
https://www.msd.com/contact-us/worldwide-locations/#t

Нова Надежда, много нисък този хемоглобин! А за тази хиперактивност не може ли да взима някакви успокоителни? Какво казват, на какво се дължи?

# 5 920
Да се отчета: ПЕТ не е готов. От 5-6 дни много силни болки в епигастриума и повече вдясно, опасващи и към гърба. Сутрин слаби, вечер нетърпими, ВАС едва ли не 15/10. Днес ходихме в спешното, от ехото се вижда папиларна маса в жлъчния мехур, хиперехогенна зона в черния дроб около него, леко дилатирани жлъчни пътища. Билирубинът и чернодробните са високи. В пон ще правим МРЦП и вече не знам нататък. Дотук хирург предлага транскутанен дренаж и стома на жлъчния мехур. Болките били от там.

# 5 921
Uncommon, той не иска. Вдетинил се е че сега му се е паднало и ще си прави каквото иска. Спря си сам дори хапчетата за кръвно!
В понеделник ще го придружа на контрола при онколожката и нефрология и се надявам да му се накарат, че с нас спори и не слуша никого. И преди не беше лесен човек сега съвсем трудно стана да се комуникира.

# 5 922
Болките са нетърпими на 80 мг дневна доза оксикодон.

# 5 923
Болките са нетърпими на 80 мг дневна доза оксикодон.

Комбинирай с нещо друго? Няма проблем да се ползват и НСПВ, докато човек е на опиати. При татко Оксикодон не беше достатъчен сам по себе си. Пиеше го сутрин и вечер (с удължено освобождаване). През деня приемаше Дексофен и Паратрамол. С комбинацията от трите се чувстваше по-добре. Други НСПВ с добър ефект при болка са кетопрофен и напроксен. Ако ще ползват по-дълго от 3-4 дни - с гастропротектор.

Друг вариант е да опитате с пачове фентанил. Но опиатите сами по себе си невинаги са достатъчни за задоволителен контрол на болката. Понякога комбинирането им с други видове аналгетици (като НСПВ) дава много по-добър синергистичен ефект от всяко едно поотеделно.

# 5 924
Пробвах всякакви комбинации, без полза. Парадоксално, само от дексаметазон имаше много слабо облекчаване за много кратко. Почти в шоково състояние го приеха в хирургия, на морфин е, почти напълно обезболен.
Да видим какво ще става нататък. Не че не е ясно, де. Ако стигнем до изписване, ще е и вкъщи на морфин.

Общи условия

Активация на акаунт