Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 503 330
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 660
Аз съм с G3 и за пръв път чувам...Минах си 20-те процедури в лъчето и толкова...
Елифнта, Норе4С, дами, благодаря за бързия отговор. Явно в потока информация съм разбрала грешно.

# 661
  • София
Дали е подходящо лъчето зависи от вида на тумора. Който го интересува има доста информация в нета на английски. При брат ми беше на пикочния мехур с разсейки бял дроб, G3. Буквално за дни си отиде след лъчетерапията. Има и различни начини за лъчетерапия и очевидно при него не я нацелиха от Ситиклиник. Отиде там на крака, а седмица след лъчето изцяло беше вече стопен на легло. Рязко влошаване. След което съвсем объркаха нещата от Ситиклиник с кръвопреливането. Ускориха много и то болезнено смъртта му...

# 662
И лъчето си има тънкости,чертането ли е,дозирането ли,не знам,но ми направи впечатление,че пациентите които бяхме при този лекар бяхме като пушки.Никой не се чувстваше зле,замаян,да му се повръща или гади,да вдига кръвно и др.Цял ден бяхме по кафенета и магазини извън болницата.На другите пациенти все им се  лежеше ,повръщаше им се,не се чувстваха добре.На един апарат ни облъчваха всички.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 23:07 от bubolina73

# 663
Здравейте приятели, днес след посещението в онкологията в Дървеница, имаме назначен 5скенер за 24 февруари. 15 дни ще чакаме и ще се притесняваме... Но друга алтернатива нямаме... там даже не я е прегледал онколог,  а пак хирург. Незнам какво Трябва да стане за да я прегледа такъв специалист.... всеки път мисията е неуспешна с тези онколози.  Един единствен път имаме такава консултация с Дудов, почти 2 месеца след операцията. Но като чета мненията за Сити клиник, просто се съмнявам във всяко едно мнение.... за съжаление не съм лекар, нито медицинска сестра, беше ми на сърце да стана, но по стечение на обстоятелствата не се получи. Бяха ме приели мед.  сестра в колежа, а аз глупачката записах в СУ биология. И сега когато сме в нужда,  адски много съжалявам за това. Най-малкото , когато имаш връзки по-лесно и бързо се случват нещата... това беше малко лирическо отклонение за моя живот, но просто си ми дойде отвътре да го споделя.
И сега ще чакаме.
Може ли обаче тя според вас да приема геритамин?

# 664
Гина, направо ме разтърси тази история с баба ти. Горката тя, горките вие, които сте били свидетели на това...
Дени, аз за геритамин не знам, но всички абсолютно са много доволни от проф. Дудов.
Винаги можете да отидете на платен прием някъде, или пак при проф. Дудов, или при друг специалист, след като не ви е назначен преглед, а вие искате.

# 665
Здравейте,може ли някой да ми каже какво означава ненатрупващи радиофармацевтика в резултатите от Пет скенера,благодаря!

# 666
По-често не значи нищо страшно, но в случая я виждат в мозъка, а там PET/CT не дава особено полезна информация. Мозъкът принципно е с по-висока метаболитна активност, та дали въпросната лезия е метастаза, безобиден менингиом или нещо друго, може да стане ясно само с thin-sliced ЯМР с контраст.

Това пише да се направи, за да се разбере какво е. Друго суспектно няма в това изследване - всичко е ок.

# 667
Момичета, за колко време попринцип излизат резултати от PET ? Чакаме вече втора седмица.

# 668
Deni-ds, точно днес си мислех, че не бяхме съвсем коректни в последните страници, защото обобщавахне за Сити като цяло от единични случаи. А е факт, че там има прекрасни лекари - Николай Недев, завеждащ Лъчетерапия, д-р Петров от гастроентерология, много хора хвалят и проф. Дудов.
Така че не се съмнявай, просто продължавай да търсиш варианти, както досега и ако в една болница ти затворят вратите, отиди в друга!

Къде ще правите пет скенер? Не се ядосвай за онколозите, попитай кога ще е готов резултат от пет скенер и запиши отсега час за консултация с онколог. Като имаш резултат от скенера, ще е още пълна информацията и консултацията ще е по-ползотворна.

# 669
Момичета, за колко време попринцип излизат резултати от PET ? Чакаме вече втора седмица.

Втора седмица?! Е не, това е просто... ако всеки чака 2 седмици за да стигне до скенера и после още 2 за разчитане на резултати.... направо вече  не да се гръмне човек, ами незнам....

Зиги, в онкологията в Дървеница имаме час за 24ти февруари.
Дано да са коректни с диагнозата и дано не пропуснат нещо..
Междувременно трябва да говоря с някой онколог, 2 седмици чакане ще ме убие без дори да имам и идея или само предположение какво освен разсейки може да е.
Вероятно ще ида пак при Дудов или при някой гастроентеролог- онколог..
Незнам вече , взе да ми идва в повече всичкото чакане. А сами виждаме че понякога и месец може да е от жизненоважно значение..

# 670
Момичета, аз също искам да дам своите 5 ст.по темата. Няма болница или лекар, които да са само хвалени. Винаги има и недоволни, а и всеки пречупва нещата през своята призма. Важно е пациента да се чувстват спокоен, там където се лекува и да има доверие на екипа. Друго, което наблюдавам доста често е проблема с терминалните пациенти, те не винаги могат да понесат ХТ, лъчетерахия и т.н. Понякога те нуждаят не толкова от лечение, защото е късно и нищо не може да се направи, а от палиативни грижи-обезболяване, кислородотерапия, хранене, вливания и най-вече човешка грижа и контакт с близките си, за да не се чувстват изоставени.
Лошото е , че нашето здравеопазване абдикирала от тези грижи, по едно време пациента имаше право на 10 дни годишно в такова отделение, които са крайно недостатъчно. Сего не съм сигурна къде има такива отделения и колко дни се полагат.

# 671
Съпругът ми утре е на втора влива химио и имунотерапията. Сега ще включат и Пеметрексед. Първата я понесе много добре ама сега пак ме хващат страховете.

# 672
След ПЕТ скенер на мен ми бяха казали да се обадя след седмица, след това след още седмица, и някъде към 2 седмици беше чакането.
Ооообаче на третия ден след ПЕТ скенера професорката, която ме беше пратила, ми писа, че има еди какви си резултати.
Тоест, имало е резултат на третия ден, а аз чаках 14 дена. WTF?

# 673
  • гр. София
Здравейте! Можете ли да препоръчате добър гастроентеролог онколог в София. Майка ми има сериозен проблем с изхождането (липса на перисталтика и силни болки) и искаме да проверим какво може да се направи.

# 674
  • във фурната
Здравейте,къде е най-добре да се лекува човек с неходжкинов лимфом? Става въпрос за София.

Общи условия

Активация на акаунт