Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 503 130
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 675
Аз знам, че излизат за 5, до седмица макс...........

# 676
Моля някой да ми каже ,ако е приемал дексаметазон за възпаление(мозъчен оток) в каква доза е било и колко време го е пил ?
Майка ми пие по половин таблетка през ден и се страхува да го спре.

# 677
Момичета, за колко време попринцип излизат резултати от PET ? Чакаме вече втора седмица.

В Сити, правихме в понеделник и в сряда си взехме резултатите.

# 678
  • София
Баща ми е на Дексометазон заради постоперативен мозъчен оток. Беше на 8мг дневно, след което го намалихме на 4мг на ден. Дексометазона се спира по лекарска схема. Той го приема от 15.12., кат съветът на лекарите е да не го спира.

# 679
Връщам се в темата с резултати от PETскенер...За съжаление, диагнозата се повтърди, последен стадии , прогнозата е 10 месеца...

# 680
Лекарите не са Бог.

# 681
И аз нещо подобно казах, няма да мислим за прогнозата, просто ще сме до нея

# 682
Здравейте! Можете ли да препоръчате добър гастроентеролог онколог в София. Майка ми има сериозен проблем с изхождането (липса на перисталтика и силни болки) и искаме да проверим какво може да се направи.
Извинявай, но вече станаха много хора в темата и не помня - тя има ли онкологично заболяване?
Трябва да идете на гастроентеролог и да се направи колоноскопия, или поне някакво образно изследване, ако има онкологична диагноза.
Майка е ходила при д-р Петров в Сити клиник, а аз имам отлични отзиви за Валентин Попов (коремен хирург) в Александровска.

# 683
  • София
Относно несправедливите и едностранни мнения според някои за Ситиклиник. Ще се опитам да обобщя, без да съм субективна, защо тази болница не помогна, а повече навреди с факти:
1. Предписаха химиотерапия с Ендоксан. Лекарство, което има силно дразнене на пикочния мехур, а брат ми беше с рак на пикочния мехур. С който и онколог след като се прецаха нещата да обсъждахме терапията, казаха, че е изключително неподходяща. И тази терапия не е предписана само от Христов а от онкокомисия, работеща в Ситиклиник. Непрофесионално лечение. Брат ми дори показа протокола от Дървеница по който щяха да го лекуват, но Христов му отговори, че в Ситиклиник лекуват по друга схема???
2. Отписване на брат ми от лечение, за което сме платили 450лв, без да ни уведомят. При условие, че сме били на всички дати предписани от тях и дори 2 дена преди да го отпишат. Чета мнения и на други потребители, че след като прецакат нещата от Ситиклиник се оттървават от пациентите. Това подейства пагубно на психиката на брат ми в последните му дни. Това не е действие на единичен лекар, а ПРАКТИКА НА БОЛНИЦАТА.
3. Преди лъчетерапията, която срина брат ми на легло, брат ми се лекуваше с увеличаващи дози на РСО(конопено масло) и болката беше овладяна. Спеше по цяла нощ и можеше да излиза и да си върши ежедневните задачи. Това му даде кураж да иска и да премахне тумора. Довери се на лекарите от Ситиклиник и те го стопиха за 2 седмици. След което го изритаха. Това не е единичен лекра, отново лъчетерапията беше предписана от онкокомисия.
4. По време на вливките, лекуващия го лекар не го е посещавал. Само го вкарват в стая и започват вливките. Това за мен е безобразие и грешна практика на болницата. Дори не е имало с кого да обсъди симптомите си. Много пъти брат ми се пробва да се свърже с Христов, но всеки път беше много зает и му казваше, че като отиде за вливка ще обсъдят. И така и нищо не обсъждаха. Максимум за 5 месеца да са имали 3 срещи за по 10 минути. Това за мен е пълна незаинтересованост от протичане на заболяването.
5. Никакви други изследвания не са правени, освен кръвни преди всяка вливка. Скенер плащахме 3 пъти платени изследвания в кардиологичната Ситиклиник и Окръжна. След като се влоши след лъчетерапията брат ми многократно помоли за скенер, който му беше отказан. Това е практика на болницата, не на единичен лекар.
6. Отказ да извършат препоръчаното от тях кръвопреливане с аргумент, че при тях кръвопреливане не се прави. От Токуда казаха, че не е възможно и в Ситиклиник се прави кръвопреливане и че там е най-добре да се направи. Както казах, просто изритаха брат ми. Това е проблем на болницата, не на единичен лекар.

Тъй като по природа съм оптимист ще напиша и кои добри лекари срещнахме по пътя на неуспешното му лечение:
1. Надежда- доктора там го прие и детайлно обясни състояниет му и възможните лечения. Пусна и безплатни допълнителни изследвания в Трансхеликс. Това в Ситиклиник не беше направено- нито среща с доктора, нито обсъждане на терапия, нито изследвания
2. Доктор Мангалджиев- изключително човечен и отдели достатъчно време и при двете консултации.
3. Кардиолог от Ситиклиник, който даде разрешение за лечението на брат ми- изключително човечен и отдели достатъчно време за консултацията

# 684
Здравейте! Можете ли да препоръчате добър гастроентеролог онколог в София. Майка ми има сериозен проблем с изхождането (липса на перисталтика и силни болки) и искаме да проверим какво може да се направи.
Извинявай, но вече станаха много хора в темата и не помня - тя има ли онкологично заболяване?
Трябва да идете на гастроентеролог и да се направи колоноскопия, или поне някакво образно изследване, ако има онкологична диагноза.
Майка е ходила при д-р Петров в Сити клиник, а аз имам отлични отзиви за Валентин Попов (коремен хирург) в Александровска.
От надежда ме бяха насочили за гастро към ВМА.

# 685
  • гр. София
Zigizagi, става въпрос за рак на панкреаса в последен стадий. Майка ми е  доста отпаднала и не може да чака дълго по коридорите. Мислех да я погледнат на ехограф и да ни дадат някакви съвети. Лекуващият онколог не разбирал от тези неща и ни остави сами да се оправяме. Sad

# 686
Тия прогнози не са много меродавни. Едно е да се лекува и добре да понася лечението, друго е да не се лекува или лечението да не действа.

# 687
Връщам се в темата с резултати от PETскенер...За съжаление, диагнозата се повтърди, последен стадии , прогнозата е 10 месеца...

Какво значи последен стадий? Стадиите са 1, 2, 3 и 4. Не всеки рак в 4ти стадий е терминален. Терминален значи, че краят е неизбежен, обикновено в рамките на до 6 месеца. Подобна прогноза се слага на хора минали през няколко етапа на лечение, при които заболяването вече не реагира на никаква терапия (ХТ, ЛТ, ИТ, таргетна и т.н.). Или на хора, които не могат да преживеят лечение.

Ако под последен, имате предвид 4ти, то той невинаги значи, че идва краят. Най-малкото 4ти стадий се дели на две - полиметастатичен и олигометастатичен. Олигометастатичната болест е с по-благоприятна прогноза от полиметастатичната.

Като цяло, има доста въпросителни, които не се отговарят от една цифра след думата стадий.

# 688

Разбира се... Всеки има нужда от някого в такъв момент, някой, който най-малкото да ти държи ръката... И като стана въпрос за прогнози и статистики отново... Ех, как не ги обичам изобщо..Но се сещам за нещо, което наскоро прочетох.. За направен експеримент с две агнета и вълк.. Сложили две агнета в различни клетки, подавали им еднакво количество храна, вода, но едната клетка така била позиционирана, че агнето виждало вълка, а другото агне нямало визуален контакт с клетката на хищника. Когато минали няколко месеца, изследователите установили, че агнето без визуален контакт било жизнено, енергично, в добра кондиция, докато другото било анемично, недохранено и едва стояло на краката си... Дали е притча, реално изследване или нещо друго, не знам, но смятам, че в реалния случай една такава прогноза от 'авторитет' влияе пагубно върху общото психологическо и физическо състояние на пациента... Вътрешната и външната мобилизация на организма губи силата си, защото постоянният стрес или, ако искате го наречете 'вълкът', или пък натрапчивата мисъл, малко, или пък понякога много, оказва своето пагубно и зловредно въздействие... Може би има и друг зрителен ъгъл, може би това да е само желание да се опълчиш и да възстанеш срещу статистиката, знам ли..!? Но много ми се иска да вярваме, че ще успеем... Въпреки сухите факти и статистиката.. Въпреки...

П. П. Уф, май постът ми не е за тази тема, съжалявам, ако натоварвам някого излишно...

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 22:27 от mury9

# 689
  • Другата България
Напротив, точно за темата е.
Благодаря ти за него.

Общи условия

Активация на акаунт