Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 103
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 140
Щом е така е добре,още едно мнение няма да е излишно.

# 1 141
Да пита,да няма изненади.Касата не поема всички туморни маркери,камо ли изследвания в чужбина.

Буболина, онколозите имат право на няколко безплатни изследвания Foundation Cdx на година. Не знам точно как си избират пациентите, но могат да го направят. Мисля, че компанията собственик използва тези безплатни бройки с цел популяризиране на изследването сред лекари и пациенти тук.

# 1 142
djoleva, да не става дума за клинично изпитване?

На нас като ни предлагаха също използваха израза “програма”.

# 1 143
Не, не е клинично изпитване.
Просто лекарите имат определен брой безплатни тестове и очевидно съпругът на Joleva отговаря на критериите за мостра.
Неприятното идва, когато се обаже, че има подходящо лечение, но НЗОК не плаща за него. Това е една от най-основните причини, поради които лекарите в Бг са против този тест.

# 1 144
Все пак е някаква опция, ако се окаже,  че има такова лечение. Може пък да не е непосилно скъпо.

# 1 145
Ако е много скъпо и не можем да си го позволим, предполагам че ще си караме по старата схема на лечение. Не мисля че ще ни откажат лечение, ако не можем да си позволим другото

# 1 146
Няма да ви откажат лечение по НЗОК.
Ако искате, ще плащате това, което е показал теста.
Ние не искаме майка да пие таблетките, които плаща касата. И си купуваме оригиналния продукт.

# 1 147
  • София
Вчера ходих да говоря с лекуващият онколог д-р Минчев от Софиямед. Разбрахме се утре сутринта да закараме баща ми, за да му направят четвъртата вливка комбинирана ИТ (подведох ви в предният пост, но и нямах епикриза до вчера- четвъртата вливка не е правена миналата седмица, както мислех, защото докторът е искал да мине ЕМГ изследването) и каза, че ще включи и малко кортикостероиди. Първо се възпротиви. Разбира се, аз бях подготвена от Хоуп и му казах, че ако той е съгласен искам да опитаме.
Иначе докторът продължава да ме убеждава, че това е необратим процес, вследствие на меланома, шансовете баща ми да се изправи били нищожни.
Станала съм по-силна и по-трезвомислеща. Преди, на едно такова изказване реагирах със сълзи, мозъкът ми блокираше и спирах да мисля. Сега не. Спрях да се плаша. Докато има какво да се направи, нищо не е загубено и ще го направим.

# 1 148

Иначе докторът продължава да ме убеждава, че това е необратим процес, вследствие на меланома, шансовете баща ми да се изправи били нищожни.
Станала съм по-силна и по-трезвомислеща. Преди, на едно такова изказване реагирах със сълзи, мозъкът ми блокираше и спирах да мисля. Сега не. Спрях да се плаша. Докато има какво да се направи, нищо не е загубено и ще го направим.

Аз ли не разбирам някои неща или просто за докторите всичко вече е рутина... Какво пречи да не са толкова категорични в изказванията, а да дадат поне мъничко надежда, колкото и нищожна да е тя... Колко категорични присъди сме чували и колко след това щастливи развръзки... Човек предполага, а Господ разполага.. Само че някои "човеци" са иззели функциите на една друга, по-висша сила и започват да издават присъди наляво и надясно... Може и така да е, може понякога да няма шанс, но трябва ли да убиеш и стъпчеш зрънцето вяра, което да те води напред и да те стимулира да търсиш и да се бориш?! Наскоро бях в болница и там една от медицинските сестри, от този, все по-изчезващия вид, ми каза... "Когато учехме, още в началото ни казваха, че добрата дума и доброто отношение към пациента е половината от лечението"... Явно някои лекари  или  са отсъствали, пропуснали или неглижирали този, първия урок по хуманност в университета... Което е наистина жалко!...

# 1 149
  • София
Здравейте, може ли да не препоръчате онколог за матка. Лаишки се изразявм, но не съм наясно. За близка питам.  В София става въприс.

# 1 150
ВМА, обща и онкологична гинекология: проф. Ковачев, д-р Чуприна.

https://www.vma.bg/%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF-28.html

# 1 151

Само за Ковачев да добавя...изключително добър лекар е, оперирал е майка ми. Но е особен характер - сприхав, вика и хока наред. Просто се абстрахирайте от поведението му. За вършене на работа е супер.

# 1 152

Само за Ковачев да добавя...изключително добър лекар е, оперирал е майка ми. Но е особен характер - сприхав, вика и хока наред. Просто се абстрахирайте от поведението му. За вършене на работа е супер.
За сметка на това д-р Чуприна е много мила. Simple Smile Но той е светилото.

# 1 153
Чета ви от скоро..Днес оперират мама, не си намирам място. Рак на гингивата. Зверска операция с резекция на долна челюст вдясно. Моля се да мине, да успее да се възстанови физически и психически, за да продължим след това с лъчетерапия. Цял ден ще сме на тръни, до довечера няма да знаем нищо Sad Ще е поне 25 дена в болница.

# 1 154
Чета ви от скоро..Днес оперират мама, не си намирам място. Рак на гингивата. Зверска операция с резекция на долна челюст вдясно. Моля се да мине, да успее да се възстанови физически и психически, за да продължим след това с лъчетерапия. Цял ден ще сме на тръни, до довечера няма да знаем нищо Sad Ще е поне 25 дена в болница.
Стискам палци и желая успех

Общи условия

Активация на акаунт