Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 501 812
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 2 955
Много скорострелно се развиват нещата😞.... Нямахме време да осмислим какво става... Само преди 3 месеца се беше качил на стълба да реже липсата на двора.... И сега, изведнъж.... Изгубих рано баща си и той ми е като мой си баща....

# 2 956
Barsa,
не нзам какво да ти кажа. От една страна е лошо, че толкова бързо се развиват нещата, но от друга - щом са готови веднага да го оперират, преди празниците, има надежда.

# 2 957
Много ми мъчно... Доктора е казал че няма какво да направят, освен да влезе в болницата малко да облекчат болките му... Или да си го вземем в къщи.... Може да са последни часове.... Не знам какво да правим... Да го приберем да си е в нас, или да го оставим в болницата.... Не знам.... Искаме да е с нас, но същевременно искаме да знаем че сме направили всичко.... Много труден избор, много.... Така изведнъж.... Неочаквано... Изневиделица...

# 2 958
Лапароскоп. Но не са махали тумора, само част от червото. На 83 години е...Сега мъжа ми се обади от БП чакаха хирург, май ще оперират... Не знам дали ще издържи...
Барса, значи няма да го оперират? Какво се е оказало, има ли инсулт?
Ако могат да се облекчат болките и в къщи, вие си преценете дали да не си го приберете... а иначе да го вземете и да се мъчи не е добре.
Моето най-искрено съчувствие!

# 2 959
Няма инсулт..от тумора е всичко... Вече не яде, не пие, не се движи....

# 2 960
Нека го задържат 1-2 дни в болница, ако може с нещо да го облекчат, да източат плеврални или други изливи. А и да го изпишат после с обезболяващи, за да не се чудите какво да правите в къщи, ако го боли.
Бъдете силни Hug

# 2 961
  • Пловдив
Паднал му е много хемоглобина най-вероятно,заради кръвотечение.
Може би е добре да остане в боницата ,да му направят кръвни изследвания ,да му прелеят кръв, електролити.И евентуално да се обсъди коремна операция ,за да спре кръвотечението ,ако има такова .

# 2 962
Хора, ще се гръмна! Сутринта ходихме да й свалят конците. Чувам я,че кашля, казвам на доктора, преслуша я - добре си дишала и то с оперирания дроб.
После през главата ни си тръгнала за провинцията. Обадих й се й казах да отиде да си направи тест. Е, положителен е. Тя е ваксинирана, в последните 11 дни - 9 е била на антибиотик и си пие аспирин протект.
Но просто ще откача! Ще търсим начин да я приемат в болница, не можем да си позволим да е в домашни условия!

# 2 963
Ех, къде го е хванала, нали до онзи ден беше в болница. На моя колежка баща й, в ремисия от рак на дебелото черво и на простата, неваксиниран, на 72 год, също беше болен преди месец и нещо и влезе в болница и вече е добре човека. Пожелавам ти бързо да мине и всичко да е наред!

# 2 964
В болницата го е хванала. 1/2 сестри и доктори бяха без маски в отделението, а една приятелка (мъжът й беше 1 месец в Ковид отделение) ми каза, че персоналът се редувал - 1 седмица в Ковид, една в тяхното си отделение. Ако е вярно, не е учудващо. Може и в нейния град да го е хванала, но тя буквално е била веднъж до магазина до блока...
Където и да е станало, сега трябва да се постараем да я вкараме в болница.

# 2 965
Ох,Зиги,бая ви се събра.Дръж ни в течение,какви са й симптомите?

# 2 966
Предвид че е ваксинирана, предполага се, че ще мине по-леко. Моят мъж също беше болен от Ковид, точно след лъчетерапията, която направи, и личният лекар веднага посъветва да отиде в болница.Не беше ваксиниран също.  Звънете на 112, обяснете, че е с придружаващи заболявания, за да могат бързо да я приемат в болнично заведение.

# 2 967
Ако е добре и няма задух, защо ще й причинявате престой в ковидно отделение?

# 2 968
Хрема и кашлица, температура в болницата е имала 37.3, снощи 36.
Има вкус и обоняние, не ги е губила.
Ако се е заразила в Токуда, са минали поне седем дни и се надявам да е прескочила влошаването.
Абсурд да я оставим извън болница. 1/5 от единия дроб й е зает от метастаза, а от другия са отрязани няколко см.
Естествено допускам тестът да е фалшиво положителен и утре ще й направим още един.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 19:16 от zigizagi

# 2 969
Зиги, стискам палци! Всичко ще бъде наред.
Явно антибиотиците досега са подтискали изявата. Ще се справи и с това майка ти. Тя е боец. Важно е да не се изпада в паника. С вас съм.

Общи условия

Активация на акаунт