Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 110
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 110
  • Другата България
Зависи от вида на онкологичното заболяване. Повечето остеолитични лезии  от метастази трудно могат да се сбъркат с дегенеративни промени , по начина на натрупование и "оттичане" на радиофармацевтика. Някой видове карциноми изискват пък друг радиофармацефтик.
Рак на простата, който по принцип дава мети в костите.
Хем беше ин ситу.
Галии-68-PSMA се ползва за метастази от простатата , но май само на 2 места правят сцинти с него.Едното е Сити -Младост.
Да, да, ние затова отидохме там.
За Врачанското онко да не отварям дума, писала съм тук.

# 4 111
За врачанското не зная,но днес хасковското ме изуми   .....След като в неврология отказаха да я приемат,защото е с онкологично заболяване и едва ли не задължително било да е в онкология, от там лекарят тъжно ме погледна и каза,че не ми препоръчва,защото вечер затварят, просто нямат персонал.. .Човекът все пак ме прие и каза,че няма проблем  и 3 по 8 мг да даваме дексаметазон ,само да внимаваме за стомаха,знам че е супер много, но останах без избор,и веднага се поосафери.Той всъщност ни предложи да бием мускулно ние дексаметазон 😶но мен ме е страх...Другото ,което е в Хасково нямаме жени,които ходят по домовете и да вливат системи, а тези които ходят на "черно" не се навиват да вливат манитол в дома,защото било много рисково.  Абе нямам думи..Ако нвдай си боже нещо стане пи-зле от вчера ,палим към Св Георги. ПОЗНАТА минпеедлага да сложи абокат и да ме научи да вливам,защото няма възможност, но и това ме е страх...

# 4 112
Сестрите от хасковското онко ходят по домовете да слагат лекарства.Ако им бяхте казали,че ще питате НЗОК какво да правите,щяха да приемат и персонала да отиде да си изкара смяната.Имат персонал,оперираните да не би да ги оставят сами
вечер.Всеки ден правят операции.Там всички работят от 9 до 13,а заплатите и осигуровките им са на 8 часа и персонал има повече от достатъчно.Вечер остава по една сестра в хирургия и една в химиотерапията.Просто са ви разкарали да не им разваляте рахата.

# 4 113
Еми още по-гилям ужас.....аз не съм се срещала с тези ситуации и вярвам на всичко явно...

# 4 114
В повечето провинциални болници е така...

# 4 115
Като им кажеш ще питам в Националната каса,не в Регионалната и в МЗ много бързо започват да правят каквото трябва и както трябва.

# 4 116
За съжаление много скоро няма да има дежурни нито лекари, нито сестри. Сестрите извън София и няколко големи града са на доизживяване. Няма млади хора, всички са пред пенсия или пенсионери. И ако щете и на НЗОК и на министерството да се сигнализира, ще е като сигнал до арменския поп.

# 4 117
В хасковското онко всичките сестри са млади и са много.И заплатите им хич не са малки за 8 часов работен ден,а те  работят до 13 часа.Там някой трябва да умре,че да се оваканти място.И като чуят НЗОК се извъртат на 180 градуса.Такива условия за такива пари сигурно и в частните болници в София няма.

# 4 118
Отдавна я карам на домашен стационар за какво ли не. Абокати слагам, портове промивам и дезинфекцирам, антибиотици венозно правя... Какво му е страшното да се влее един манитол?! Най-добре е да се влива 3х150 мл, но може и 2х250, пуска се струйно, да изтече бързо. Дексаметазон мускулно е лесно да се прави вкъщи. И изобщо тия сестри, дето ходят по къщята ме изумяват с цените си. На моя приятелка майка, наистина с ужасни вени, поради което никой от нас не смее да опитва, сестра е дошла вкъщи и й е сложила абокат за 38 лв.
Е, утре ще ходя да й слагам катетър, че прави задръжка.
Онкологията и още няколко други специалности са на 7 часов работен ден поради естеството на работата, сумарно изчисление на работното време по график за месеца.
Ще дойде момент, в който няма да има кой да работи, с или без касата. Вече едвам се насмогва.

# 4 119
Ra2,
Ще те имам предвид Simple Smile.
Аз Ковид тест на детето не мога да направя или да гледам как майка ми си бие Фраксипарин в корема Sad.

# 4 120
  • Пловдив
Само че тя не им е пациент.На Хасковската онкология.Та да се впечатлят от заплахи с НЗОК
Манитола се влива бавно иначе ще и изгори вената Трябва да се следят електролитите , защото се губят -Калии-Ритъмни проблеми със сърцето, Натрий и хлориди -ацидоза,  рибаунд ефект от Манитола заради загуба на натрии специално при използването му за мозъчен оток, ако е необходимо и натриев хлорид се включва Не е съвсем просто вливането му ежедневно. Трябва и бъбречната функция да се следи. -Креатинин , Урея. Трябва си кръвна картина всеки ден, ако се прилага продължи тел но време .Противопоказен е при опасност  от хеморогия.
Дексаметазона може и венозно в абоката, по-лесно е и безболезнено, че българския мускулно боли.
24 мг  дексаметазон са страшно много.А и от него се задържа вода и може допълнително да увеличи интракраниалното налягане.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 00:09 от whitefang

# 4 121
Включвам се да споделя за лошо отношение към баща ми от Д-р Роглев уролог Токуда при контролен преглед заради оплакване. Имахме час за 07.04.но трябваше бързо да посетим кабинет. Не стига че не му обяснил дали е нормално това което изпитва и какво да очаква, ми взел та му се карал и зъбил. Баща ми едвам говорейки и вървейки измъчен от 4 упойки за 1 месец излезе вече сломен и снизен със земята. Сега не иска да чуе за Токуда, отказва терапия там.

# 4 122
Нямало ли е някой с него да се скара с доктора и да му обясни,че клиента има право.Не пациента,а клиента.

# 4 123
Нямало ли е някой с него да се скара с доктора и да му обясни,че клиента има право.Не пациента,а клиента.
[/quote Аз бях... по върнах се да питам нещо защото не ме пусна по време на прегледа и се накара и на мен... Нямах сили да се разправям... бях станала в 5.30ч.за да пътуваме... смятам да пиша на Болницата.

# 4 124
Няма смисъл.Те се държат,на вас ще кажат,че ще му обърнат внимание,а на лекаря даже няма да кажат,че има оплакване.

Общи условия

Активация на акаунт