Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 095
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 125
Няма да споря. Нямам желание и сили. Кой както знае.
Източихме 2,5 литра урина. Мехурът беше до пъпна хоризонтала.

# 4 126
Няма да споря. Нямам желание и сили. Кой както знае.
Източихме 2,5 литра урина. Мехурът беше до пъпна хоризонтала.
Много съжалявам... дано нещата са позитивни, стискам палци!

# 4 127
Аз подкожни инжекции много съм си била, и не е страшно. Окуражих се, защото сестра ми правеше на мъжа си и ми обясни по телефона, а и питах и лекар и той ми показа "на сухо" как става. Само да вметна, че съм страхлива и лесно се ужасявам от разни неща, но това наистина не е проблем изобщо.
Предполагам, че и мускулно ще мога да се справя, не ми се е налагало. А ако има сложен абокат, едва ли е проблем да се направи вливката, след като компетентен човек обясни.

Пиша това, защото с този недостиг на медицински кадри, все по-често ще ни се налага да минаваме на "направи си сам". Wink

# 4 128
Точно, бъдещето както го виждам, е на домашния стационар.
Жената в момента е със сепсис/вероятно/, онкоболна е, но в дълга ремисия /дебело черво и втора, независима локализация яйчник преди много-много години/. Не я взимат никъде в болница. Обикаляли са с частна линейка, с бърза помощ от болница в болница и не и не и не. Или това, или ... няма варианти за действие. Шансовете не са големи, нито вкъщи, нито в болница, днешните лабораторни резултати са ужасни /дъщеря й и взима кръв вкъщи и носи на лаборатория/ и правят героични опити. Важното е  да се прави каквото е максимално възможно, а нататък каквото е рекъл Бог.

# 4 129
Ra2, ако са в София, хоспис Вита и Надежда са вариант.

# 4 130
След като чухме диагноза рак на простатата преди година на баща ми, започна драмата за нашето семейство...вече година е на лекарста, на всеки шест месеца е на инжекции, проведена лъчетерапия преди половин кодина. Последния му контролен прегле беше декамви- казаха " добре са нещата" впредвид диагнозата, туморния маркер беше 0,268...вчера обаче излезе туморем наркер 6,20...при граници до 4...и страха започна отново...на контролен преглед е в петък, но мен не ме свърта на едно място...рецидив ли е според вас?

# 4 131
Според мен първо трябва да се направи скенер, за да се разбере какво става.

# 4 132
След като чухме диагноза рак на простатата преди година на баща ми, започна драмата за нашето семейство...вече година е на лекарста, на всеки шест месеца е на инжекции, проведена лъчетерапия преди половин кодина. Последния му контролен прегле беше декамви- казаха " добре са нещата" впредвид диагнозата, туморния маркер беше 0,268...вчера обаче излезе туморем наркер 6,20...при граници до 4...и страха започна отново...на контролен преглед е в петък, но мен не ме свърта на едно място...рецидив ли е според вас?

При баща ми е бил леко завишен заради инфекция без да е имал рак. Чела съм, че при възрастни мъже може да се очаква някакво малко повишаване. Има и много критика срещу теста за това дали не дава много фалшиво положителни резултати, но предполагам, че става въпрос за доста по-високи стойности.

# 4 133
  • Пловдив
Референтрните стойности за PSA,се дават според възрастта.Разликите обаче са много малки.

# 4 134
Здравейте на всички. Искам да попитам как вие или близък разбрахте/разбраха за рецидив, след контролен преглед или болка? След скенер или туморни маркери?

# 4 135
Дядо ми имаше рак на дебелото черво, направи рецидив, разбра се за него от контролен преглед, незнам тогава какви скенери е имало...2008г. Беше в ремисия 8г. Почина 2010г. След рецидива беше само на палиативни грижи, нямаше никакво лечение, заради годините имаше и сърдечно заболяване.

# 4 136
Ние разбрахме за рецидив след скенер.

# 4 137
Зиги, как сте?

# 4 138
Мислех си, че сме добре.
Но онзи ден майка ме притесни. Не й се гади, но казва, че много се изморява и задъхва, дори на кратко разстояние 40-50 метра... Обвинява Минчев, че й съсипал дроба... Казах й, че е от ковид и от възрастта, но тя някак не ми повярва и само ми повтаряше - Ти знаеш, че винаги съм вървяла наравно с теб. Скенерът ще е края на май или началото на юни.

# 4 139
Разбрахме за разсейка от скенер

Общи условия

Активация на акаунт