Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 085
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 140
Мислех си, че сме добре.
Но онзи ден майка ме притесни. Не й се гади, но казва, че много се изморява и задъхва, дори на кратко разстояние 40-50 метра... Обвинява Минчев, че й съсипал дроба... Казах й, че е от ковид и от възрастта, но тя някак не ми повярва и само ми повтаряше - Ти знаеш, че винаги съм вървяла наравно с теб. Скенерът ще е края на май или началото на юни.

Всичко ще е наред, не позволявайте на черните мисли да надделеят… Всичко е временно … нали така
Силата на духа и вярата са водещи в тази битка. 😊

# 4 141
Здравейте! Мъжът ми провежда химиотерапия с Авастин и Охалиплатин. Появи се обрив в долната част на корема и в свивките на слабините, който е нетърпим. По препоръка на дерматолози и личната лекарка използва Дексем и Дипрозон. Само от Фортекал /2 пъти по една таблетка/ има малко облекчение, но не достатъчно. Сърби го, боли го, опъва му кожата. Каква е вероятността този обрив да е от самата химиотерапия или да предполагаме, че е от първичното онкологично заболяване на ректума? В момента е и с Ковид, което едва ли има значение за този обрив в случая. Чували ли сте за такава реакция по принцип от химиотерапия или просто ние си мислим, че е възможно да е от това, а причината да е съвсем различна. Благодаря на отзовалите се!

# 4 142
Може да е алергична реакция. Може да е направил и някоя локална инфекция (гъбички, бактерии). Баща ми имаше обриви над единия глезен, които го сърбяха силно, по време на системното лечение. Решихме му проблема с Тридерм (съдържа кортикостеорид, противогъбично и антибиотик). Маже се 2-3 пъти на ден. Хубаво е да не се ползва повече от няколко седмици. Ако имате познат аптекар - може да го даде без рецепта.

Фортекал може да се увеличи до 2х2. Така се прави антихистаминово натоварване (при хора с уртикария, например). Попитайте лекаря дали е удачно при него да направите същото.

Как са нещата при вас? Много се радвам, че писа отново. Надявам се да сте намерили верния път при твоя мъж. Пожелавам леко лечение и бързо оздравяване от ковид. Simple Smile

# 4 143
Благодаря ти, Норе, че откликна отново! Притеснява ме фактът, че обривът обхваща доста голяма площ. И това го изнервя, пречи му, сърби го неистово. Отделно, не знам дали заради химиотерапията или заради самия обрив, но той обяснява, че се чувства изтощен. Доколко е верен пътят, не знам. Това беше предписано да направим - химиотерапия, и това правим в момента. Трябваше да направи последна вливка за трите месеца, но се оказа позитивен за Ковид. Предстои му по средата на месеца ПЕТ скенер, за да видим как вървят нещата.  Посъветваха го да прескочи тази вливка и да направи направо скенера. И сега чакаме... А междувременно нещата с обрива се засилиха и става почти нетърпимо. Може ли към някоя съставка от химиото да прави такава реакция, но защо пък ще се локализира само в тази област?! Химиотерапевтите нищо не казват, дерматолозите изписват лекарства, но те още повече засилват сърбежа.. И така се въртим в омагьосан кръг...

# 4 144
За обрива и сърбежа-Микстура Алба,ако го няма в аптеката Джинджира Алба.Като намажеш и веднага спира сърбежа и за няколко дни и обривите се махат.Съдържанието е едно и също,разликата е в цената и опаковката-едното е в шишенце,а другото е спрей.Шишенцето Микстура Алба е по-удобно за ползване,макар,че е по-евтино с 15 лева.

# 4 145
За обрива и сърбежа-Микстура Алба,ако го няма в аптеката Джинджира Алба.Като намажеш и веднага спира сърбежа и за няколко дни и обривите се махат.Съдържанието е едно и също,разликата е в цената и опаковката-едното е в шишенце,а другото е спрей.Шишенцето Микстура Алба е по-удобно за ползване,макар,че е по-евтино с 15 лева.

Това за обриви от химиотерапия може ли да се използва? Всъщност с такава цел ли е ползвано?

# 4 146
Това е за всякакви обриви и алергии.По-старичките го помнят от едно време,изпитано в годините,бяла течност.

# 4 147
Зиги, дано всичко лека полека премине, от Ковид, от терапиите изтощен е организма.
Мъри, Джинджира Алба помага много пробвайте няма да навреди в никакъв случай. Ползвам го години детето ми е със много силна алергия към зелена трева, храсти и всичко зелено що му се допре до кожата целият става в пъпки даже в косата. Джинджира, Фенистил гел и ако не търпи сърбежа ВираСут гел с капки Фенистил . ВираСута моментално облекчава. По принцип го изписват за варицела на децата, но вкъщи прибягваме до него, когато не се търпи и започнат сълзите... ако искаш консултирай се с лекар, но не мисля, че ще навреди щом се ползва за деца.
Питай и за капки Фенистил, Ксизал и те помагат, ама при нас по-бавно, отколкото мазилата, които облекчават моментално.

# 4 148
Zigi, този ковид много дълго държи. Умора голяма след него. Дъщеря ми и аз го изкарахме, макар и ваксинирани и с бустер, е, ами наистина е голяма мизерия след това! Явно при майка ти още ги има тези ефекти...
На мен ранен рецидив ми откриха същи със скенер на контролен преглед. Мисля, че ако се е стигнало до болки, та тогава да открият рецидива, вече ще е късно за лечение........

# 4 149
Ужас е тоя Ковид, последствия има и то дълги. През февруари го изкарахме всички вкъщи много леко, последствия има детето само. Високо кръвно, открито случайно от спортен лекар, при рутинен преглед от тренировките по футбол. Вече е април и за сега само следим. Повечето деца от отбора го караха февруари. До едно са изгубили издръжливост, ходим на мачове всяка събота, нито едно не издържа повече от 20мин игра и се започва, тренер смяна. Лекарят, който ги следи, казва че само по теста за издръжливост разбира, че са прекарали ковид. Нашия много плахо тръгна на тренировките, голям мерак, но едва издържа, а са минали 2 месеца от ковида. Задъхва се като тичат, лека атлетика карат с половин времетраене вече. Той моя не е супер атлет, но преди това играеше много, риташе по цели мачове, докато вчера примерно го изкарваше 3пъти да почива и последния път отказа да влезе. Деца са на по 10г, уж здрави, изследванията им са в норма, минават пълни профилактични прегледи при спортен лекар, но ковид пак им дава отражение. Дано няма само трайни последици тая гадост.

# 4 150
Благодаря ви, момичета!
Днес е добре, установила, че това е страничен ефект от лекарствата, пишело го на листовката...

# 4 151
Здравейте, има ли средство, с което се вдига хемоглобина по време на химиотерапия?
Баща ми мина 4 вливки, и той е с оксалиплатин и авастин.
Билкова кръв дали е противопоказно и кръвен здравец?
Този път не можах да вляза с него при онколожката, а тя не иска да я притесняват за маловажни неща по личния телефон?

# 4 152
На майка са й препоръчвали и двете.
Полимакс и бирена мая (според някои трябва да е без Б12) също.
Храненето също има значение - черен дроб, сок от цвекло, рохки жълтъци.

# 4 153
Храненето го спазва и пак пада.
Благодаря за отговора!

# 4 154
Благодаря ви, момичета!
Днес е добре, установила, че това е страничен ефект от лекарствата, пишело го на листовката...
Ами да Ковид в комбинация с лекарствата си е изтощение на организма как няма да се уморява. Всичко ще мине, трябва си време просто. Силна храна, повече почивка и всичко ще се нареди лека полека.

Общи условия

Активация на акаунт