Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 493 072
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 4 155
  • Пловдив
На майка са й препоръчвали и двете.
Полимакс и бирена мая (според някои трябва да е без Б12) също.
Храненето също има значение - черен дроб, сок от цвекло, рохки жълтъци.
Че то такава има ли? Дрождите са най-добрия източник на Б12,сред веган храните,та не виждам как маята ще е без Б12и ако е изкуствено отстранен ,какъв точно е смисъла от приема и?!

# 4 156
Здравейте, какви са симптомите на рака на дебелото черво? Възможно ли е да е болка в корема около пъпа след ядене и тънки изпражнения? Ужасно притеснена съм, но майка ми не иска да отиде на лекар. Затваря ми телефона и се ядосва. Била при личния, изписали пробиотик, праща я на хирург. Оперирана е преди 3 години от карцином на яйчник. Още тогава правиха профилактична колоноскопия, били свързани. Как да я накарам. Какво да направя?

# 4 157
Whitefang, има такова чудо Joy
Мисля, че беше производство на бг фирма, но и момента не я намирам. Скоро една дама беше писала, че я купува.

FBID1340103656,
Нека да отиде при хирург и той ще прецени какво да се прави.
Може и на гастроентеролог да отиде.
Разбирам, че си притеснена, но далеч не всеки стомашен проблем е рак.

# 4 158
Здравейте на всички , взех епикризата на баща ми от Токуда - неинвазивен уротелен карцином на пикочен мехур pTa , стадий 1  cTa cNx cMx. Решението на онкокомисията е , че подлеожи на диспансеризиране и проследяване.Няма химиотерапия , нито лъчетерапия , нито друга.Ще видим в петък какво ще каже Тимчева и ще посетя и Плевенското онко , той предпочита там защото е близко.

# 4 159
Здравейте, моля, ако някой е правил брахитерапия в Панагюрище или София, да сподели мнение. Бих била благодарна, защото се чудя къде да избера

# 4 160
Здравейте, какви са симптомите на рака на дебелото черво? Възможно ли е да е болка в корема около пъпа след ядене и тънки изпражнения? Ужасно притеснена съм, но майка ми не иска да отиде на лекар. Затваря ми телефона и се ядосва. Била при личния, изписали пробиотик, праща я на хирург. Оперирана е преди 3 години от карцином на яйчник. Още тогава правиха профилактична колоноскопия, били свързани. Как да я накарам. Какво да направя?
На майка ти не й ли правят контролни скенери? Три години са доста малко време все пак, за да я водят излекувана. Мисля, че би трябвало един път годишно да я проследяват.

# 4 161
Здравейте, моля, ако някой е правил брахитерапия в Панагюрище или София, да сподели мнение. Бих била благодарна, защото се чудя къде да избера

Мама се "лекуваше" в Панагюрище заради препоръка за конкретен лекар при положение, че сме от София. Оказа се, че не беше при този лекар и че той дори не е обсъждал мама с лекарката, която й беше назначена за лекуваща. Мама прави съчетана лъчехимиотерапия, като трябваше да направи пет вкливки. Заради влошаване на показателите й направиха само три, като явно не счетоха, че това е проблем. От лъчетерапията тя се чувстваше много зле, не можеше да се храни нормално и имаше страшни болки в продължение на седмици. На края и бяха назначили някакъв преглед при грастроентреролог, но явно е било късно, защото не й помогна много. Заради това, че беше в друг град, не можехме да й носим храна по-често, а тя не можеше да яде болничната, защото й дразнеше стомаха и така нещата станаха още по-зле. Изписаха я в ужасно състояние (болки, гадене и повръщане, които не се оправяха с лекарствата, които взимаше в къщи) и няколко дни след това тя трябваше да влезе в болница отново. Като я изписваха видях, че е много зле и й предложих да остане още малко докато я стабилизират, но тя се беше измъчила и искаше да се прибере в къщи. Реших, че след като лекарите казват, че тя е достатъчно добре може би е така.....
В Панагюрище прави и брахитерапия, от която не е имала оплаквания.
В една част от стаите прозорците са високо като в затвор.
Въпреки ужасния резултат от пет скенера, не й се обадиха веднага, а тя ги търси с дни, докато на края успя да се свърже с тях. Лекарят, който ужким трябваше да й е лекуващ, не знаеше какъв й е резултатът.
Ракът на мама беше агресивен, така че не казвам нищо, но мама почина малко след "лечението" там, като част от уголемените възли са били облъчвани, да не говорим, че имаше малко облекчение в състоянието й при положение, че беше минал месец след като я изписаха първия път, когато отидохме отново за брахитерапията. Дори не са сетили да я прегледат с един ехограф, тогава най-вероятно разсейките са били видими и щяхме да имаме повече време за реакция. Мама имаше две хистологии с различни резулатати и не съм сигурна дали са погледнали първата. Според повечето лекари, с които говорих, лечението би трябвало да е едно и също и при двете. Само един път ми казаха, че не е така и че може би лечението е трябвало да бъде друго.
За отношението им по време на лечението и тонът им, че съм си позволила да се обаждам за да питам за разсейките на мама, при положение, че те вече й били казали, не ми се говори.
Ако аз трябваше да избирам никога не бих отишла там.

# 4 162
ala.bala  съжалявам, че така са протекли нещата при вас. По принцип лъчетерапевтката от Пловдив ме насочи към София конкретно, но накрая на обясненията ми каза, че имало брахитерапия и в Панагюрище, т.е където си решим. И аз затова се чудя, защо не ми го препоръча още в началото, защото става въпрос за майка ми, и като не сме от София, а ще трябва да я оставим в болница, не знам колко ще е удобно. Но благодаря за споделеното мнение

# 4 163
Какви прозорци като в затвор,стаите са перфектни ,отношението в повечето случаи също,т.е само Кръстева понякога е малко по-сопната и въпреки това винаги на следващия ден от пет скенерите резултатите са в нея и обяснява по снимките .Не казвам,че е по-добре от София,а конкретно по тези обвинения.Колкото до болничната храна ,мама винаги си е взимали готвено от Барчето в болницата,а когато бе е била в състояние, винаги се е намирала по някоя съквартиранти,да свърши услуга. Относно процедурата,знам,че я правят.относно при кой лекар са ви пратили,ние отидохме в Панагюрище  ,заради препоръка от поне 3 места,да,отидохме спец.при Кръстева, но при нея ходим само след резултати от 8бразни изследвания. КОГАТО няма промяна в лечението, се минава при другите лекари.

# 4 164
Аз имам чудесни отзиви и препоръки за брахитерапия в Панагюрище от професор от Белодробна болница.
Лични впечатления нямам, освен от петък скенера там, от който сме безкрайно доволни като отношение и бързина.

# 4 165
На майка ти не й ли правят контролни скенери? Три години са доста малко време все пак, за да я водят излекувана. Мисля, че би трябвало един път годишно да я проследяват.
Веднъж годишно ходи на скенер, следващият се пада през юли.
На шест месеца прави кръвни изследвания, беше през януари с добри резултати...

# 4 166
Какви прозорци като в затвор,стаите са перфектни ,отношението в повечето случаи също,т.е само Кръстева понякога е малко по-сопната и въпреки това винаги на следващия ден от пет скенерите резултатите са в нея и обяснява по снимките .Не казвам,че е по-добре от София,а конкретно по тези обвинения.Колкото до болничната храна ,мама винаги си е взимали готвено от Барчето в болницата,а когато бе е била в състояние, винаги се е намирала по някоя съквартиранти,да свърши услуга. Относно процедурата,знам,че я правят.относно при кой лекар са ви пратили,ние отидохме в Панагюрище  ,заради препоръка от поне 3 места,да,отидохме спец.при Кръстева, но при нея ходим само след резултати от 8бразни изследвания. КОГАТО няма промяна в лечението, се минава при другите лекари.

Когато отпишат теб или твой близък, защото виждат, че не може да ти/му се помогне и отношението на лекарите към пациента (клиента Simple Smile) е под всякаква критика, нормално да прочетеш такива мнения. Аз съм на едно мнение с нея, само че Токуда.
Единствено в Бяла (с връзки) поне полагаха НЯКАКВИ грижи за баща ми последните дни от живота му, само и само да бъде спокоен, че ще се оправи. Но защо не всички са човечни, а трябва да се унижаваш, за да получиш отношение…

# 4 167
Никой лекар не трябва да се отнася към пациента толкова долнопробно, независимо какво е състоянието на пациента.
Срещала съм такива на редица места.
И бременна, и раждаща, и болна, често такова отношение на много места. И се чудя защо изобщо са се захванали с тази професия...
Кураж и сили за всеки, който се бори с тази гад, и дано само прекрасни хора срещате по пътя си. Че борбата не е лесна...

Когато отпишат теб или твой близък, защото виждат, че не може да ти/му се помогне и отношението на лекарите към пациента (клиента Simple Smile) е под всякаква критика, нормално да прочетеш такива мнения. Аз съм на едно мнение с нея, само че Токуда.
Единствено в Бяла (с връзки) поне полагаха НЯКАКВИ грижи за баща ми последните дни от живота му, само и само да бъде спокоен, че ще се оправи. Но защо не всички са човечни, а трябва да се унижаваш, за да получиш отношение…

# 4 168
Днес 4-ти курс по схемата. Бива. С инфузионна помпа е.
За частните болници май съм на принципа на бай Ганя- "имал бол пари- дал".
Преди много години братовчедка ми държеше майка й да бъде лекувана непременно по най-добрият начин, следователно- само Токуда. Ставаше дума за инсулт. Повикала линейка, поръчала си да ги карат в Токуда и ми звъни по телефона "ама те казаха, че първо трябва да платя прегледа, после изследванията, после скенера иако е за приемане, ще я приемат". Всичките тия работи са включени в клиничната пътека, но искат да ги плати първо пациентът и после си лапват и парите по клиничната пътека- за едно и също нещо искат два пъти да се плати. Искаше да й дам пари за тия работи. Казах й, че правим същото за без пари в държавната болница и ако иска- да заповяда, пари излишни нямам. И така. Гледам да не ходя по частни болници, когато мога да го избегна. Едно време в бременната ми тема се говореше за фантастични суми за раждане по частните болници. Попитах ги за тия пари легенчето под магарето златно с инкрустация от диаманти ли е, и ми се обидиха.
Колкото до отношението- то е двустранно. И въпрос на реалистичност и възприемане на обективна даденост. Понякога вълшебната пръчка е точно тоя ден дадена на ремонт.

# 4 169
Мина консултацията ни с Тимчева , препоръчва Фолфокс6 заедно с Бевацизумаб общо 6м.Възможно най- скоро да организираме започването.Препоръчва поставянето на порт , сега трябва да проуча в Плевен къде се поставя.
Какво да очакваме като странични явления от тази терапия?
Според нея няма да му окапе косата , няма да повръща , само диария накрая да очакваме.

Общи условия

Активация на акаунт