ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 947
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Хепи, съболезнования...

Гадамер, браво на детето за шестицата!

Ох, Зазу, и аз много се затруднявам в избора на подаръци за мъжката част на семейството. То не бяха тениски и тефтери на любимия отбор, книги, куфарчета с отверки, парфюми, чехли...
Ами изчерпах се.

# 241
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз накупих подаръците вече - на мъжа ми взех ново зимно яке, зимна шапка и пуловер. На наборката - 2 талисмана от Пандора, спортно бюстие на Найк, много як класически пъзел и една електрическа четка за коса ( страхотна е, пробвах я). На майка ми мултикукър Тефал с точките от Фантастико. На близките ми приятелки взех по бутилка вино от смокиня, големи ароматни свещи и по един ето такъв комплект:

За себе се взех ето това:

Точно привършвам сглобяването, защото дойде в стил Икеа- насипно и с 1000 части.

# 242
  • софия
Добро утро!
Яхнала съм метлата от сутринта - цяла седмица някой минава и гаси компютъра ми в работата. Стаята ни се заключва, нямам съмнения в колежката. Тази седмица съм дистанционно и ме прецакват. Да не говорим, че е недопустимо да се влиза в заключена стая и да се пипа. Естествено никой нищо не знаел, нито чистачката, нито пожарникарите.
Ай, сиктир!
Сигурна съм, че като дигнах джабала, чудододейно, компютърът ми повече няма да се гаси.

Хепи, съжалявам.

Гадамер, какви са тези камъни? Красиви са.

# 243
Благодаря ви!

Аз поръчах вълнено одеяло голям размер за спалнята за ММ , вълнени чорапи и книги за всички Wink Най-различни, от готварска, през английски, до любими класики. Хваления фотоапарат и видеорегистратор, които споменах назад. За някои близки плета ( горките, радват се и ме насърчават). Одеяло Хогуртс плета. За младежа конкретно, освен книги и чорапи- пари. Рожденик е на 3 януари, но...отсега знаем, че няма да празнува. Затова и парте за парти му се полагат Simple Smile Спестява си за неща и са му нужни и се радва. Може, за разнообразие, да му ги преведа по новата сметка Wink
Иначе мъчим есе за гнева ( на Ахил). Срока е днес, а само 1 човек от класа е предал....което ни успокои Joy Не сме най-зле

# 244
  • о`майна лунна нощ е
Аз както разправях, че наборът пари иска, вчера във вихъра на лиготията в игра с приятелите му, ме поглежда с жален и пълен с надежда поглед и каза "Мила майко, подари ми чаршафи с Азис. Като на .... /от втрещяване не му запомних името/" и тръгва да ми ги показва. Дали не избягах от стаята с писъци, а?!
Добре, че баща му нещо хич не беше в настроение и рязко прекрати опита за такъв подарък-импровизация.

# 245
  • София
И аз съм яхнала метлата.Направо се разтреперих от яд.Днес беше ред на набора да е в хола през часовете,а брат му-в детската стая.Докато се приготвям за работа видях и чух,че проверяват домашното по испански,а моят хубавец има празна учебна тетрадка пред себе си.И като побеснях....Размина му се карането на кънки следобяд,наказах го да попълни цялата тетрадка до неделя.Учи по 15 мин на ден,все ми философства как всичко запомнял в час,нямало нужда думите да се пишат като в английския....
Преди седмица имахме подобна разправия,стегна се точно за един ден,взе участие в час,изкара 6 и пак се спусна по течението.....И  двамата с брат му знаят,че много бързо ми минава яда и на това разчитат....ама сякаш е малко дете,все трябва да му вися на главата,а аз нито искам,нито имам нервите.Цял ден съм пред компютъра,сметки,справки,вечер нямам сили...опитвам се поне малкия малко да контролирам.Всеки ден се каня да го изпитвам на думите и само 2 пъти го правих...
А иначе пък не пропусна вчера да ми звънне и напомни,че трети ден съм забравяла да му оставя джобни...а домашното-него може да забрави...
Така ме разсъни това дете и неговата безотговорност,че кафе не ми трябва

# 246
Тетрадката е празна, но той го прави в движение, или е празна и не прави нищо?
Аз също не успявам много често да изпитвам, макар да съм вкъщи. Дъщеря ми има афинитет към език и не пише думи, упражнения може да прави за секунди и не винаги ги пише...но съмнение не съм имала. Обичаше по-презивикателни задачи. Докато младежа има нужда от "механика", писане, натискане....

# 247
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз така избеснях вчера и покрещях, но заради малката. Каката сама си се оправя и на мен ми е супер така. Изобщо не я следя, но тя тази година учи сама и с желание, за разлика от миналите години. Даже като я попитам дали не иска да й помогна, категорично отказва.

# 248
  • София
В интерес на истината,успя в движение да отговори на госпожата,без да е писал нищо...ама тя тетрадката половината е празна...той ми философства,че учителката не изисквала да я попълват.....нищо не искат от тях учителите,аз съм изумена....
Баща му предлага да го оставим да си троши сам главата,да спрем и уроците по език и да идва да работи ,щом не му се учи....то нито с добро,нито с лошо разбира,че има само едно задължение-да учи,нищо друго.....

# 249
Когато му искат домашно, дава да се преписва. В новия клас не се е случвало това, надали и ще се случи, всички са доста силни ученици, но се случи да направи групов проект сам. Другите твърдяха, че е за следващата седмица. Той се оказа правия и представили проекта като правен от всички. Помага и сега на приятели от стария клас или от отбора...Когато са в други училища по не ме претеснява, единствено ме притеснява за него да няма негативни последствия.

Непопълнени тетрадка не съм видяла, дори и става от леглото вечер за да проверява да не е забравил някое домашно Simple Smile

# 250
  • Между гори и планини
Happy, много съжалявам за загубата ти!
Моя снощи за първи път писа за Илиада до 23ч , карах го да препише плана на учителката , защото той е толкова подробен, половин анализ е. Писа, писа, а накрая нищо не разбрал. Не му се отдава литературата и тук то. Ако ги метнат да правят анализ, или есе ще я втаса. Сега всяка неделя ще работя с него в тая посока.

# 251
Чета ви често и искам да ви попитам,  вашите деца пращат ли домашни на съучениците си, защото моята девойка, като я помолят и не може да отказва, обяснявам, че не е редно, но без резултат.

И дъщеря ми все изпращаше домашни. Поговорих с нея и и обясних, че не е нормално всеки ден да изпраща задачите по математика, от една седмица спря да ги изпраща и сега и пишат в чата, че била много лоша и не била никаква приятелка FlushedFlushed

# 252
Моят е добре с есета и съчинения на свободни теми. Тогава пише с желание и според мен се получава интересно. С произведенията в училище хич не му се занимава.
Аз се отказах да се боря с отношението му към учебните неща. Голям инат е и всеки натиск води до по- голяма съпротива. Страх ме е да не закъса по математика, че там наваксването е трудно. По БЕЛ няма да го мисля. Грамотен е, не прави правописни грешки, умее да си формулира писмено мислите. Голямо чудо, че не може да пише блестящо теми и обърква някои неща от тестовете по граматика. Може би е примиренческо мислене, но нямам нерви за тия борби...

# 253
И моя праща по математика, ама есе никой не прати Joy
Мисля, че и да си пращат домашни, има начини да ги усетят и изловят, а ако не се прави, не зная защо аз да се боря да го правя. Привърженик съм на "да си троши главата" докато е време.

# 254
  • Велико Търново
Дъщеря ми дава домашни, но това са редки случаи, и то на определени деца, с които си помагат. Не е принцип и не я притесняват ежедневно, така че за мен това не е проблем.
Не я проверявам, защото засега се справя добре, нямам амбиции за пълно отличие, знам къде й са слабите места и колко може максимум да се представи. Съдя по себе си, за която математиката беше по-сложна от китайски, не я разбирах независимо от помощта на учители, не ми беше интересна и напъни за 6-ци не съм правила/да не кажа, че в гимназията я бях ударила съвсем през просото и хич не се вживявах за 4-ките/. София се движи около 5-цата, и дори да изкара 6, то е инцидентно и не кореспондира с реалните й знания като цяло по математика.
Хепи, силни прегръдки от мен!

Дайте идея за подаръци в дом за стари хора - за персонал и домуващи. За възрастните хора си мислех за някакви чехли/пантофи....

Общи условия

Активация на акаунт