ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 950
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Наборът беше предложил да решават заедно задачи в Дискорд и да им обяснява ако някой нещо не разбира как и защо, но желаещи нямаше Simple Smile

# 256
На едно от контролните по математика няколко деца изпратили една и съща снимка на задача с разписване. Учителката им се смяла. Смъмрила ги хубавците, че можело поне да я препишат и тогава да я снимат и пратят.

# 257
  • о`майна лунна нощ е
На едно от контролните по математика няколко деца изпратили една и съща снимка на задача с разписване. Учителката им се смяла. Смъмрила ги хубавците, че можело поне да я препишат и тогава да я снимат и пратят.

Е, може ли такова аматьорско изпълнение?

Писах нещо преди малко, уж го публикувах, а не го виждам сега.
Ще се оплача отново тогава - лаптопът на дребната се предаде нещо. Нов, гаранционен, а даде грешка в харда и ще го пращаме на лечение в София. Тя не ми изглежда притеснена. Аз се паникьосах. Днес е на телефона, но ще се постарая да си приберем стария лаптоп, който изкара две карантини с приятели, които трябваше да стоят по къщите и да работят дистанционно, заради ковида. Почти го бях отписала, че е дядо на 11 години, но не се предава и служи почти вярно още.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 12:01 от `ТуиГ

# 258
Ние най-после взехме лаптоп за наборката. Ще й го дадем другата седмица за рождения й ден. За Коледа засега пъзел с Хари Потър, поредица книги, интимен гел... Мисля и други дреболии, но ще предупредя, че заради големия подарък за рд да не очаква много за Коледа. На големия маратонките пристигнаха вчера. Той си ги знае, ще му купя нещо дребно за под елхата.
Днес часовете по математика протекоха добре. Даде им възможност да решават задачи за оценка. Написа няколко шестици. Накарах моята да използва промоцията Simple Smile та и тя получи, но ако не бях вкъщи едва ли щеше да се включи. Трябваше й подбутване.

# 259
Миналата година имаше кофти случай по история по време на ДО: Имат нещо си за домашно, Ния го направила и преди часа съученичка (кръщавам я ХХХ) ѝ го иска, Ния го праща. Започва часа и учителката казва, че едно дете е проявило самоинициатива и си е пратило домашното на личен чат и тя го харесала и затова ѝ пише 6. В следващия момент казва "А сега го получих и от ХХХ и на нея ще пиша 6", а Ния получи съобщение от ХХХ: "не пращай твоето, защото препратих твоята снимка". Беше ужасно подло изпълнение и то ХХХ имаше примерно 2-3 шестици, а Ния определено имаше проблем с учителката, защото аз съм гадна и не бях долюбвана от един кръг от учители. Тя на личен чат самоинициативно нямаше да изпрати домашно, но ако учителката беше поискала всеки да го прати щеше да се получи много кофти за Ния ситуация.
Друг подобен случай не е имала.

# 260
Мисля, си е научила урока. Училището учи на доста неща, повечето извън учебния материал.

# 261
Да ви покажа какво ми прати наборът. Снимал брат си.
Обучение 2020.

Сега, той хубаво го е изпортил, ама предполагам, че и неговият компютър изглежда по същия начин в някои часове 🤣

# 262
  • Между гори и планини
Много добре се е получило, видяла е що за приятелка е съученичката.
Миналата година така учителката по математика ги хвана една група. Защото знае много добре как всеки изписва дадена задача.
Вчера го питах нарочно пубера - отговори точно както предполагах - ще помогна, ще обясня, но на готово не давам.
Най- после свърши и днес училище! Изключително бързо ми минават седмиците. Оставих го да почива и тъпее пред телевизора, след като обядва, мята домашното по математика към училището и частната учителка.

# 263
  • София
Явно ненапразно считам, че любимите ми Ерихкестнерови книги са истинска енциклопедия за ситуации. 😊
И това го е писал:
Скрит текст:
На времето имахме един съученик, който редовно преписваше от съседа си. И да не мислите, че го наказаха? Не, наказаха съседа му, от когото той преписваше. Затова не се учудвайте много, ако животът някога ви накаже, макар други да са виновни. Гледайте, когато пораснете, тия работи да се оправят. Ние не успяхме напълно. Бъдете по-почтени, по-честни, по-справедливи и по-разумни, отколкото бяха повечето от нас! 

# 264
  • у дома...
Първи ден от отпуската - три мейла и един телефонен разговор до 11:30. Що въобще излизам в отпуск...

2020 е най-гнусната година - загубих още един приятел от короната, сестра ми вчера сервирала по телефона на баща ми (дето го крепя да не излезе от ритъм), че преди месеци се е оперирала в Германия от рак на гърдата. Фамилно обременени сме. Остана май само астероид да се блъсне баш у нашата къща.

Стипендията на девойката е 25 лв. за успех до 5.50. Днес ни преведоха третата. От днес са с включени камери в час. Часовете им продължават да са по 40 минути. За сега съм доволна от ДО.
За Коледа ще я изненадам с книги от любимата ѝ поредица. Иначе вече получи и нов телефон, и нов телевизор, и дебелия пухкаво-рошав розов пуловер, за който "цял живот съм си мечтала".

# 265
  • Между гори и планини
Просто майка, виртуална, но реална прегръдка!
Аз чакам освен стероид и извънземни да кацнат!
Странна година е тая. Китайците имат клетва " пожелавам да живееш в интересни времена", е живеем точно в такова. И много хора не ме разбират, като им кажа, че предпочитам да ми е монотонно и скучно.

# 266
  • София
Вижте какво, по-добре да не се оплакваме. Не е много розово тази година, но по други точки на тази планета хората традиционно  живеят сред по-страшни зарази, насилие, военни конфликти, глад.
А 15-те милиона избити норки са страшна рана в планетата и в живота като понятие изобщо.
Много се опитвам да бъда по-смирена.

# 267
Simple Smile Сериозно ли имат тази смелост децата, да предложат да обяснят материала, вместо да дадат конкретното домашно. Аз не бих посмяла Simple Smile

# 268
  • Между гори и планини
Права си! И аз съм в шок от масовото изтребление на норки. Човекът е ужасно егоистично същество. Винаги съм казвала, че изчезнем ли ние като вид, Земята ще се прероди.
Simple Smile Сериозно ли имат тази смелост децата, да предложат да обяснят материала, вместо да дадат конкретното домашно. Аз не бих посмяла Simple Smile
Моя само по английски е толкова сигурен в себе си. Грешки в граматиката няма, в правописа много рядко, от бързане. Чете, говори и превежда. За секунда превключва от български на английски. Дори иска разказвателните да са на английски, по лесно му е.

# 269
  • София
Моли, защо да не предложат да обяснят?
Може би в 8 клас е по-особено, от гледна точка на това, че не се познават добре, но при сина ми е редовна практика. Не от сега, още от началото. Събираха се в столовата, в някое близко заведение, в някой чат или платформа сега. Който е в час с материала по нещо обяснява, другите слушат. Дори и учителите са хващали след часовете...

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 13:50 от Слънчевата

Общи условия

Активация на акаунт