ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 953
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Явно вашите деца доста споделят около учебната част. Нямам представа как стоят нещата с преписването, той си стои на горния етаж и нищо не ми обяснява. Надали иска и домашни. Не ми се вярва, защото не гони оценки, а и е малко асоциален. С триста зора ще попита какво им е домашното, ако не е разбрал...Предпочита да е без домашно, пред това да го издирва:smile:

# 271
Не ме разбра. Не говоря за сигурност в материала, а за притеснение от излагане пред другите с такова предложение. Много менторски, надуто ми звучи. А в тази възраст, поне аз като бях на тези години, беше важно да си харесван.
Така мисля аз, не детето. Него не съм го питала.

Слънчевата, ако помолят е друго. Разбира се, че може да си помагат. Говоря да поискат готово домашно и насреща да получат предложение за обяснение. Смело е, според мен.

# 272
И моят миналата година обясняваше задачи по математика на свой приятел. За съжаление, на приятеля му много бързо му секна ентусиазмът.

# 273
  • Между гори и планини
,

# 274
  • Между гори и планини
Моли, той не се натиска, те го търсят. Особено за произношение и нови думи. Сам не се слага. Търсят го да му четат и да ги поправя , или да помогне с превод, или просто да говорят и чатят с него на английски. С единият си съученик си говорят и чатят само на английски. Ако момчето не знае дума я пише на български и Стивън му я дава на английски.
И не смятам за честно, да учиш и правиш домашно няколко часа, а някой на готово да препише. Ами да си напъне мозъка! Че накрая - колко си гадна, не сме приятели щото не даваш да преписвам! Айде да бягат далеч такива!

# 275
  • София
Аз бях много против денонощното висене на компютърните игри, обаче....
Вечер, докато седя в хола, чувам как разговорите преминават от онзи неразбираем за нас жаргон, до училищни теми, "абе, как се решава 35 задача по математика", " някой знае ли как се прави 3 зад от домашното по информатика"..., моето наскоро докато играеха и го убиха, изчаквайки началото на играта с отбора, се уговори за "урок" по химия с дете от съседна паралелка химици.
Та, да, вече виждам и ползата от социализацията в игрите... Joy

Имаха случай на масово "преписване" в 8 клас, задача по информатика.
Един решава по време на контролното и праща на мейлите на останалите. Те копи-пействат и изпращат решена задача. Обаче, шансът 14 човека да напишат идентичен код е почти нулев... Joy
Господинът ги разследва, хвана кой е изпращача. На него му писа 2 без право на поправка, на останалите даде ново контролно. Не са преписвали вече...

# 276
Не казвам, че е честно. Изобщо дори. Много пъти съм се дразнила на изкарани оценки с чужди знания.
Въпросът ми беше за смелостта да предложат. Аз по скоро бих се направила на не разбрала, не чула...и не бих го дала, но няма да посмея сама да предложа да обяснявам. И не че ми се е случвало, но ми се струва, че ако поискам да видя дадена задача например и започнат да ми разяснават правила на решаване, дори бих се обидила.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 14:08 от MollyBy

# 277
  • София
Стон, моят шестокласник изглежда по същия начин в по-голямата част от денонощието. 😀 само играта е друга.

При нас разменяха някакви домашни по ИТ, но имаше и грешни предложения.

# 278
  • софия
Просто_майка, трябвало да стане Hug

Дайте идея за подаръци в дом за стари хора - за персонал и домуващи. За възрастните хора си мислех за някакви чехли/пантофи....
Голям топъл шал.

Ходихме да купим риба от живарник. В Зона Б18 има постоянно жива риба, поне е прясна. Стана ми жал за момчетата - ръцете им са почервенели, почти посинели от студа и водата.
В едната риба има хайвер и съм решила да го направя нещо, но не знам какво. Ще ходя да чета.

gadamer, кажи, моля, за камъните.

# 279
Звънче, ние правим кюфтета от хайвера- с яйца, зелени подправки, малко галета.
Просто майка, прегръдки и от мен! Дано да свършват вече тия гадости.

# 280
  • Между гори и планини
В последният момент, точно в края на гимназията, имам 1 за подсказване по руски. Галфона на който подсказах, върза тройка по милост, а моя успех падна.

# 281
Не можете да повярвате по какво има похвала днес синковеца за активно участие. Час на класа. Не знаех, че и там се пишат отзиви и затова ми трябваше известно време да се усетя какво е това ЧК. Сигурно на никой друг не му се е говорело. 🤣

# 282
Просто майка, съжалявам.
Децата преживяват също тези неща. В класа имаше загуба на родител, получиха голям шамар всички, не умееха да изразят съболезнования дечицата, отделно с ДО се справят горе долу, но със социалния аспект на вируса е по-трудно- различните родители имат различни мнения, преживявания и т.н.
Както казах, училището учи на много неща, дори и в момента.
Мисля, че добре се адаптират децата. Помагат си, сполетени са, въпреки всичко. Дори да препишат някое домашно... Не се меся.

# 283
  • София
Ходихме да купим риба от живарник.
От къде сте я взели? Някъде близо до София ли е и каква е рибата?
Аз още не съм купила нищо за Никулден и мисля утре да го отметна и това.

Аз почнах да и свиквам на тази година, но едва към края и Simple Smile
Честно казано се чувствам много добре. Работя от вкъщи и съм с децата по цял ден заедно.
Реших се на смяна на работата точно по време на първото затваряне и съм изключително доволна от решението и избора си. Много по-спокойно ми е тук, а както казва мъжът ми явно в новата фирма са открили комунизма Simple Smile То не са коледни подаръци, допълнително отпуска, бонуси и тн, а натоварването е нормално в рамките на работните часове.
Децата като цяло учат и слушат. Големи са и нямам проблеми с ДО, единствено ми тежи постоянното готвене, но след разговор с половинката, почна и той да се включва по-често.
За малката съм много доволна, че си остана в старото училище. Учат сериозно немският, по другите предмети е с умерено натоварване, което предвид трудностите с Ваня в СМГ за Елена е идеално и за мен като родител. Справя се отлично с много по-малко усилия, просто защото летвата не е толкова висока. Но е важно, да  е подходящо за нея темпо.
Имаме си нов член на семейството, котарака, който също е нещо за което сме много доволни всички и отдавна мечтали.
Нямам близък познат или роднина болен или нещо по-сериозно.
Къщата на село, която взехме края на миналата година е укрепена и със сменена дограма, надявам се вече следващото лято да може още по-активно да я ползваме.
Та като цяло поне дотук при мен равносметката от изминалата година е положителна и очаквам, ако така се задържат нещата да си спомням с носталгия ,как съм си стояла по цял ден вкъщи на топличко зимата, децата са си учели и сме прекарвали вечерта повече време заедно. Без да се налага да губим време в път в студа до офиса или до училището.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 15:32 от Aila

# 284
Току-що ми пратиха тоя виц, по повод подаръците:

Семеен спор, кой да отиде да вземе хлапето от яслата.
- Аз на теб, кожено палто подарих ли ти?
- Подари ми...
- Аз на теб, зимни ботуши подарих ли ти?
- Подари ми...
- Еми, айде обличай се и тръгвай!
- Ти защо не отидеш!?
- Е как да отида? По чорапи и крем за бръснене ли?

Божке, аз съм се замислила за едно уиски за подарък.... Отиде!

Общи условия

Активация на акаунт