ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 954
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Ходихме да купим риба от живарник.
От къде сте я взели? Някъде близо до София ли е и каква е рибата?
Аз още не съм купила нищо за Никулден и мисля утре да го отметна и това.
Да, в Зона Б18 има живарници - https://www.facebook.com/zlatna.pastarva Избираш си, хващат я и я чистят на място. Имаше шаран, моруна, сом, сивен, есетра, 2 вида пастърви.

Аманда, то е шепа хайвер от сивен. Червени хубави топчета са. Иска ми се да го направя да се слага на филийка.

# 286
  • Велико Търново
Дъщеря ми иска коте за Коледа Simple Smile Аз не съм гледала у дома, само при баба ми на двора, измъквах тайно от хладилника нещо за хапване и ходех да храня котараците - те си знаеха и всеки ден ме очакваха Wink Още се чудя дали да си вземем сега, защото няма и на кого да го оставя, ако се наложи да пътуваме извън града...Моля, тези от вас, които си отглеждат писанец да споделят туй-онуй от кухнята, за да претегля везните.
Звънче, много ти благодаря за предложението, топли шалове за жените е чудесна идея Kissing Face

# 287
  • София
Дъщеря ми иска коте за Коледа Simple Smile Аз не съм гледала у дома, само при баба ми на двора, измъквах тайно от хладилника нещо за хапване и ходех да храня котараците - те си знаеха и всеки ден ме очакваха Wink Още се чудя дали да си вземем сега, защото няма и на кого да го оставя, ако се наложи да пътуваме извън града...Моля, тези от вас, които си отглеждат писанец да споделят туй-онуй от кухнята, за да претегля везните.
Звънче, много ти благодаря за предложението, топли шалове за жените е чудесна идея Kissing Face
При мен децата от години искат котка ,но мъжът ми отказваше. Поредното донесено коте, този път от Николета юни месец на два месеца, временно докато му намерим дом обаче си остана вкъщи. Ние четирите сме изключително доволни. Мъжът ми също си играе с него, но все още твърди, че не го иска.  Осъзнава обаче, че няма как да го махне вече Simple Smile
За момента аз се занимавам повече с храната му, децата чистат, аз помагам при смяна на тоалетната или с нещо друго. През ноща все още дивее, но се надявам да се поуспокои в даден момент.
За момента сме го оставяли като бебе още сам вкъщи, но комшийката до нас идваше всеки ден по два пъти да си играе с него и да го храни.
Сега за Коледа ще ходим до Добрич и планираме да си го вземем с нас. Няма как да седи сам толкова дни и да го мисля и да се притеснявам. До лятото има доста време, предполагам че тогава бих потърсила вариант някой да го гледа.

# 288
  • София
Ау, котка!
То без котка няма как да се живее. Grinning
Ние се чудим дали да не вземем втора.
Има едно поотраснало страхотно черно коте около блока ни и сме много изкушени.
Единственото ни притеснение е как ще реагира котката Тереза.
Още мислим.

# 289
Моята дъщеря иска котка от години и я иска от цялото си сърце и душа. Сякаш вече се пречупихме и за догодина мислим да вземем като грижите ще са изцяло нейни. Имам известни притеснения как вкъщи ще стане мръсно и издраскано, но си казвам, че е по-важно детето да е щастливо.

# 290
  • София
Мръсно не бих казала че става. Малко повече се ръси козинка из къщата, но иначе котките са де факто по-чисти от много хора. Grinning
Сега за издрасканото - ами издраскано си е.
Ама пък е безценно да имаш мъркаща топка любов.

# 291
  • о`майна лунна нощ е
....

Аз от камбанарията на човек, който ходи да храни и чисти на комшийски котки като ги няма стопаните, мога да ти кажа, че не е такъв проблем. Стига да имаш доверие на някой. Един единствен случай имаме при семейни приятели, в който котката изпадаше в депресия, когато отсъстваха и вече не смеят да я оставят сама. Историята с диагнозата е дълга, но някак няколкото пъти, в които преседяваха със седмици на системи в  стационар и тя отказваше да яде дни наред, до степен да откажат бъбреците, много подозрително съвпадаха с техни отсъствия от дома за два-три дена.
При другите котараци не е имало проблем. Сутрин и вечер храна, малко почистване на тоалетната и евентуално връщане на място на една кърпа, която всеки път намирах на пода Wink

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 16:34 от `ТуиГ

# 292
  • София
Мръсно не бих казала че става. Малко повече се ръси козинка из къщата, но иначе котките са де факто по-чисти от много хора. Grinning
Сега за издрасканото - ами издраскано си е.
Ама пък е безценно да имаш мъркаща топка любов.
Абсолютно. Цял ден някоя от четирите го тормози, гушка и гали, той само се чуди, къде да се скрие от нас. После като го хване настроението за гонене и преследвание, ние пък се чудим къде да се скрием Simple Smile Но е страхотен.
Нашият както споменах е улична превъзходна и е черен котарак. Така, че препоръчвам да се прибере черният котарак Simple Smile Чувала съм, че две котки си правят компания и е по-лесно отколкото с една. С къс косъм е, доскоро почти не се скубеше, сега пада малко козина, но на фона на петима човека с дълги коси и вечното събиране като метеш на коса, котешката козина изобщо не се забелязва. За драскането е проблем определено, но дори и така си заслужава.
Иначе наистина е много чисто животно, нашето дава и да го къпем, когато се налага. Единствено тоалетната може да мирише, но при нас тя стои на терасата. Той си мяука, когато иска да излезе и както сме си вкъщи се почиства веднага. През ноща, тъй като е вътре слагам втората тоалетна в банята и на сутринта се изнася отново на откритата тераса като станем. Котешката храна също има известна миризма, но той е такъв гладник все още, че нищо не се задържа дълго време в купичката.

# 293
  • София
И аз съм ЗА коте 😁! Имаме две вкъщи, аз съм ви ги показвала. Като пътуваме за по-дълго време едната я караме при свекърите да се грижат за нея, а другият разбойник си пътува с нас, тъй като е инвалид и се нуждае от по-специални грижи. Вече има много места, където приемат домашни любимци. Тая година, на морето беше наплашил камериерката и жената не влизаше в стаята ако ни няма 😂.
Наборът днес прави класно по БЕЛ- есе на тема “ Лесно ли е да прощаваш”, като трябваше да направят връзка с Илиада. Написа детето две страници, да видим как ще бъде оценен.
По математика го записах на онлайн частни уроци, че с този преподавател ще изпусне цялата година... Вече мина първия урок, каза, че не го е усетил този един час, благодаря ти, Доня 💕
Днес с баща му ходихме да му поръчаме коледния подарък- компютър. Той не знае. Нямахме намерения да му правим толкова скъп подарък точно в този момент, аз съм и безработна вследствие на локдауна, но компютърът на който учи, е вече на сигурно 15 години и постоянно крашва, а за качване на игри на него и дума не може да става, пълна скръб. Та мисля, че доста ще го зарадваме за Коледа 😊.
Happy, съжалявам за загубата...

# 294
  • София
Не съм чела, но ще наваксвам, защото с Митко извадихме коледната украса. Дано с нея се появи и коледното настроение

Тази година сме на сиво и червено.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 18:00 от мама МОНИ

# 295
  • София
Забелязала съм,че старите хора доста обичат сладичко, стига да могат да го хапват. Може някакви лакомства да им подарите и примерно вино, ако позволяват алкохол.
Нещо за плетене за жените.

# 296
Aila, хвърли едно око на тази машина. Мисля, че ще ви свърши работа.

https://m.emag.bg/shevna-mashina-singer-7-programi-1500-imp-min- … -ii/pd/EHGL2BBBM/

# 297
  • Между гори и планини
Аз съм коткарка , отгледана съм с котки. Имало е много кратък период, в който съм нямала някакво животинче у дома .
Имаме 4 котки. Така или иначе всеки ден пускам акумулаторната прахосмукачка за 15 минути чистя.
Tasia, много се радвам, че ви хареса нашата госпожа! Надявам се на положителни резултати и при вас.
мама Мони, прекрасно ви е! Мисля и ние утре да украсим, и лазера на двора да пуснем, светещите фигурки да сложа на двора.

# 298
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз само да вмъкна за норките, че това са животни, отглеждани за кожи, които така или иначе щяха да бъдат убити. Дания е една от държавите, които отглеждат норки за кожи. Убиват ги, свалят кожата и непотребното се изхвърля. Отвратителна индустрия и то от държава, която иначе е много "еко".

Мони, страхотна украса! Само ми липсва празнично украсеният шкаф с алкохол:))

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 00:22 от gadamer

# 299
Мони, Gadamer, много красиво и уютно е при вас! Страхотна атмосфера!

Общи условия

Активация на акаунт