ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 985
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Качвам за малко какъв проект имат да направят по БЕЛ, за да добиете представа за обема на домашните

[Този проект е със срок 2 месеца, до 23 декември трябва да е предаден. Но преди това имаха за всяка седмица нещо по писане с немалък обем. Понеже само сроковете на проектите се виждат, надали са отворили да разберат и какви са самите проекти и колко работа изискват. Звучи много интересно, но е огромен труд и ровене, ако искат да е качествено.
И сега се чудя да рискувам ли да отидем на планина при това домашно... Дали е възможно да го направи до 23 декември при предстоящи класни по френски, математика и БЕЛ....

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:58 от Amanda.D

# 331
  • Между гори и планини
Много интересни въпроси и 2 месеца срок са идеални - да се търси информация, да се мисли, да се пише. Само въпроса за едиповият комплекс ми идва too much, само си представям какви въпроси ще има на Декамерон.

# 332
Въпросите са много интересни, но почти за всяка седмица имаше проект, който изисква много работа. В платформата се виждат на първо четене само сроковете, надали са разгледали всички проекти предварително....Ако родител не ги е видял, направо са загубени. Особено тези, които оставят всичко за последния момент.

# 333
  • Между гори и планини
Ако няма нужда да са дълги като реферати , чудесно. Дори ми се иска и нашата учителка да дава малко такива.
Аз примерно си обсъждам на вечеря подобни въпроси със Стивън. Последно съпоставяхме огъня на Прометей и ябълката заради която са изгонени Адам и Ева от Рая. Ще си запиша вашите въпроси.

# 334
Избира се медиен жанр. Зависи какво избереш. Според мен предварителното проучване е по- трудоемко от писането.
Всички задачи по БЕЛ са много интересни, но учителката забравя, че има и други предмети:)

# 335
Мисля си, че това са идеални неща за клуб или фуч БЕЛ. Интересни са, но са времеемки ако ще се правят качествено. А, ако се иска да има смисъл трябва да се направят качествено. Ако всеки учител даде такъв обем от задачи не мисля, че децата ще имат време за сън дори и единственото решение би било "измамата" и тогава тотално се губи смисълът. Дай по желание една от всички тези задачи да се развие, пък който е с интерес към бел да направи всички. Затрупването със задачи е точно толкова вредно като да не им даваш нищо.

# 336
  • София
Въпросите и задачите са много интересни, обаче така събрани накуп, започват да изглеждат като воденичен камък. На тази възраст все още е много по-добре да се дават една по една като текущо домашно, част от тях само да се дискутират в клас, Абе просто да изглежда обозримо.
Понеже домашното изглежда стряскащо голямо, бас ловя, че почти никой не го е подхванал и накрая масово ще се претупа или препише. И се губи смисълът.
Все пак когато си учител трябва да си и добър психолог.
Писали сме почти едно и също едновременно с Мария. 😊

# 337
  • София
Това вашият иновативен проект по ИУЧ ли е? На набора е различен - повече е наблегнато на символи и жестове. Имаше  една задача докажете твърдението "Всяко движение е йероглиф със собствен смисъл". Вашият ми се струва по-тежък. При нас уговорката е да прави по 1 задача от проекта всеки ден. Още не е почнал... Задачите са 10...

# 338
  • Между гори и планини
Да, лошо ще стане, ако всеки учител даде по - обемен проект и трябва и чужд език да се учи. Миналата година имахме такъв момент - за ден по 3 обемни домашни , или проекти . От 8 до 8 се стоеше пред компютъра. Добре че по едно време учителите се усетиха.
Но пък в момента нашите по български и литература въобще не правят такива неща, а хубаво по една подобна задача за почивните дни.

# 339
Грийн, да, това е. Благодаря ви за коментарите, исках да разбера дали греша в преценката.

# 340
Simple Smile Доня, почивните дни са точно за почивка, не за проекти. Какви са тези идеи?

Аманда, това е страшно много...дори и за 2 месеца.

# 341
Като гледам какви неща споделяте за учебния процес на вашите деца, направо имам чувството, че моя син нищо не учи.
Учителят по история им дава повечко за учене - правят реферати, конспекти, експозета, но по БЕЛ просто не съм го видяла да седне да учи от началото на годината. Каквото правят, го правят в час и учителката им дава по нещо кратичко за домашно. По БЕ прескочиха част от уроците.
Ама толкова материал даже и по специалните предмети не им дават.

# 342
  • София
Умението да се организираш добре за свършване на обемна работа изисква много житейски опит. То и в университета вечно се висеше по нощите на финалната права. Но тогава мотивацията е друга, понеже сам си избрал какво да учиш, проектите са ти важни, и колкото и да си се мотал, накрая се събираш и си свършваш работата, понеже ти самият искаш. Аз чак след може би 5 години реална работа се научих да не оставям нищо за последния момент. Да не говорим, че като натрупаш професионален опит, много добре знаеш за какво колко време ти трябва.
С това домашно по литература - ами то спокойно можеш да зациклиш още на първата тема, да не знаеш откъде да подхванеш нещата и да се оплетеш. Пък и не е задължително всички да обичат да пишат или да имат талант за това. Абе просто изобщо не е съобразено с възрастта и спецификата на осмокласниците.

# 343
  • Между гори и планини
Миналата година , най - труден беше проекта за родословното дърво по история. Даде им един месец. Един месец аз се рових из интернет за родословното дърво на мъжа ми, защото нищо много не казва. Излезе огромен обем информация. После моето, и там ужас. Но пък беше интересно.
Едно време живеех в библиотеката, сега поне има информация на един клик разстояние.

# 344
  • Пловдив
И на мен ми се вижда адски много. Даже не адски много, а подигравателно много. Понеже сте си вкъщи, деца, дайте 24/7 да се занимавате с БЕЛ. Мен лично би ме демотивирало такова нещо и не знам, колкото и изпълнителна да съм била, дали съм Щяла да го направя. Една двойка ми се вижда по-разумно, отколкото това адско нещо. И, да, би било супер за кръжок. Не мисля, че мястото му е в училище. А университет - да. С две думи, тук бих подкрепила набора да направи, каквото реши и колкото са му силите, честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт