ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 967
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Между гори и планини
Гледах в групата "купи от майка на дете с увреждания", хората подаряват таблет или лаптоп. Само , че как да не обидиш всички които са проявили нужда и желание, и избереш един?
Друг вариант е, да се обадиш в училище, директорката може да знае за нуждаещо се семейство.

# 451
  • Пловдив
Дикски, уау! Професионално сготвено, професионално снимано. Уникално!
Звънче , случайно да се подвизаваш и в един друг форум, щото там видях същата ецепта от същия майстор за пастата с риба тон? Хааа!
Туиг, важното е да върви обучението, кво ти пука.
Диди, е, как ще ползваш някаква никаква бланка, още повече, никой не е писал, че важи такова нещо. А и да изчезнат антителата и да не се виждат на кръвния Тест не значи, че ги няма, те си седят в Тклетките, ама това никой не го изследва ей така. Само за проучвания ги изследват. Нямам коментар и за изискванията за ПСРи навсякъде, като заразата си я има по целия свят достатъчно много вече. Освен може би в Австралия, Нова Зеландия. Но в момента да ми искат за Италия пср е смешно, те имат по 50 000 заразени, чужденците им са проблем. Само политика е всичко. И то глупава и неадекватна. В този смисъл, в Бергамо почти няма втора вълна. Защо ли... И тук няма да има след няколко месеца и ще е адски закъсняло и излишно масовото ваксиниране, ама нали са се дали едни пари... Но, да не рязваляме хубавата раздумка, и аз харесах онова одеало от Юск сивото за 15 лева, даже видях, че го има и в близкия магазин, ще си купя 2, само да навия мъжО, чееее... Докато ми дойде някакво финансиране чак януари ще се гръмна, нищо не мога да си купя 😅😅😅. Ма това е и начин за пестене на пари, даже супер начин, човек се предпазва от излишното харчене около Коледа. Щото имам навика да купувам хиляда подаръци и милиони продукти, сякаш ще готвя за една казарма. 😀 А ние на Бъдни вечер обикновено сме у свекър ми, а на Коледа сме на обед пак у свекървата, а вечерта на Ицов ден. И аз не готвя. 😀Тази година Ицов ден май няма да има, та току виж съм сготвила най-накрая нещо.

# 452
  • София
Със закъснение да са живи и здрави всички именници! Аз риба и всякакви рибни храни не обичам и рядко готвя. Снощи бяхме на пълнен шаран и пържена ципура при свеки( да е жива и здрава, тя ме отменя с готвенето на риба). Нашето семейство , ако трябва няма да ходи по екскурзиите в чужбина, които всички харесваме, но ще се въздържим от ваксиниране .

# 453
И ние не сме чак големи любители на рибата, но на Никулден държа да има точно шаран. Заради люспите, всички знаете поверието...а майка ми казва, че костичка трябва да влезе в къщи за здраве. Иначе я правя пържена, пълнена ми е като варена и не ми харесва Simple Smile Хапваме дребни морски риби по-често, а в Гърция дегустирахме и други...Но не сме ги заобичали чак. Риба тон консерва и у нас има постоянно, чак не го причислявам към рибояденето Simple Smile Виж морски дарове и аз и набора обожаваме!

# 454
  • у дома...
За момента няма да се ваксинирам. С Хашимото съм и докато не излезнат сигурни данни как ваксините ще се отразят на автоимунните заболявания, ще изчакам. Мъжът ми и баща ми са диабетици - и за хроничните заболявания няма данни. Ще изчакаме за сега.

# 455
  • Sofia
Благодаря, ако някой открие някъде група, училище или човек, моля да свирка. Продължавам да търся.

# 456
  • София
Добро утро и хубава седмица!
Влизам с един въпрос - насочете ме къде да пиша или намеря - имам стар, но железен,  лаптоп Dell с голям екран, искам да го подаря на някое дете за ДО, което има нужда, а родителите не могат да му купят.
Vesana, можеш да го обявиш тук: https://www.facebook.com/groups/369212334446352 Може да има някоя мама, която има нужда за детенце от лаптоп.
Или в някоя от благодтворителните групи да го пуснеш на търг

# 457
  • София
Ей на работа съм и поне няма да се нервирам с домашни неща. Със закъснение искам да честитя рождения ден на Ева! Да е жива и здрава!. За ваксините гледам пишете – аз съм по-скоро за ваксиниране, но понеже с мъжа ми не сме в приоритетните групи кой знае за редовите като нас кога ще пристигнат, така че още не го мисля. Дотогава смятам, че ще има и повече яснота.
Скрит текст:
Вчера обиколихме за елфа магазините на Юск в Младост и Дружба и въпреки че пишеше, че има наличност на място ги нямаше. Днес е сестра ми впрегнах и преди малко ми се обади, че е купила червеният от Ботевградско шосе. Там според сайта има 22 бр., а в магазина е имало 4 – един червен и три сиви. Та така мисията е изпълнена след като и родата впрегнах. Ще вземе и някакви бонбони мисля и те така.

# 458
Мама Мони, дават ти моята.🥰

# 459
Vesana, "Заедно в час" преди време организираха такава кампания. Според мен те винаги биха могли да помогнат.
МамаМони, одеялото имаше ли го в Дружба? Направи ли ти впечатление?

# 460
Мони, това е предостатъчно за подарък, да не се изхвърля, че ще притесни момичето. Пък и да има да надгражда в бъдещ по-напреднал момент.

# 461
  • София
Момичета, за Юск има опция "резервирай и вземи в магазина". И после изпращат потвърждение, че нещото седи и те чака - мисля 48 часа.
Всъщност като гледам не е за всичко - за елфите примерно няма, обаче за одеялото има.

# 462
  • София
Не мисля да се ваксинирам. И без това защитата при антивирусните ваксини не е особено висока. А на нещо направено толкова набързо нямам доверие. Не вярвам да станат задължителни при пътуване, поне докато не се осигури необходимото количество ваксини и не станат абсолютно достъпни. Сега с тези бройки, за кой по напред. Те противигрипни не могат да осигурят за всички желаещи.

# 463
Ще ходя до хит -юск малко по-късно. Нещо да проверя? В София.

# 464
  • София
Честито на патерици на рожденичката!
Имам приятелка на която дъщеря и също е Ева и също е родена на шести декември.
Вкъщи отпразнувахме семейно Никулден. Имахме печена сьомга, пържен шаран, който само аз си хапвам и тази година за пръв път много суши домашно приготвено. Децата съответно ядоха основно сушито, днес ще дояждат сьомгата. Ще направя само една гарнитура допълнително от задушени броколи, карфиол и моркови и съм готова.
Ники си получи скреч карта на света, много се зарадва ,но констатира, че никъде почти не е ходила Simple Smile
Покрай инфото за юск аз също отскочих до магазина вчера. Нямаше за съжаление от елфита, но пък купих одеалото, ще е подарък за именият ден на Ваня и отделно три памучни завивки от препоръчаните за децата. Днес това им беше подаръка от джуджетата Simple Smile
И четирите неща бяха на 50 процента намалени и съм много доволна. Отделно взехме и два броя намалени спални комплекти за спалнята Simple Smile
П.П
Ваксина със сигурност няма да си сложим, дори и задължителна да я направят.

Общи условия

Активация на акаунт