ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 918
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Чете ми се магически реализъм. Изчела съм всичко на Алиенде, но така и не намерих друг съвременен автор с подобен стил на писане, който да ми допадне.
Преди малко ми попадна това във Фейсбук
Скрит текст:
Иванчо, защо си подарил футболна топка на баба ти? А тя защо само книги ми подарява?

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 14:14 от Amanda.D

# 601
  • Между гори и планини
ТуиГ, у нас е Долче Вита. Тортички, пастички, ликьори и десертни вина 😂 имам много рецепти, ама да не го обръщам на готварски рецепти. На лични или по Месинджър давам рецепти.
Я кажете , класното по английски и математика, колко минути е? Помня, че по бел е 2 часа. Ама с тия 30 минутни часове, трябва да вкарат и междучасията.

# 602
(3) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) Класната работа по математика се провежда за един учебен час.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) Класната работа по български език и литература и по чужд език се провежда в два слети учебни часа.

Но предвид ДО, вероятно могат да си позволят да нарушат наредбата. При нас класното по бел беше по-късо с цел да не се преписва от нета, но и изискванията бяха само за основни насоки, а не да се развива напълно темата, т.е. учителката беше съобразила, че за по-краткото време не може да се напише колкото за 2*40минути.

# 603
  • София
Сега ми хрумна нещо - ако опаковам като коледен подарък "Децата на капитан Грант", дали би могла да предизвика някакъв интерес. Вече са съвсем друго поколение и не мога да преценя доколко тези класики биха породили интерес.

zazu1, пробвай - нищо не губиш. тези класики и по твое време, и по мое време, пак са били класики. не са ни били съвременна литература, пък сме ги харесвали. всичко е въпрос на нагласа на духа.
пробвай, дай му нещо по-различно да опита  - иначе няма как да се срещне с тези книги.

аз също съм купила тази книга и "15 годишният капитан" на Жул Верн.

# 604
  • Между гори и планини
Майка ми донесе на пубера "Острова на делфините". Още не имал да я прегледа. Преди време му поръчах "Приключенията на пилота Пиркс". За книги, ходим или двамата в книжарница, или ровим в интернет заедно.
Вчера прояви някаква искра към моята библиотека, която е доста разнообразна, предвид, че работех в книжарница.

# 605
От класиките наборът прочете преди години с голям кеф "Робинзон Крузо", което лично мен ме учуди. Мислех че многото описания ще го откажат. "Островът на съкровищата" му четох аз. Към друга класика обаче така и не посегна. Пробвахме "Наследникът от Калкута". Заряза я. Последно чете новата на Кинг "Ако има кръв". Сега се опитвам пак да го прилъжа да прочете нещо.

# 606
  • София
Габриел Гарсия Маркес е кралят на магическия реализъм, ако не си го чела. Но си остави "Сто години самота" последна.

# 607
В бард Хобит и Силмарилион са с 40 процента отстъпка, освен това някак се промушват и доставят бързо, та ако искаш провери все пак там

# 608
Този "Евърнес" звучи любопитно. Ако има и програмиране намесено, ще е добре.
На набора много му беше харесала 'Играч първи, приготви се", когато я чете преди две години май беше. После гледахме филма, който беше разочарование и за двама ни. Всъщност, разбрах, че през пролетта се очаква продължението да излезе на български и ще го купя със сигурност.

# 609
  • София
Привет! Днес тук ухае на сладки, канела и Коледа!
Запазих и аз всички препоръчани рецепти, но тази Коледа никак не ми се удава възможност за експерименти, падна ми се неспящо дете....
Благодаря на всички за коментарите за философията, оказа се че е бил тест с теоретични въпроси по ИуЧ...другата философия е както при вас, обсъждат се теми, ще пишат и есе.
Ева и преди съм писала, че чете, имаме уговорка за отлична оценка да получава по 2 книги, винаги е много ентусиазирана като почне нещо ново. От известно време качва и снимки на книги в Bookstagram. Баща и се опитва да я насочи и към друга литература, но за сега си чете само нейните фентъзи неща. Ето едната библиотека (има и наши книги):
Скрит текст:

# 610
С програмиране няма баш много книги, но на момче може да се хареса Лукяненко, както и Зелазни
Морковвните бонбони са върха, сега ги направих ( да живее хоум офиса, винаги има време да свариш едни моркови)
Просто божествени са. Аз правя с кондензирано мляко и кокос, но тези са една идея по- малко причиняващи гузна съвест, а и може да си контролираш захарта
Сложих лимон есенция и кора, ванилия и щипка канела. Другия път ще пробвам с повече канела и малко орехи или бадеми и пак кокос

# 611
Продължавам темата " книги и сладки" ... Преди време , семейно гледахме "Игрите на глада" и ни допадна, та се надявам тази книга да му хареса. В момента "тече" школа по математика и го "подкрепям" с неговите любими " арменски сладки".
Скрит текст:

# 612
  • София
В бард Хобит и Силмарилион са с 40 процента отстъпка, освен това някак се промушват и доставят бързо, та ако искаш провери все пак там
От там ги поръчах, но неилюстрованите издания са с по-малка отстъпка явно (21%). Но пак не е лоша.
Да не съм пропуснала нещо?
Видях сега. Малко тъпо са го направили. Ако поръчаш двете илюстровани издания, ти дава 21%, но ако ги поръчаш през промоцията за 28 луксозни издания за 28 години Бард, ти дава 40%. Така или иначе пак става 65 лв. Много добра оферта, но не съм сигурна, че ще ги чете, а и са за допълнение към подарък в нашия случай.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 17:11 от zazu1

# 613
  • София
Zazu, предлагам още една идея за съвременни момчешки книги - в момента и трите даже са на промоция в Пергаментпрес. Синът ми ги чете на английски, при интерес предполагам все още могат да се купят като Kindle edition в амазон.

Мисля, че това е първата на трилогия на Зюсак от ранните му години, след това нашумя с Крадецът на книги и Моста на Клей.

В момента чете тази https://images.app.goo.gl/cR1geaMFHNTqURnZ8, историята е за някакви деца през втората световна война. Казва, че много му харесва как авторът използва езика. Знам, че има издаден превод и на бг и че книгата е с много добри отзиви в goodreads. Та очаквам освен увлекателна, да може да се разшири речника и представата за този исторически момент.
Хвана ми окото тази поредица на Зюсак. Може би ще я взема за набора от някоя баба, че ние нали лаптоп сме взели и ще му дойде в повече.Stuck Out Tongue Winking Eye Надявам се  да предизвикат интерес.
Но като се разрових из сайта и така ми се дочете почти всичко, та ще мисля. ММ е малко противник на хартиените книги, като имаме електронни и сигурно ще мрънка, но усещането е различно.

# 614
Аз толкова книги поръчах,че накрая ще се обидят Joy

Общи условия

Активация на акаунт