ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 919
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • о`майна лунна нощ е
Дикси, твоите снимки са произведение на изкуството!
...
Преди правех и морковена торта - уникална! Но вчера се разсърдих на кантара , долен лъжец! Каза ми че съм слон 🙄

Мисля, че основният проблем идва от неправилното поставяне на кантара. Лягаш на земята, вдигаш нагоре крака и поставяш кантара с дисплея към теб - т.е да гледа надолу. Показва с точност до една коледна сладка с джинджифил и канела.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:59 от `ТуиГ

# 586
zazu, ако не е четена , предлагам тази трилогия https://www.ozone.bg/product/kolektsiya-evarnes/
Тук е изчерпана , но поотделно ги има ( Сиела, и други). Наборът хич не е по четенето , но тези ги прочете миналото лято на един дъх.
За сладките , ще пиша по-късно ( от две седмици правя почти през ден - все свършват...), във форума има много любими , а и нови рецепти - само време и желание да има , за кантара....не ми се пише Wink

# 587
  • София
Снимай я, аз правя морковени бонбони с кокос. Обожавам ги

Аманда, това звучи вкусно. Сподели рецептата, моля.

# 588
# 589
  • о`майна лунна нощ е
Замириса ми на Коледа в темата. Благодаря Ви! Имах огромна нужда от малко повдигане на духа. Тази сутрин се снабдих с елха. Средно голяма, но елха. Вие ми говорите за сладки и почти се видях в кухнята да бръмча с миксера, а кучето да ме гледа с влажен гладен поглед.
Много ми беше тежко вчера, много депресирано, тъжно. От днес минавам в работен режим и ще направя всичко възможно да наредим нещата.
Благодаря ви!

/ПП - обмислям да върна мишката на набора/. Така че поне да влиза в класните стаи от компютъра. Без слушалки, без микрофон. /

# 590
Благодаря! Heart

Туиг, прегръдка!

Най-вървежните у нас са мини щолените на Лабрекс, линцерите, капучиновите звезди и джинджифиловите. Напуканите са ни много шоколадови, а при нас по-малко се харесват шоколадовите десетри. Миналата година открих мароканските ореховки, прекрасни, стига да обичате много орехи - https://www.kulinarno-joana.com/2009/07/ghriba-with-walnuts/

Не сещам какво друго да кажа в този пост, за да съм по темата за 8-ми клас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 591
  • София
Ооо, мароканските ореховки на Йоана от линка на Дикси са ни фаворит!
Аз мога само на такива да карам. Проблемът е да намеря някой да натроши и изчисти такова количество орехи Simple Smile

# 592
  • Между гори и планини
Морковена торта 🥕🥕🥕

Ако в блата слагате стафиди, накиснете ги за кратко в портокалов сок.

# 593
Доня, мама има такъв тефтер. Като бяхме деца, ни караше да преписваме някои рецепти. Много обичам да преглеждам - писали сме сирАне и др. смешни неща.
И ореховките са любими. Май няма нещо, което да не ям, само се стремя да е с малко брашно .А торта "Гараш" ми е най-любима, но наистина е досадно натрошаването на орехи, а готовите често са гранясали. Дядо, лека му пръст, се занимаваше с това. Можеше часове да троши орехи и много харесваше сладичко.

# 594
  • Варна
Zazu, предлагам още една идея за съвременни момчешки книги - в момента и трите даже са на промоция в Пергаментпрес. Синът ми ги чете на английски, при интерес предполагам все още могат да се купят като Kindle edition в амазон.

Мисля, че това е първата на трилогия на Зюсак от ранните му години, след това нашумя с Крадецът на книги и Моста на Клей.

В момента чете тази https://images.app.goo.gl/cR1geaMFHNTqURnZ8, историята е за някакви деца през втората световна война. Казва, че много му харесва как авторът използва езика. Знам, че има издаден превод и на бг и че книгата е с много добри отзиви в goodreads. Та очаквам освен увлекателна, да може да се разшири речника и представата за този исторически момент.

# 595
  • Между гори и планини
Слагам снимки на морковената торта

Едвам открих снимките из Фейсбука си 😂
За рождения ден на пубера, юни месец, задължително ягодова торта

Не са перфектни, но колкото толкова.

# 596
Дени, мерси за тази поредица. Артлайн е любимото издателство на Ния. Имаха книжарница зад френската и много обичаше да ходи там. Така на шега първоначално си избра ФЕГ, за да ходи в междучасието "във фенския магазин" (така го наричаше) и после си стана мечта. Тази фантастика много ѝ допадна като интродукция, поръчах я. В сайта на Артлайн ги има намалени.

# 597
  • о`майна лунна нощ е
Доня, иде ми с пълно гърло да запея "Ти нямаш сърц-е-е-е-е-еее, .... ".

Криво ми е, че наборът не проявява инициатива да чете, но за сметка на това аз натрупах добър запас от книги на Удхаус и е крайно време да отворя отново някоя история на Устър и  Джийвс.

# 598
  • София
Благодаря ви момичета Kissing Face!
Поръчах "Хобит" и другата с дългото име, дето не мога да го възпроизведа Stuck Out Tongue , но не илюстрованите, а нормалните версии. Нещо не ми се даваха 80 лв. Защото това ще е само част от подаръка.

# 599
  • о`майна лунна нощ е
Силмарилион Wink

Общи условия

Активация на акаунт