ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 915
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Зазу, Маркес ми е много любим. Но в момента си търся женско и поетично писане. Не успях да харесам съвсем автори като Джоан Харис и Лаура Ескивел - чета ги, но ги възприемам като четиво за плажа. А "Шоколад" ми хареса повече във филмовия вариант.
Хепи, радвам се, че си ги одобрила. А рецептата за тези с кондензирано мляко ще ни я напишеш ли?
Дребното видя снимките във форума на сладки и ме изнудя да направя. Излъгах го, че нямаме брашно и направих едни със смлени овесени ядки, банан, протеин, масло. Хич не станаха сладки, но му казах, че в първия момент не са сладки, а после... И той ме прекъсна, че и във втория момент не са сладки, но ще си ги яде:sweat_smile:

# 616
  • София
Аз все се заричам, че няма да купувам хартиени поне за известно време и все не издържам.
Но поне успях да отделя време и да разчистя някои стари и нямащи литературна стойност за мен и да освободя малко място.
Сега ще направя същото и с по-нови, които съм купувала напоследък, но не са ме впечатлили. Че все не ми стига мястото за книги Blush .

# 617
Еми има рецепти за тях с нета, но освен кондензирано мляко ( от това в Берьозка) ,слагат и още масло и захар, ние първия път сложихме, но след това установихме, че изобщо няма нужда да стават още по-сшадки к калорични

Една консерва я изсипваш в тенджера и на слаб огън бъркаш, слагаш Кокосови стърготини от Лидл на око, поне половината пакет ,значи над 150 грама, бъркаш докато се сгъсти
Като изстине, правиш топчета и по желание поливаш с шоколад или пък без нищо, или с други неща...ако сложиш в средата ясла, стават Рафаело,  ако полееш с шоколад- баунти Simple Smile
Правила съм и по една рецепта от моето детство. Фини овесени ядки около 200 грама, масло разтопено около 125 гр,малко захар, малко какао, малко стафиди и евентуално есенция по избор. Омесваш, овалваш и воала Simple Smile "шоколадови " бонбони
Лошото е, че готвя на око, но тук сте видни сладкарки, мисля е ясно как се приготвят Simple Smile

# 618
Много ти благодаря. И аз ползвам кокосовите стърготини на Лидл, оттам си купувам и шоколад за готвене.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 18:55 от Amanda.D

# 619
Като сме на тема сладки, да споделя и аз рецептата за моите любими бонбони. Всички, които са ги опитали, ги харесват страшно много, но наследниците вкъщи не ги тачат.
Та ето я:
1 пакет фурми се смила в блендера. Добавят се и смлени овесени ядки и смлени орехи или бадеми, лешници, според наличното. Горе-долу по чаша. Всичко се обърква като се добавя и по лъжица тахан и мед. Общо взето всичко ми е на око. Получа се една хубава гъста смес, от която правя топчета или продълговати блокчета и овалвам в кокосови стърготини. Бонбоните са за вкъщи, а блокчетата са за пътувания. Тях ги увивам поотделно във фолио и можем да ги носим дълго време без нищо да им стане.
Много е вкусно. Това разните Корнита дето ги продават, ряпа да ядат. Обаче си е калорийна бомба, но пък колко планински преходи сме изкарвали с тях.
А от всичко най-много ми харесва, че няма какво да объркал докато ги правиш. 🤣 Това е важно, а и рецептата търпи импровизации.
Преди години правех подобни, но с печене, за да станат хрупкави. Домочадието обаче не ще да яде нищо с овес, фурми, смокини. Могат да се прежалят за стафиди само и сушени кайсии.

# 620
Е много вкусно,но сигурно имаш як робот  Simple Smile
У дома също не се харесват фурми,не се одобриха и морковните бонбони,но аз си ги хапвам сега
Луди деца

# 621
  • София
Много, много ме сърбят ръцете да ги събера тия рецепти в наш си pdf файл, ама идея нямам кога бих могла. За беля имаше и интересни неща в предишни теми, та трябва да се претърсят.
Лошото е, че през деня дори не мога да смогна да ви прочета. Ако имам просвет до Коледа, ще се заема.

# 622
  • Между гори и планини
Рецепти, вина... Иначе е тема за осмокласници 😂
Ох, моя решава едно огромно домашно по математика. По едно време отидох да ударя едно рамо - той диктува, аз пиша и проверявам. Всичко точно, сега вечеря, после преписва в домашната тетрадка и утре сутринта пращаме. Ако и полунощ да стане, ще пише.

# 623
Дай Боже да имаш просвет, Red,  защото чувството ти естетика е...ехеййй, във висините🧙‍♂️🌠

За Коледа планирам традиционните меденки, които правя всяка година, кокоски, рохлички, коледното пънче, и съм решила да се пробвам с Панетоне( папа ми се козунак) , ама не откривам онлайн хартиена форма за определен грамаж.

# 624
  • София
Ааа, Биси, гледай какво нещо!
Тръгвам да търся форма за панетоне (аз малко като кучето на Павлов реагирам, когато някой търси нещо) и в първия линк, който отварям, попадам на... плевенска фирма:
http://plamplast2016.com/hartiya-za-pechene
Дали имат за този грамаж и доставят не знам, може да се провери, ама просто голямо съвпадение. 😃

# 625
Happy, як робот, друг път. Имам един блендер, май така се казваше, от Кауфланд, който струваше 10лв на намаление и вече не си знае годините и що материал от всякакъв вид е преминал през резачката му.
Ред, ако успееш някой ден и книжка с рецепти да "издадеш", ще се наложи всъ дружно да те черпаваме, кой с вино, кой с бонбони 😀

# 626
  • София
Ми ще черпите я, къде ще ходите! 😁
Ама към момента хич не ми е ясна вероятността за сколасване с подобно нещо, та още сте в режим "свободно". 😂

# 627
  • София
И аз направих морковените бонбони. На мен и мъжа ми много ни харесаха, малкия също ги одобри, но не и Соня. Благодаря за рецептата, Аманда!

И одеало от Юск купих. 😂

Тук сме като едно голямо семейство.

От днес и и аз съм взела крути мерки в ученето- без телефон по време на часовете. Щом не може сама да се контролира, ще е така.

# 628
Ред, казвала ли съм ги колко те обичамммм?!🥰
Златна си, благодаря!
Знам я фирмата , ще се разходя да проверя. Не предполагах, че предлагат🙂

# 629
  • София
Рецепти, вина... Иначе е тема за осмокласници 😂
Ми те осмокласниците са се затворили по стаите и са се отдали на ДО Simple Smile ( надявам се поне, че на моменти забравям че имам дете)
И аз да се включа в кулинарните предколедни заnимания .
Скрит текст:
Наздраве!
Надявам се да ми остане време да прочета поне част от натрупаните книги, които чакат реда си.За наборката ако препоръчате нещо НЕфантастично, ще съм много благодарна.Всички  книги, които са популярни сред връстниците у нея не будят никакъв интерес...Не зная къде да я насоча с надежда да провокирам интерес и да зачете нещичко....

Общи условия

Активация на акаунт