Отговори
# 690
Kari88,благодаря много!Аз търсих на посоки ,сега ще погледна темите.                     Локо ,тихичко честито ,всичко да е наред и да гушнеш едно пухкаво бебче на финал!

# 691
Здравейте, момичета, досега не съм писала, но ви следя и съпреживявам с вас и хубавото и лошото. На 27 години съм, мъжа ми на 29. Женени сме от 2 години, заедно от 8. Правим опити от 6 месеца, от самото начало със следене на БТ, тестове за овулация и секс по график през ден през целия фертилен период. Всеки следващ месец паниката ми, че има някакъв проблем нараства, както и отчаянието, че съдбата ме наказва и няма да се изпълни най-съкровената ми мечта... Дълги години се борех с акне и го лекувах, стигайки до най-силните препарати с изотретиноин, след това трябваше да чакаме 1-2 години да се изчисти тялото ми от него преди мисли за опити... Междувременно мъжът ми искаше да чакаме, за да си направим наш дом, и така все имаше нещо, заради което да се отлага... Към момента на започване на опитите търпението ми вече беше крайно изчерпано и вече не ми е останало никакво. Отстрани приятелите ни всички питат кога ще имаме дете и защо нямаме, и всички си създадоха детенце без да стигат до лекари. Отнема им 1-2-3 месеца или се случва без планиране. Много ми е трудно да срещна разбиране у когото и да било... Мислех си за надеждата и как всяка една от нас се надява всеки следващ месец... Жените са невероятно силни създания, винаги ще намерим за какво да се хванем... Коледно чудо през декември, Нова година нов късмет през януари, месецът на любовта през февруари.. Месецът на жената през март, през април ще започне пробуждането на пролетта, през май имам рожден ден, юни месец годишнина... Юли ще е месецът на отпуските и моретата... Винаги ще се надяваме и ще намираме символика, която да ни вдъхва вяра. Винаги надежда, че остава само 1 месец до най-прекрасните 2 чертички за които мечтаем толкова дълго... С акнето се боря от 6 години и освен че съм изпробвала всички видове лечения и десетина лекари, вече направих и 2 курса с изотретиноин, а това се води за последен, най-силен и окончателен вариант за лечение. Само че има явно още какво да уча от живота и съдбата. Акнето ми се завръща отново за трети път и този път нямам избор с какво да го лекувам, защото всички лекарства за акне съдържат един или друг вид ретиноиди. Това сякаш дори за момент отклони вниманието ми от вторачването ми в неуспешното забременяване. Сега сякаш съм там, откъдето започнах и вярвам, че и в това има смисъл и е с цел да науча нещо. Сега разполагам само с безвредни за тялото опити за лечение и алтернативни диети, което може би е за добро. Този месец си записах час при гинеколога за профилактичен преглед (този, който си правя всяка година) и ще поговоря с него за опциите ми за следващите 6 месеца и има ли смисъл да чакам да стане 1 година опити, преди да потърся помощ, предвид емоционалното ми състояние и факта, че не съм спокойна, а ужасно притеснена, че може да имаме проблем. Цикълът ми е 26-29 дни, като съм си изследвала половите хормони заради дерматологичните проблеми, и не съм имала отклонения в тях. Досега методът на БТ съвпадаше с резултатите от тестовете за овулация и знаех кога е тя. Този месец имам положителни тестове почти всеки ден или през ден, а БТ е с добра графика както през останалите месеци. Задавам си въпроса дали този цикъл е ановулаторен или има друга причина за многото позитивни тестове за О. Дълго събирах смелост да пиша и се радвам, че го направих! От 2 години в нощта срещу Богоявление на 5 срещу 6 януари спазвам традицията за мълчаната вода и се моля за най-горещото си желание, оставяйки водата под звездите. Пожелавам на всяка една от вас вяра, надежда и много любов по пътя към сбъдването на мечтата!

# 692
Stella21 все едно аз съм го написала всичко това за емоционалното ти състояние, нетърпението, разочарованието с всеки цикъл, но и надеждата всеки месец. И колко е гадно всичките ти познати да имат деца, направени в рамките на 1-3 месеца 🙁🙁 Аз също много трудно срещам разбиране от околните, най-вече защото според всички проблема ми е изцяло на психическа основа. Дори да приемем, че е така аз не зная как да променя това 🥺 Пожелавам ти, а и на всяка една от нас тук, повече спокойствие през Новата година и дано мечтата ни се сбъдне скоро 🍀🍀
П.С. Говори с АГ какво може да пуснеш още сега -микробиология, хламидия, мико и уреаплазма, може би и хормони отново. А ако/когато се впускате в по-задълбочено търсене, направете първо спермограма - много е бързо и лесно, а дава важна информация!

# 693
Здравейте, момичета! Видях много хубави новини, едни от старите кучета вече са родили, други са бременни. Много се радвам! Желая ви здраве и спокойствие!
Стискам палци и на новите момичета Flowers Four Leaf Clover Heart
Някой знае ли какво стана с Джулиана?

# 694
Някой знае ли, прогестерона при бременост дали може да пусне например следобед?

# 695
stella, здравей! Пожелавам ти темата да ти донесе късмет и скоро да видиш двете чертички.
Относно многото положителни тестове за овулация, може да са заради поликистозни яйчници, това е само предположение, ти си иди на лекар Simple Smile

# 696
stella, здравей! Пожелавам ти темата да ти донесе късмет и скоро да видиш двете чертички.
Относно многото положителни тестове за овулация, може да са заради поликистозни яйчници, това е само предположение, ти си иди на лекар Simple Smile

А може ли да отговориш и на моя въпрос .. дали е нормално да имаш само 1 полежителен тест.
Например: тест вчера в 13:30 - ясно положителен и днес в 16:00 - отрицателен.

Питам защото като гледам клипове в youtube там има момичета, който държат + 2 дни подред.

# 697
не знам дали е нормално, но и аз имам някои месеци по 2, някои месеци с по 1 Simple Smile

# 698
Здравейте, момичета, досега не съм писала, но ви следя и съпреживявам с вас и хубавото и лошото. На 27 години съм, мъжа ми на 29. Женени сме от 2 години, заедно от 8. Правим опити от 6 месеца, от самото начало със следене на БТ, тестове за овулация и секс по график през ден през целия фертилен период. Всеки следващ месец паниката ми, че има някакъв проблем нараства, както и отчаянието, че съдбата ме наказва и няма да се изпълни най-съкровената ми мечта... Дълги години се борех с акне и го лекувах, стигайки до най-силните препарати с изотретиноин, след това трябваше да чакаме 1-2 години да се изчисти тялото ми от него преди мисли за опити... Междувременно мъжът ми искаше да чакаме, за да си направим наш дом, и така все имаше нещо, заради което да се отлага... Към момента на започване на опитите търпението ми вече беше крайно изчерпано и вече не ми е останало никакво. Отстрани приятелите ни всички питат кога ще имаме дете и защо нямаме, и всички си създадоха детенце без да стигат до лекари. Отнема им 1-2-3 месеца или се случва без планиране. Много ми е трудно да срещна разбиране у когото и да било... Мислех си за надеждата и как всяка една от нас се надява всеки следващ месец... Жените са невероятно силни създания, винаги ще намерим за какво да се хванем... Коледно чудо през декември, Нова година нов късмет през януари, месецът на любовта през февруари.. Месецът на жената през март, през април ще започне пробуждането на пролетта, през май имам рожден ден, юни месец годишнина... Юли ще е месецът на отпуските и моретата... Винаги ще се надяваме и ще намираме символика, която да ни вдъхва вяра. Винаги надежда, че остава само 1 месец до най-прекрасните 2 чертички за които мечтаем толкова дълго... С акнето се боря от 6 години и освен че съм изпробвала всички видове лечения и десетина лекари, вече направих и 2 курса с изотретиноин, а това се води за последен, най-силен и окончателен вариант за лечение. Само че има явно още какво да уча от живота и съдбата. Акнето ми се завръща отново за трети път и този път нямам избор с какво да го лекувам, защото всички лекарства за акне съдържат един или друг вид ретиноиди. Това сякаш дори за момент отклони вниманието ми от вторачването ми в неуспешното забременяване. Сега сякаш съм там, откъдето започнах и вярвам, че и в това има смисъл и е с цел да науча нещо. Сега разполагам само с безвредни за тялото опити за лечение и алтернативни диети, което може би е за добро. Този месец си записах час при гинеколога за профилактичен преглед (този, който си правя всяка година) и ще поговоря с него за опциите ми за следващите 6 месеца и има ли смисъл да чакам да стане 1 година опити, преди да потърся помощ, предвид емоционалното ми състояние и факта, че не съм спокойна, а ужасно притеснена, че може да имаме проблем. Цикълът ми е 26-29 дни, като съм си изследвала половите хормони заради дерматологичните проблеми, и не съм имала отклонения в тях. Досега методът на БТ съвпадаше с резултатите от тестовете за овулация и знаех кога е тя. Този месец имам положителни тестове почти всеки ден или през ден, а БТ е с добра графика както през останалите месеци. Задавам си въпроса дали този цикъл е ановулаторен или има друга причина за многото позитивни тестове за О. Дълго събирах смелост да пиша и се радвам, че го направих! От 2 години в нощта срещу Богоявление на 5 срещу 6 януари спазвам традицията за мълчаната вода и се моля за най-горещото си желание, оставяйки водата под звездите. Пожелавам на всяка една от вас вяра, надежда и много любов по пътя към сбъдването на мечтата!

Толкова ми е познато всичко, което пишеш. Като започнем от възраст, време, от което сте заедно с половинката, та чак до проблемите с акнето и "чакането за дом". Напълно разбирам всичките ти мисли и чувства, които изпитваш. Ние правим опити за бебе от 10 месеца и все още нищо. Силно се надявах декември да са станали нещата...толкова силно вярвах и се молех. Включително преди малко си направих тест, който е отрицателен. Сълзите ми се стичат, сърцето ме боли SobBroken Heart
Исках да те попитам за изотретиноин - на хапчета или като крем си го използвала?
Желая ти успех.

# 699

А може ли да отговориш и на моя въпрос .. дали е нормално да имаш само 1 полежителен тест.
Например: тест вчера в 13:30 - ясно положителен и днес в 16:00 - отрицателен.

Питам защото като гледам клипове в youtube там има момичета, който държат + 2 дни подред.
Абсолютно нормално е, даже така трябва да бъде ако всичко е наред - тестовете за О измерват ЛХ, когато тестовата линия е по-наситена от контролната е пика на ЛХ и до 24 или макс 48 часа фоликула ще се спука и ще се отдели яйцеклетка, което е овулация. Ако просто има две черти това не е + тест за овулация, а отчита някакво нарастване на ЛХ но то не означава О, трябва хормона да достигне пик за да има О. В приложението Femometer даже пише след пика да се тестваш пак за да хванеш кога е отрицателен, защото когато лх пада прогестерона започва да се покачва и това означава че О е минала.
Така че действай си при теб всичко е по учебник и успех Hug Flowers Four Leaf Clover

# 700
Благодаря ви, момичета за прекрасните пожелания и за положителната енергия, която усетих Heart
Ние правихме опити от октомври 2018 и ми е до болка познато всичко това. И чакане, и свързане на всеки месец с конкретно събитие, видиш ли ,че затова ще е нашия. Ама не беше, разочарованията, подмятанията на родителите "айде какво се мотате". Три поредни Коледи прекрани с разочарование и горчивина. Включително и тази, защото след коледа видях положителния тест и си я изживяхме пак като неуспешна. Нямах и никакви индикации да е станало нещо, но е те. ММ не спира да повтаря, че всичко се случвало , когато трябвало да се случи. Аз съм прагматик и не вярвам в подобни девизи. Засичах го това яйце по всички възможни начини, но просто този месец реши да стане.

Вчера бях на лекар в 5+1 и видяхме сакче с жълтъчно мехурче, за което лекарката не спираше да казава колко перфектно изглеждало Grinning Сакчето е пораснало повече от двойно от 4,52мм на 11,76мм и по размер излиза , че върви 6+1, което малко ме шашна пък, че за тези размери няма ембрионче още. Но аз съм си откачена - все ще намеря за какво да се хвана , за да съм на тръни Grinning И в този ред на мисли , успях да си запиша час за Сигридов във вторник на чист късмет. Ще видим и той какво ще каже относно фраксипарина и кръвотока. А в сряда съм си пак при моята лекарка и се надявам да видим заветното "туп-туп". Много се радвам, че ММ го пускат на прегледите, защото той се вълнува повече от мен, а и бесен оптимист, което прави радостта му чиста и двойна за сметка на моята Grinning
Като симптоми все още нищо освен гърдите нямам - така ме болят като насинени от всички крайща и страни. О, и едни сексуални сънища имам вече над 5-6бр Grinning Странното е , че 4 от 6 са с ММ .... изумявам се колко съм задръстена ! Grinning

Иначе аз имах обикновено по 2 положителни теста за овулация, но винаги първия е горе-долу с две еднакви черти, а втория вече тестовата е много очевино по-тъмна от контролната.

Всеки ден си преглеждам темата и чакам някой да избухне и да си бутаме заедно до септември  Heart

# 701
Днес вече ми е 5-и ден закъснение, а тестът от сутринта е отрицателен... Смятам да изчакам още малко и да се обадя на АГ за час

# 702
Здравейте, момичета! Видях много хубави новини, едни от старите кучета вече са родили, други са бременни. Много се радвам! Желая ви здраве и спокойствие!
Стискам палци и на новите момичета Flowers Four Leaf Clover Heart
Някой знае ли какво стана с Джулиана?

Хе Кайлийн Wink Джулката е бременна Simple Smile
Нещо към 4-5ти месец.

Нормално е да има само 1 ден положителен тест за овулация.
Добре дошли момичета и не забравяйте, че това не е състезание.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 20:05 от Одри

# 703
Локо пожелавам ти цялото спокойствие на света. Всичко ще бъде наред сигурна съм,  взела си всички мерки.
Записвам се и аз с два положителени теста за овулация на 24 и 25, бях сигурна че сме уцелили момента ,  но уви.
Продължаваме напред...
Хайде чакам някой да избухне с хубав +тест да ни тръгне годината със +++

# 704
И аз се присъединявам към Мила - не ги крийте положителните тестове за следващата тема, ами избухваайте още в тази, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт