"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
M- angel аз често пазарувам от алито, всички пратки до 30 лева не минават митница. Наблюденията са ми че по- скъпите пратки или ги пращат от европейски склад или като мине през пощата в Холандия им слагат техен етикет и така не ги спират бг пощи на митница. Митото е различно при различните видове стока.

Александрия аз също много пазарувах от английския амазон, сега съм се насочила към немския, но е една идея по- скъп и въпреки това намерих козметиката на детето и нашата на 2 пъти по евтини цени и сега очаквам с нетърпение да дойде. Другото което е от превозвача / ползвам Габиели/ имат камиони по - рядко и малко ме дразни че по бавно идват нещата. Абе голяма прецаквация с тоя Брекзит!

# 166
Здравейте, не знам дали вече не е коментирано , аз напоследък не успявам да чета редовно . Имам питане към тези от вас , които храните с АМ, кога смятате да въвеждате кисело мляко? Или ако вече сте го направили, в кой месец се случи и изцяло ли махнахте ам? Говорим за домашно квасено и проверено мляко. Сондирам мнения, мислех на 1 г., но ми се иска по-рано, разбира се, ще се консултирам и с педиатър / експерти по хранене.
 Като цяло, получавам известен натиск от роднини, с тенденция да ескалира, и почвам вече да се чудя дали аджебъ не са прави , и дали пък наистина не е по-добро за детето от изкуствените млека.

# 167
Аз все слушам някви лекции и често чувам, че ранното захранване с кисело мляко често водело до алергии, така, че хич нямам намерение да бързам. Ето една статия по въпроса за захранване с млечни продукти.
https://-spam070-/2010/12/16/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%B … 1%8F%D0%BA%D0%BE/

# 168
Скай, свекито прави на малката кисело мляко. Не мога да ти кажа с точност, но около 9-я месец го въведох. Знаех, че трябва да въведа краве насло и сирене първо и така и направих. Давам и почти всеки ден по-малко - или за закуска с банан и овесени ядки или за СЗ с плод и бисквитки. Един път направих и запеканка със заливка жълтък и кис. мляко. Имаше момент, в който леко се зачервяваше около устата и теших да го разредя, но беше 2-3 пъти и пак си и давам редовно. Simple Smile

И ние имаме куче (което тази сутрин загуби първия си зъб... 😔), порода пекинез и съм се отказала да се боря с космите му. И 15 робота да подредя пак ще изскачат космите му отвсякъде. Замисляла съм се все пак дали да взема, но за сега само следя чуждите мнения. Simple Smile

Момичета, аз имам една тайна.. 4 месеца след като родих се оказах бременна. Кърмата ми беше ужасно намаляла, едвам 30-40 мл успяваше да изсучи малката. Взех много трудно решение, за което винаги малко или много ще съжалявам и ще се питам какво ли би било, ако не бях постъпила така. В крайна сметка реших да махна плода преди да е късно и да отделя необходимото внимание и грижи за моята Радост. Успях и да си възобновя кърмата до степен да не я дохранвам с адаптирано мляко. Много ми беше гадно, защото съм твърдо против абортите, но в случая сметнах, че за всички ще в най-добре така да направя... Не знам колко биха ме разбрали, тъй като чакахме малко или много дечицата си, на които сега се радваме. Аз лично чаках Ради повече от година и осъзнавам какво щастие пропуснах, но реших да давам двойно повече от себе си на първородното си дете. Някой ден ще се появи и второто любовче в семейството ни и когато това стане, а Ради е ппраснала, мисля, че ще съм по-спокойна, чв съм решила да дам на всяко дете максималното, което мога.

# 169
Здравейте, не знам дали вече не е коментирано , аз напоследък не успявам да чета редовно . Имам питане към тези от вас , които храните с АМ, кога смятате да въвеждате кисело мляко? Или ако вече сте го направили, в кой месец се случи и изцяло ли махнахте ам? Говорим за домашно квасено и проверено мляко. Сондирам мнения, мислех на 1 г., но ми се иска по-рано, разбира се, ще се консултирам и с педиатър / експерти по хранене.
 Като цяло, получавам известен натиск от роднини, с тенденция да ескалира, и почвам вече да се чудя дали аджебъ не са прави , и дали пък наистина не е по-добро за детето от изкуствените млека.
Към 6 месец май въведох. Никакви реакции. За закуска давам понякога кисело мляко и бисквити. Прясното е по-нататък. На 10+ и не съм давала прясно.
В близкото минало, а и сега още се среща да се дава кисело мляко и на по-малки бебчета, като няма как да се закупи адаптирано . Знам,че за по-малко бебче се разрежда, но как точно си нямам представа. Аз го дадох неразредено и отначало това беше закуската,която искаше. Попара изобщо не хапваше.

Блекче, едно голямо гуш. Не съжалявай за решението. Взели сте го като най-доброто за момента. За да износиш бебе се иска не само здраво тяло, но и здрав дух. Ако не си се чувствала готова , може би това е било добре. Живот и здраве всичко ще се оправи

# 170
Кисело мляко не си спомням кога точно въведох, но към двете годинки като че беше. Не в шише, а така с лъжичка. И до днес много обича. Не мога да разбера за какво е това бързане със захранване с всичко възможно и хайде да сме я свършили работата. Бих го оправдала, ако семейството наистина няма възможност за АМ. Към трите годинки започнах да изпускам нещата с разните джънкове, крокита и шоколади, защото преследваше другите деца на площадките.Не че после не навакса, но аз за себе си зная, че забавих процеса, колкото можах. Лично мнение. Simple Smile
 Майка ми малко ме е кърмила и на три месеца вече съм била на ПРЯСНО краве мляко, защото не съм искала кисело. Е, жива съм, но не в това е въпросът Wink
За абортите - правих такъв много отдавна, бях доста млада и не бях готова. Тогава вече бяхме заедно с ММ. Беше изцяло мое решение. Смятам, че една жена трябва да има право на избор, то не е само да родиш едно бебе. Но това естествено си остава болка за цял живот. После, при спонтанния ми А, реших, че животът намери начин да ми го върне тъпкано. И така. Никога не бих обвинявала жена за такова решение, защото според мен това е по-трудния път, за който се иска кураж, сила и смелост за да можеш да понесеш цялата болка, съмнения, страх, обвинения, които носиш цял живот! 🍒

# 171
Black, аз бих постъпила по абсолютно същия начин ❤ Матей съм го чакала 3 години, но ако бях забременяла, когато той беше на 4 месеца - щях да постъпя като теб. 😊

Въвеждането на КМ иначе е опасно за здравето на детето, когато е въведено прекалено рано и може да доведе до алергия, анемия и тн. Акъла не ми побира кой в 21-ви век замества АМ с КМ на бебета... 🤨🤯😳
Без извинение - такива хора са направо опасни за децата си. Остра съм, няма да обяснявам защо- има куп информация по темата. АМ може да е “химия”, но тя е пригодена за нуждите на едно бебе, съдържа ценни витамини и минерали, обогатено е на желязо (апропо повече от кърмата дори..)... КМ макар и домашно, био и квото още се сетите абсолютно НЕ Е подходящо за бебета като заместваща храна. Освен това е киселинно за стомхчето на бебето.
На моя син му въведох КМ едва сега - на 10м и 3 седмици!!! И то НЕ всеки ден. Общо взето КМ е последната храна, която въведох кажи-речи. Остава белтък да дам и край.. Simple Smile

Направете информиран избор и моля ви се не слушайте чак толкова “родата” ... щото родата е отглеждала деца преди 30тина години .. 🙄

# 172
Включвам се по темата с кис.мляко- педиатърката даде зелена светлина да й го предложа (беше на 6 месеца, а сега на 08.02 прави 7 месеца). Аз изчаках. Преди няколко дни опита и беше отвратена. Не съм го предлагала отново. Нейното мнение е киселото мляко да не замества АМ. Естествено, ако човек има финансови затруднения, би било заместник. Аз лично исках да го въведа, за да разнообразявам СЗ, но не ми се получи.

Родата да си гледат работата. Майката най-добре знае кое е добро за нейното детенце. Има вече достатъчно информация по книги, интернет, а и да не забравяме съвременни лекари, които могат да дадат насоки. Най ме е яд като ми кажат "Еми то едно време е било еди-как си, давали сме ви еди-какво си".ОК! Не е имало друго, друг избор, давали сте. Сега е различно. За всичко си има подходящо време. Мен с каката ме линчуваха, защото не й давах боклуци да яде (шоколадчета, крокита и тем подобни), но не защото съм някаква хипер стриктна, а защото исках първо да е опитала хубава храна и да изгради хранителните си вкусове и навици. Естествено, че дойде време, когато опита всичко, но и до ден днешен не им е фен.

# 173
Кисело мляко и аз не мисля да давам скоро. При мен също има натиск от част от родата, ама не са познали. Не искам да пият Ам, ама пък искам здрави деца, та ще си почнем всичко по реда. Със захранването ще почвам другият месец обаче като ще са на 4 коригирана. Съветите на неонатоложката са такива, защото за разлика от доносените деца, те ще са пили два месеца повече АМ и би трябвало да са готови. Вече почти успяват и двамата да държат и стабилно главата.
Иначе, Блекче, не се обвинявай. За мен, за да направиш дете, трябва да можеш да му осигуриш и необходимите условия. А това включва и здрава и психически стабилна майка. Надявам се, че няма да ме разберете погрешно, ама винаги съм се чудила на майките с породени деца. Ми то, извинявам се, ама 2-3 години да минаваш през това да сменяш денонощно памперси и да не спиш не си е работа. Не знам за вас, ама за мен този период в момента определено не ми е от най-щастливите. Може би защото съм с две, не знам. Обичам си ги безкрайно, ама се чувствам толкова затъпяла и дебилна, че не е истина. А сме още в началото. Нямам търпение да се очовечат малко и надявам се да ми стане по-леко.

# 174
Диди, и аз се чувствам по същия начин. Обожавам я, но организмът ми тотално се изтощи. Да не говорим, че съм "затворник" в собствената си къща. Цяло лято пропуснах, защото тя ревеше от сутрин до вечер и не искаше и да чуе за количка. Чак сега започнах пак да я приучавам в количка, та да ми е отмяна на раницата и да мога нормално да излеза на разходка. Ако искате ми вярвайте, но всяко излизате ми е със страх и малко да вземе да мрънка се паникьосвам, че ще изпадне в истерия.

# 175
Аз не искам да говоря предварително, но за мен пък времето с бебе  /без бременността/ е страхотен период. Като уточнявам, че не съм гледала близнаци и бебето ми беше много спокойно Simple Smile То не беше четене на книги, разходки по цял ден, разполагаш си с времето, различни емоции, първа дума, първа крачка ... Кърмех навсякъде и по всяко време, за никъде не бързах и навсякъде бях с бебето. Не казвам, че не беше уморително на моменти, но беше прекрасно Simple Smile Единственото, което малко ме натоварваше понякога бяха другите майки, за това често предпочитах да седна в някоя градинка и да чета книга 😊
Сега изобщо не знам как ще е, но си го представям пак така! 😉

# 176
Мисля, че избора кой, кога да си за храни детето и какво да дава на детето си е личен избор на родителите. Не само на майката. Както казвам на мъжа ми "не съм го правила това дете в час по трудово,че да е само мое. Сами си гледаме детето, нямаме никой, който да ни помага. Никой не ни наставлява какво да и даваме и какво не. Мое решение беше, като се опитам и на педиатъра. Нямала е никакви реакции. Имам и мнението, че от прекалено пазене по-хубаво не става. Едни казват, че е по-хубаво алергените по-рано, други по-късно. Моето мнение е кой, когато иска, никого не съдя. Никого не агитирам да постъпва като мен. Мога да кажа аз как съм го направила, как е протекло при нас, но как ще протече при друго дете не мога нито да предполагам, нито мога да дам гаранции за едното и другото.
Мама на принцеси... Много познато ми звучи. Такъв страх и ужас не съм брала в живота си. До третия месец не смеех да мръдна с тази количка сама. Накрая започнах по малко, но само аз си знам какво ми беше

# 177
Хах, и аз обичам детето си естествено, то е моето дълго жадувано ангелче, но ако трябва да съм откровена, се чувствам изтощена. Моят мъж  работи и не е окей да става нощем, поне по моите разбирания. Майка  ми работи и изкара тежко ковид, та гледах да не я товаря много. Ама не мога повече, отиваме:D

Нашият юнак реве силно и пронизително, като то всъщност повече мяза на крещене. Мислех, че  е от коликите , ма явно е темперамент. Днес например си мих косата два часа на пресекулки и не можах да се изсуша и тръгнах мокра.Той просто не е доволен, като ме няма в стаята повече от 10 минути:D Където и да отидем съм нащрек да не истеряса, защото хората се смущават. Онзи ден при ортопеда втората част на прегледа мина в рев и почти нищо не чух, бързо ни отпрати. Иначе е голям сладур, страшен бузанчо ми е.

Някои хора като ви чета-абе вие сериозно ли ,бебе~книжка и спокойствие - е чак пък толкова...звучи ми наистина дооста поизопачено. Но и други майки са склонни към идеализиране и аз затова като цяло ги избягвам.

Чери, не е много трудно да се сетиш, че някои хора бързат със захранването , не щото са тъпи и безотговорни или нямат финансова възможност, а им се ще да не блъскат детето с АМ една година. Особено ако си наддава добре и има интерес към храната. Извинявай, нещо ме издразни в поста ти , даже не го дочетох, предполагам не е било лично.

Ясно ми е, че при наличие на човешко мляко , кравето е просто ненужно.  Сигурно и аз ако кърмех, щях да следвам този назидателен тон, ама не е приятно да знаеТЕ. Трябва и аз да го имам предвид.

# 178
Не обичам да влизам в спорове! Не се отричам от думите си! Като не ви харесва не четете. Тук сме да споделяме опит и точно това правя. Никъде не казах или обвиних някого как си гледа детето. Нито, че някой не си обича детето или нещо подобно. Споделих как е било при мен и да - така беше - книжка и спокойствие. Трябва да се чувствам виновна ли?
И да - сетих се, че може някой просто да е решил да не си "блъска" детето с АМ, ми да го блъска с каквото иска, казах си мнението и то е, че кравето мляко не е за бебета, че щом не е на кърма АМ е другата алтернатива, вместо киселото мляко, тъй като то е създадено да замести кърмата. И да, не смятам, че е нужно са се бърза със захранването. Чела съм доста по темата. Това е. Тогава защо изобщо задаваме въпроси тук? Ми давай му каквото прецениш и не търси отговори, които не приемаш и не искаш да обмислиш. Ти си майката, ти преценяваш!
Съжалявам, доста е груб поста ти.
Аз пък не харесвам майки, които вечно се оплакват  колко им е трудно!

# 179
Еми евала на такива майки дето успяват и книжки да четат. Моят свят в момента е хранене, сменяне на памперси, приспиване и обратното. Не помня какво е това спокойствие, особено с разпокъсаният сън за не повече от 3 часа. И да трудно е, за хора като мен, за които създаването на поколение не е цел номер едно в живота. Излязла съм си много от зоната на комфорт и според мен е нормално да си мрънкам.

Общи условия

Активация на акаунт