"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 431
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм много вярваща, но не и религиозна. Еднакво добре се чувствам и моля и в църква, и в джамия Wink
Традиции спазвам, ако ми харесват, а и винаги мога да си създам нови.
Ели , това че бременна не боядисвала яйца, го чета за първи път.

# 676
  • София/Севлиево
Ирен,някога някъде съм го чела и ми се е вклинило в главата...

# 677
Моята свекърва (както казвах не е религиозна, но знае и спазва всички традиции и суеверия) някак го е пропуснала това с яйцата. Иначе щеше да ме изяде с парцалите Joy Аз обичам да боядисвам яйца, но тази година заради малкия доста се постарах.
А пък съм толкова НЕ суеверна, че падам от смях като чуя поредното. Нищо лично към никой, но искрено се забавлявам. Хора всякакви. То живота ми го върна, накрая и двете ми деца са ин витро, ама ако питам някой който се моли в църква за бебе всеки ден, ще ми каже, че не съм се молила достатъчно. Така че всеки с вярата си и убежденията си.
Аз да сменя темата малко, днес хванах да пера бебешки дрешки. Ми те толкова мъничи Heart уж беше скоро, а ми е такъв кеф. Нищо, че имам два месеца до термин, усещам че няма да изкарам до края и гледам да се подготвя.

# 678
  • до най-прекрасния мъж
Александрия, ако не си се молила достатъчно, инвитрото не е гаранция за успех Wink Щом имаш едно дете и второ на път, достатъчно си се молила.
Аз съм суеверна, точно на Разпети петък ме изписаха от болницата след престой за задържане и не боядисвах яйца. Направих само козунаци.
Не съм кръстена, но съм вярваща. Вярвам в съдбата и в предначертания път на всеки. Точно на 9-годишнината с ММ ми беше пункцията, а ден преди 10-годишнината ни се появи на бял свят нашето слънчице. Тя си избра този ден да се роди.
Относно кръщенето, искаме да кръстим детето още през тази есен. В тесен кръг, само ние и кръстниците+още едно приятелско семейство и евентуално майките ни. Не искам да е цяла сватба народ, а личен празник на детето.

# 679
Привет, момичета 🌷
Можете ли да ми препоръчате добър детски ортопед за град Пловдив?

# 680
Жасминче , Димов в Димет , Хазбун и Янакиев ортопеда от Селена , има и частен кабинет . С Крис бяхме при Димов , останах доволна от прегледа .

# 681
  • до най-прекрасния мъж
Привет, момичета 🌷
Можете ли да ми препоръчате добър детски ортопед за град Пловдив?
Арнаудов, на бул.Ал. Стамболийски. Водя вече трети път дъщеря си при него. Но май вече не работи по ЗК. От два месеца няма часове по ЗК, предполагам, че ще приема само на частно оттук нататък.

# 682
Благодаря ви много, момичета!
В крайна сметка отидохме при Хазбун. Още като влязохме той ни посрещна с думите: "Знам защо идвате - притесняваш се, защото детето стъпва с крачетата навътре." Ние точно затова отидохме, но не му бях казвала нищо по телефона.
Каза ни да ходи с маратонки навън, да махаме сандалите, защото те не са удобни за тичащо постоянно дете. Вкъщи бос ходи. Взехме още едни меки обувки от декатлон, на които да се сгъва подметката всякак. Подметката да бъде гладка, без свод и т.н. Иска пак да отидем на три годишна възраст и да приема по 4 капки вигантол на ден.

# 683
Как сте, мамита? Как са сладурите?
Ние сме добре. Хапва си детска кухня, та му взимаме все още. Много ми е лесно така и на мен. Много обича айрян, но и вода пие сега в жегите.
Когато сме навън, много си играе с другите дечица, карат бъгита, играят в пясъка...знаете как е. Много обича да танцува и си пее нещо на бебешки, опитва се да прави изречения, но и понякога не му се разбира.
Заспива с мен на спалнята и после го местя в кошарата вечер, а при обедния сън си заспива сам в кошарата. Все още е с биба при заспиването.
Копира другите деца и се тръшка понякога, аз чакам да му мине.. 😀
 Мисля си в скоро време да го уча на гърнето. На 1.9г. е малкият.  Ще се радвам на съвети по темата

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 15:30 от Jupiter sea

# 684
Жасминче , привет 🙃
 И аз още не съм започнала целенасочени опити . Често си сваля сам памперса и ходи по голо дупе . Напикава се , обаче се усеща . Преди да започне да пика , поглежда надолу и стои мирен , на гърне обаче не сяда . Ако го накарам , прави една обиколка на хола ,все едно е кола за бутане с крачета … драска паркета … и после край . Плаче от кукуто и то , защото трябва да стои мирен на него . Всичко прави в движение , яде в движение , спи в движение 😄 и съответно иска и да върши всичко друго в движение . Мисля да му взема стъпало за тоалетната и жаба писуар , да видим кое ще му хареса . Мисля , че е достигнал нивото , на което ще свикне сравнително лесно … ако разбира се не ме изненада и реши да прави инати ,и да ходи с памперс докато се ожени 😂

П.П. Радвам се , че те виждам и в другата тема 🫶 / аз там само шпионирам 😄/

# 685
Аз не че искам да го насилвам, просто да не му е жега с този памперс. Не знам, ще пробвам, пък каквото...
Също съм си мислела за детски писоар за тоалетна и стълбичка, защото му е интересно и знае, че там ходим големите.

Гърнето вчера или онзи ден му го показах, той знае за какво се използва, но все още не е вършил работа в него. Когато аз отивам в тоалетната, той иска да си сяда на гърнето и общо взето само седи 😀 Когато не седи на него, или го пълни с играчки, или го бута като бъги.. Ще видим..

П.с. Мери, опасен е Криско, всичко в движение прави.

# 686
Общо взето , един дол дренки са 😁 и да ,доста по-добре ще им е без памперси . Хем няма да загрява , няма да тежи - не , че ходят с пълни памперси , ама пак е нещо допълнително като обем . И аз не съм ок да му давам зор , по-скоро мисля , че сам ще прояви инициатива като му го поднесем по интересен начин , но каквото е .

Как са другите майки и бебоци , не сме особено активни след раждането , за разлика от като бяхме бременни 😄

# 687
  • София/Севлиево
И ние сме добре.Младежът има вече 5 зъба и май 6-ти се кани да пробие.Пробвах го на кухня, ама ми е много далече от вкъщи и сега в жегите няма да стане, та ще караме на пюрета(а и има още доста нови неща да му давам като различни риби,доматицвекло...).Даже на гърне го пробвах,защото винаги го виждам като почне да прави "голямата работа".Ама е много малък и краката му стърчаха от гърнето та ще го оставим за по-късно.С баткото имах голяма драма, чак на 3 години свалихме дневния памперс, на 3,8 месеца и нощния.Водихме го 2 пъти на море-през април и юни, и сега август се надявам да успеем още веднъж да го заведен.Готвим и кръщене и се надявам ковида да не обърка цялата работа.Попът каза, че ще си го кръсти,но тържеството е под въпрос.А и кръстницата му (сестра ми)трябва да дойде от Лондон.Засега уж цялото семейство(5 човека) ще идват,но заради ковид накрая ако има полети само тя ще дойде.Приятелета още няма, освем две бебета, с които ходим на тренировки "Мама и бебе".Но аз хич не съм от тези дето обикалят по улиците и седят в градинките.Предпочитам да си седя у дома,особено сега в жегите.

# 688
И аз пак започнах да хвърлям по едно око на групата за бременните мацки ако нея имате предвид, че нещо идеята за второ човече все повече ми се прокрадва в съзнанието,  но пък с моето лежане по време на бременност едва ли ще се осмеля скоро.

Иначе Давид вече е на 1,7г. и той от супер подвижните. Тренира за маратон на всяко излизане, популярни сме вече по местата, които редовно посещаваме с тичането си. Поне и аз да отслбвах от тичане след него ама не 🤣 хем и преди обяд и късния следобед аме навън.

Бърборка някакви думи на някакъв негов език, но му е нужен преводач обикновено ако човека отсреща не го познава. Пример: “тати,  тан пам няня” в превод “тати, там падна бибата” 🤦
Аз му готвя, обикновено не яде това което ядем ние. Аз готвя на него, таткото за нас 😀 Храната му до скоро беше основно различни зеленчуци на пара( сега вече по- скоро варени или сурови) + месо/ риба на хартия във фурната или някакво вариво- ориз, киноа, паста, елда, просо, полента етс., които също стават супер бързо. Омлет с Филаделфия+ салата от домати+ филийка със зехтинче е хита на лятото. Важното е разнообразие и баланс да има. Засукани и бавни манджи не правя 😀

Гърне сега ще купувам аз, не съм го пробвала още. Сега само казва когато върши голямата работа и ходим туржествено веднага да го измием, та сега в тази затвърдена рутина вече ще вкарвам гърнето. Мислех с книжка, но незнам коя. От поредицата за Каю загледах една в един магазин. Май първо ще пробвам с обяснения и наградна при свършена работа, където трябва.

Заспиването от 2 месеца някъде си става самостоятелно. На обяд просто го слагам след като е обядвал и сме измили, ръце, лице, крачета.. каквото има за миене. Занимава се нещо обикновено за кратко в кошарата и заспива. Вечер си има канален ред- баня, книжки, загасяне на лампа и го оставям в кошарата. Той си се доприспива С биба все още, а аз лягам на спалнята, но виждам че е готов да заспива сам в стАята. Незнам защо не го остявам, май аз не съм готова 😂😂  Не съм го насилвала, не съм го оставяла да плаче никога, бях решила да се случват нещата, когато е готов. Едно време се приспивахме на ръце, после до мен на спалната и го местех в кошарата, а имаше и период от годинка до 1,4г. някъде си спеше с мен на спалнята през цялото време, просто не искаше в неговото легло и си се гушкахме, но и това премина.

От няколко дни сме във Варна и след първото влизане във водата( оказа се голяма жаба) е със стомашно- чревен вирус. В неделя повръщаше брутално, огромни количества през устата и през носа, беше ужас. Никога не беше повръщал до тогава и така 5-6 пъти за 2-3 часа. Сложиха му ампула деган и приключи и тъкмо мислех, че минало всичко и днес пак повърна сутринта еднократно. Нищо не съм давала, дано не се и наложи. Всъщност давам Ентерол, че и акито е не съвсем ок като консистенция. Добре, че има Ротавирусна ваксина, че минава леко като цяло. Вируса в комбинация с избиващи кучешки е идеална комбинация за настроението НИ просто 😏

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 22:45 от ***Alessandra***

# 689
Здравейте мами,
 моето второ чудо се роди днес. Щастието този път е от мъжки пол и се казва Матей.
Не се получи работата с VBAC, наложи се пак да е секцио, но това е положението. Много съм щастлива, че си е при мен. Дадоха ми шал за Bonding под нощницата и като извадиха бебето веднага го мушнаха в шала. И сега си е при мен. Голям сладур! Няколко пъти беше на гърда и спинка сладко в горещата стая. А аз не мога да мигна. Лежа и си го гледам.

Общи условия

Активация на акаунт