"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 101
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Честито, Матея! Много щастие и безгрижно детство на мъника пожелавам!
Аз да попитам майките с по-големи дечица, кога махнате вечерното мляко?
Ние сме на 10 месеца почти и в момента вечер рутината е баня, тоалет, слагам го в кошарата с млякото и излизам. Той го изпива, взима си бибата, гушка овцата и заспива. Притеснява ме момента, в който махнем млякото и ми се искаше да знам горе долу кога е добре да се случи. Педиатърката ни е тотално неадекватна по тези въпроси според мен.
В момента пие по 180-210 сутрин след ставане и вечер преди заспиване, останалите хранения са с твърда храна.

# 691
  • София/Севлиево
Матея честит да е малкият мъж ❤️
По препоръките на СЗО до 1 година млякото трябва да е основната храна.И в темата ,свързана със захранването,има един мъж(или жена,още не мога да разбера,знам че е май лекар някъде в чужбина) съветва същото-до година заместен обяд и порция плодове, всичко друго мляко.До съвсем скоро Росен бе точно на този режим,но започна да отказва АМ и сега е с три заместени яденета,АМ сутрин и вечер.Ако откаже да пие сутрин измислям друга закуска,а вечерта направо го слагам да спи.Буди се чак на другата сутрин и яде между 8 и 9.

# 692
Калина на година и седем месеца все още си пие мляко сутрин и вечер. Има 10 зъба яде от общата храна, ако може да се нарече ядене. Имам чувството, че просто не огладнява.
Говоренето е някакъв нейн език, който никой не разбира.

# 693
Честито Матея!!! Flowers Hibiscus

Тонката пълзи от един месец (в стил плуване на сухо, още не истинската) и трудно преживях първия шок, че детето ближе пода, а още му стелизирам бибероните, че и лъжичките и там всичко мия ...
Та аз съм на тема колко неподходящо е вкъщи за бебе, как има всякакви неща навсякъде и ей сега ще се изправи и ще ги стига и как е мега мръсно и така Simple Smile

Иначе и ние сме с две заместени хранения, като СЗ не е заместена баш, пие 60 мляко с нея и 3 млека, отпадна нощното хранене преди месец и нещо - на 8 месеца стана, ще въвеждам закуска ма нещо ме напряга и отлагам.

Замислях се купуваме гърне, като ви чета, явно да не бързам.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 22:04 от Одри ♡

# 694
И аз ще се включа с Яворакис, който е само на 9 месеца (реални), а ми спира тоците от сега, а като проходи - просто не ми се мисли Grinning Супер активен е, не се спира - постоянно мърда, върти, обръща, мята играчки. От седмица пълзи със средна скорост - главно гони кучето Grinning и е голям купон, като го стигне се почва едно галене, едно говорене, абе тандем-мечта са. Има заместени закуска, обяд и СЗ, вечер, нощем и рано сутрин го кърмя, и при други спешни случаи (като ако се удари някъде). При нас проблем идва съня и приспиването, защото е на гърда, спи при нас и нощем се буди минимум 2-3 пъти да суче.... не искам да го отбивам, ама искам и да спя и аз и той непробудно, а как ще стане това не виждам скоро.

# 695
Честито, Матея! Да е жив и здрав малкият бонбон! Бързо се възстановявай!

# 696
  • София
Честита радост на Матея! Да сте здрави и много щастливи заедно!

Ние сме на черешата. На 1г10м са. Девойките вече са малко по-управляеми, разбирай - тичат в една посока, вместо в различни. Всички магарии са х2, успоредно с прегръдки, удряне, драскане, щипане, хапане и всякакви подобни ласки. Чакам да им отмине тоя период, щот всички опити за възпитание са неуспешни като ги перне емоцията.

Бяхме на море. Едната не можеш да я извадиш от водата, другата се престраши чак последния ден.

Гърнето го научиха и двете. Ама аз ги слагам откакто са почнали да седят. Малката още от 8м се научи да ака на гърне, в началото ръмжеше, сега от зимата насам си казва. Голямата почна да й кривее, че нейното гърне все е празно, та преди морето почна да го пълни и тя, супер щастлива и доволна. Вкъщи ходят по дупе, че да сядат на гърнето когато искат. Навън още са с памперс, че докато едната каже ако, другата ще ми избяга някъде. Сега ще ходим при баба на къща с двор, и мисля да го оставя само за сън.

За ядене - вече не им харесва кухнята, та взимам храна от близкото ресторантче и ядем всички заедно. Ужасно капризни са. Не щат да седят в столчетата, чак губят апетит, искат като нас на големи столове, ама с това мазало което става при ядене няма как. Ядат сами и вече не дават да ги храня.

Плямпат много. С изречения. Не всичко им се разбира. Едната като падне и реве, другата разказва кво е станало. Познават всички от вкъщи до парка по име, и си ги търсят - закачат се, казват здрасти, радват се, ще обърнат количката от радост. Всъщност днес само я обърнаха два пъти, щот се катерят по нея.

Мляко имат преди лягане и нощно време (все още се будят, нали са недоносени и имат навик да ядат и нощем). Само че сменихме адаптето с прясно мляко. Аз бих им давала и направо айран, ама дребното не ще.

Все още спят в отделни стаи, а ние се редуваме кой с коя да спи (ако не се редуваме, ревнуват и става ад). Пробвахме да спят заедно, ама само се кикотят и скачат и няма заспиване. Заспиват сами, с биба и играчка. Имат по 12 зъба, чакаме още кучешките и предкътниците. Ще махаме бибата като избият и останалите зъби.

На есен тръгват на ясла, надявам се там да ги вкарат още малко в релси, че напоследък са неуправляеми. Борим се с инати, тръшкане и капризи, всичко на два гласа. Чакам с нетърпение да се наспя и да остана поне 1-2 дни сама и да гледам в точка.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 22:55 от delisardeli

# 697
Честит да е Матей! Много го харесвам това име, беше ни втори вариант за име на дребен.
Марио след 2 дни прави 8 месеца. Много енергично бебе , явно на мен се е метнал. От 3 седмици пълзи яко, малък пършинг е от всякъде, а от 2-3 дни се изправя самичък, но пък още не може да сяда самостоятелно. Наложи се да пренаредя малко вкъщи , за да се получи среда, подходяща за бебе. Кърмя го на поискване и захранвам по ЗВБ. Марио е с АБКМ и го давам сравнително спокойно, не бързаме за никъде. От седмица си има и 2 зъбчета. Решението ми да го взема при нас на спалнята се оказа най-доброто за мен. Така вечер дивакът е на самообслужване , а аз само го местя от едната гърда на другата, като ги изпразни. Купих му музикално гърне и няколко пъти имахме успех с използването му, но след като почнах да чета" Изкуството да бъдеш родител" , съм леко разколебана дали да продължавам или да изчакам.
В началото на юни го водихме на море за 15 дни- обикаляхме с кола из Турция, навъртяхме над 2000км, скачахме с парапланери с татко му, обикаляхме забележителности, правихме разходка с корабче, посетихме каньон и си оставихме време за релакс в хубав хотел. На дребен пътуването му понесе повече от добре, раницата за бебеносене ни беше пръв помощник, а от водата човечето не искаше да излиза. Надявам се скоро да повторим , но този път в Гърция, ако Ковид не ни обърка плановете.

# 698
  • София/Севлиево
Добро утро.
Ирен, много ми е сладък Марио, нали го гледам на клипчетата как сладко си похапва.Има и още една съфорумка от отчетната ни.Нейният юнак и Росенче се родиха на един ден.И тя кара по ЗВБ,но са много напред с материала.Много им готви(имат и кака на 3+ години),има си страничка и профил в инстаграм и страшно много им се радвам.И куче имат,и то доста голямо,та шоуто при тях е наистина забавно.
Одри, не се притеснявай толкова.Сигурна съм, че у вас съвсем не е мръсно, а и скоро ще почнете да излизате навън и малкият да иска да пипне всичко,там няма как да го опазиш.Помня как Слави ми донесе една умряла мишка като бе на 4-5 години.Откъде я бе изровил незнам,ама ми изкара акълът.
Дели и при вас не е скучно.Аз още си тъгувам по тризнаците дето загубих 2016-та.Тук в Севлиево има една тройка, вече са може би на 10+ години,но все още са голяма атракция.
Росен както си спеше от новороден в леглото тъй откакто отидохме април на море и не хареса там кошарата ,се научи да спи при мен.А моята спалня е малка-135/180 и понеже спи напреко на нея аз често се оказвам на ръбът.Надявам се пак да почне са спи в леглото си.Сега го оставям, че заради зъбите се буди и плаче.Онзи ден в събота имаше само 2 отгоре,сега и третия се е показал, че и четвъртия май ще тръгне,но не ми дава да ги видя.Не може да пълзи,но се придвижва или по дупе или по корем като пехотинец Simple Smile Много бърбори,даже тая сутрин си пееше на "Кучето Бинго"(сигурно някой ден ако пак имаме куче ще се казва тъй).Мене ме радва,защото батко му хич не бе шпо тая част , а аз не обръщах внимание,а се оказа, че е проблем.
Аз не смея да го пусна във водата в морето.ММ твърдо отказва да идем до Гърция или Турция,защото само той е шофьор и му се вижда много пътя.Сега август ще ходим на трето море в Созопол.Юни като бяхме в Бургас му взехме един много малък басейн и го пълнехме с морска вода.Сега пак ще процедирам така.
Два поредни уикенда ходихме на Шипково и на дребния много му хареса в топличкият басейн.А на мен ми хареса природата и къщата ,която си бяхме наели-такъв хубав въздух и толкова леко се спи.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 09:30 от Елислава

# 699
Честит Матей!!! ❤

Мляко Давид пи до 1,5г. по 210мл. сутрин преди закуска и вечер преди лягане. Нощните хранения отказа преди годинката още, та бяха останали тези две млека, но изведнъж и тях отказа, а ми се искаше да попие още. Мислех да бъда по- настоятелна, но попаднах на противоречива информация дали АМ е необходимо след годинката ако детето се храни пълноценно и консумира достатъчно млечни продукти, та реших да не настоявам повече.
Иначе до годинката следвах принципа, че основната храна е млякото и освен обяд и Сз( заместена чак към 8 ми месец), другите хранения ги заместихме към годинката чак. Даже не ги заместихме, а ги добавихме понеже както споменах и сутрин и вечер доста след това той си пиеше мляко. 

О, това с допира на вече порастващото човече до всичко ми беше голям шок. Всичко ми се струваше мръсно или поне не достатъчно чисто, но откакто проходи и започнахме да ходим по площадки към годинката съм над нещата вече, то няма как.

# 700
Mateya Zoe, честит бебок! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 💙 Пиши и в темата за бременните да те включи Рейвчето на първа страница.

Азалия, като сравнявам с другите деца, Ивчо доста време изкара на АМ. Не помня кога спряхме сутрешното мляко, нощното махна януари (бил е на година и 4-5 месеца - сега като се замисля колко много време съм ставала всяка нощ около 3-4 часа да правя мляко, той продължаваше да става де още седмица да си го търси, но на мен ми идваше тежкън вече и му го спрях), вечерното преди сън го махнахме преди има-няма месец..(значи  на година и 8 месеца). Но пък започна да иска айрянче през деня.

Много се радвам, че се включихте. Прекрасно е да прочетеш такива неща 🙂

Пс. Да споменавам ли как се слагат в устата камъни, пясък, фасове, клончета, листа, джанки, сдъвкани и изплюти чужди дъвки от площадките...😀 Как се маха шепа пясък от устата направо не е за разправяне, айде другите се вадят лесно..

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 15:21 от Jupiter sea

# 701
Привет и от мен. Моето човече е на 1годинка и 11м вече. Палав, палав пу пу да си ми е все такъв. Ходи на ясла вече 3 месеца и съм супер доволна. Лелите само ми го хвалят, викам за моето дете ли говорят Joy в нас обръща къщата. Много съм доволна от яслата, да са живи и здрави. Аз имам няколко дни до термин и вече ме хващат лудите. Изкарахме вирус о двамата на финала, добре, че не родих 10 дни по рано, че не ми се искаше да влизам в тази схема. Като започнах да му давам кисело мляко и ми отказа и кърма и адаптирано. Та влязохме във филма на година и два месеца пишеше по две кофички мляко на ден, силно разредени. Той пие ужасно много течности и до ден днешен, говорим за над 2 литра на ден. Педиатърката каза, че нямало проблем, не му пречи, да ама как да махнеш памперса като той нон стоп пишка .... та сменям памперси повече от на новородено. А скоро ме чака още едно бебе за смяна на памперси Joy голям купон. Та от киселото мляко ми се обрина целия един ден и го спрях за месец, после почнах да му давам съвсем малко. Сега си пие по 2-3 шишета вода нощем. От една седмица съм го оставила да спи при мен за да следя температурата и като се разбуди иска само да го гушкам и като че ли ще спрем тази вода нощем. Дано. Иначе и аз имах период в който ядеше круши от земята с все червеите в тях, а аз стерилизирм шишета Joy колко пясък е изял не е истина, ама се претръпва.

# 702
Ехааа, колко мило ми става, когато чета за вече порасналите ни бебоци. Да са здрави всичките ❤️.

Моята Иванина стана на 2 години. От 2 месеца е без памперс, с изключение на обедното и вечерното спане. Отдавна махна нощното хранене, но адаптирано мляко си пие по мъничко като легне-навик.
На ясла момента няма да я пускам, то не че си го представям как може да стане, де. От ден първи си е все същата лепка и често иска да я нося, гушкам. Доста е срамежлива, с никого не иска да остава и това ми идва в повече на моменти, ама каквото-такова. Още ме държи надеждата, че може и да се промени.

# 703
Хех ясно, че не е прекалено мръсно, ма си мисля, че и други преживяват същото, та да вметна в кой период сме.
Кали и Тонката гони котето, но то бяга успешно засега, ма до време ще е това.

# 704
По повод мърсотията… аз го пускам да лази и да чопли навсякъде навън, така може да се заиграе доста време, а когато го държа в мен или количка или го водя за ръце нервничи, затова просто го пускам. Тепърва ни предстои море, та ще видим и там пясъка дали е вкусен 😅
След два дни става на 10 месеца и от месец някъде иска да ни държи за ръце и да ходи, то хубаво, ама няма никаква стабилност да стои сам прав, а като му пусна едната ръка все едно удря спирачката и спира да прави крачки, имам чувстото че го е страх да ходи “сам”, а в същото време иска да го държа и ми търси ръцете, за да обикаляме. Приемам съвети как да излезем от този кръговрат, или просто трябва да поизчакам като стане стабилен и сам си проходи.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 00:25 от Азалия

Общи условия

Активация на акаунт