Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 374
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
О, супер, че писахте, не бих и обърнала внимание иначе. Само зелената ли е хубава?
На мен тя повече ми допада определено.

# 601
О, супер, че писахте, не бих и обърнала внимание иначе. Само зелената ли е хубава?
На мен тя повече ми допада определено.

И аз много я харесвам зелената.

# 602
  • Street of Dreams
И аз нямам търпение да я пробвам, но не са ми израснали корените, за да видя някакъв ефект. Тъмна си ми е.

Само че от ревюто на Ангелина още повече се обърках.

Цитат
И аз я купих в крайна сметка и вчера се боядисах. Хубав стана цвета, очаквах повече да сивее. Като недостатък отчитам, че не ми покри белите коси. Иначе е достатъчно тъмна.

Хубав цвят - но какъв цвят, щом не сивее?

Тъмна, но не покрива белите коси? Тоест тези, които не са бели стават тъмни, а белите остават, така ли?

Аз боядисвам всеки месец, 30 минути корени, 10 минути дължини. За съжаление никога не успявам да нанеса единствено в корените, а отиват едно 5 см с четката, което води до наслояване на боята и затова вечно е толкова тъмна и не това, което искам да стане.

Ако знаете как ми се иска един светло рус балеаж с черни корени...нещо небрежно и контастно....знаете защо няма да посмея...

Имам нужда от промяна.

# 603
  • SF
Аз се чудя как да си задам въпроса, за да избегна популярния отговор: модерната коса е здравата коса.
Ако нямате здрава коса, така сте се родили, с лоша коса, или пък ако имате много здрава коса, супер поддържана, богата работа,...
Каква е модерната прическа в момента за дълга коса? Етажи, каре, леки етажи, бретон, полубретон, крив бретон, изтънен бретон, плътни краища, заоблен бретон... Няма нужда да подсказвам повече варианти, надявам се става ясно какво имам предвид.

Моята коса в момента не е в най-здравия си вид, но трябва да я оформя някак. Дълга, гъста, здрава, силна коса, сплетена на плитка до кръста като на баба индианка, не ми харесва, а и не ми отива на визията.
Да поговорим за тренда в прическите. Simple Smile
Може и със снимки. Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:06 от Esmee

# 604
И аз нямам търпение да я пробвам, но не са ми израснали корените, за да видя някакъв ефект. Тъмна си ми е.

Само че от ревюто на Ангелина още повече се обърках.

Цитат
И аз я купих в крайна сметка и вчера се боядисах. Хубав стана цвета, очаквах повече да сивее. Като недостатък отчитам, че не ми покри белите коси. Иначе е достатъчно тъмна.

Хубав цвят - но какъв цвят, щом не сивее?

Тъмна, но не покрива белите коси? Тоест тези, които не са бели стават тъмни, а белите остават, така ли?

Аз боядисвам всеки месец, 30 минути корени, 10 минути дължини. За съжаление никога не успявам да нанеса единствено в корените, а отиват едно 5 см с четката, което води до наслояване на боята и затова вечно е толкова тъмна и не това, което искам да стане.

Ако знаете как ми се иска един светло рус балеаж с черни корени...нещо небрежно и контастно....знаете защо няма да посмея...

Имам нужда от промяна.

Опитах се да снимам, но на снимка не може да се хване точния цвят.
Хубав пепеляв цвят е, просто аз очаквах да е една идея по сиво 😁 Боядисвах върху ниво 5ца и си остана тъмна, честно казано почти няма разлика. Белите коси не са ми много и са предимно на слепоочията, но бялото при мен си остана небоядисано Confused

Очаквам мнение и от теб като се боядисаш как се е получило.

# 605
Есмее, в момента, както и в последните няколко години са на мода леките етажи за дълги коси, особено на вълни. Low layers, особено добре изглежда на естествено вълниста коса.

Според фризъора ми дълга коса на класически по-изразени етажи винаги ще е на мода, ако отива на притежателката разбира се. Според други тези класически ,,италиански" етажи са аут, но.... такива фр. салони не посещавам. :Д Като правило съм чувала, че за дълга коса най-късият етаж трябва да е поне 3-4 см по-дълъг от брадичката.

Бретонът (не страничен, а класически, тънък и дълъг, по-горе в темата някой беше пуснал снимка) е специално тази година ,,хит'". Но дали ти отива?

Тъпото при бретоните е, че за хората, които следват хитовете, ако догодина бретона е аут, ще трябват доста месеци докато порасне, а израстнал бретон според мен изглежда ужасно. :Д

# 606
  • SF
Аз следвам хитовете и в момента съм с бретон. Сега е ред да разнообразявам.
Искам силно изразени етажи. Тези дни трябва да намеря време за фризьор. Евентуално в събота ще ходя, но дотогава трябва да съм решила какво искам.

# 607
Колко ти е дълга косата?

# 608
  • SF
До средата на гърба (под плешките).

# 609
За класически бретон предпочитам макс леки етажи, не силно етажирани:
на такава средна дължина много отива.

Силни етажи и бретон ми напомня на ,,Mullet'' (kойто всъщност според тенденциите действително е модерен тази година, но не харесвам).

За силни етажи, средна дължина предпочитам страничен бретон:
нямам много време да търся други снимки, но тази със страничен бретон ще е супер според мен.

# 610
  • SF
Супер!!!
Първата прическа си я запазих! Simple Smile
Косата ми е чуплива и точно такава дължина, а бретонът порастна също така, че да може да се оформи по същия начин. Май нея ще показвам.

Втората прическа не ми харесва. Все имам чувството, че има добавяни коси, защото ако се направят толкова дълбоки и плътни етажи, най-дългите ще са по-рехави. Но аз такива охлюви не харесвам. Стоят добре за снимка.

# 611
Както казах нямам много време да търся, втората е просто като идея. На средна дължина ще е супер втората прическа със страничен бретон, особено и на по-плътен цвят (правена ми е  подобна от италианка, беше страхотна!!, но косата ми беше също до средата на гърба. Сега съм с по-дълга и с много леки етажи). Съгласна съм, че снимката не е от най-добрите.

Радвам се, че ти харесва първата. В момента е много актуална таи коса. : )

# 612
  • София
Аз с един бърз въпрос- за руса коса (ниво 9-10 никъде) какъв оксидант трябва да взема? 6 или 9% ?

# 613
  • BG-DE
Зависи от естествения цвят но все пак по-добре 9%.

# 614
Аз с един бърз въпрос- за руса коса (ниво 9-10 никъде) какъв оксидант трябва да взема? 6 или 9% ?
Зависи какво искаш - да изсветлиш още, или да освежиш цвета. Зависи и на каква основа ще слагаш. Аз не разбрах ще боядисваш с 9-10, или косата е на ниво 9-10.

Общи условия

Активация на акаунт