Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 369
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Тези прически са супер, но мадамите имат страхотни гъсти коси, а и са стилизирани.За ежедневието не знам всеки ден дали
човек може да отдели време .А и етажите трябва да са в перфектно състояние, че разхвърчат ли се тези крайчета-бомба..🤦🏻♀
И аз пуснах дълга коса , още има етажи отзад,но никак не ми харесва как изглежда.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 18:26 от ДХ3

# 616
  • SF
Моята сега няма етажи и да ти кажа, хич не стои добре на къдрава коса. С нетърпение чакам да направя деграде. Плътни дебели краища не са за предпочитане.

# 617
И аз съм с чуплива, къдрава коса. Без етажи наистина е тегаво, но и леко дозирани етажи стигат. Има много фризъори, които като видят къдрава коса и веднага почват да точат ножа да я накълцат като.... Особено къдриците като бухнат от горните етажи още повече и лъсват едни тънки долни кичури, които буквално си висят. Ако знаете какво имам предвид. :Д

Есме, добре а ти с къдрици и вълни как ще се справиш с бретона? Изправяш ли го или и на теб в корените ти е по-скоро права косата?

# 618
  • Някъде там
И от мен едно предложение за актулна и модерна прическа което страшно много ми харесва 

# 619
Бях така подстригана миналата година, само дължината ми е повече 😄
Радвах се на бретона 2 дни и после го хващах с фиби, че ми пречеше да работя😁

# 620
  • SF
Есме, добре а ти с къдрици и вълни как ще се справиш с бретона? Изправяш ли го или и на теб в корените ти е по-скоро права косата?

Да кажем, че в корените е малко по-права. Отдавам го на тежестта на косата. Но пък за бретона това не важи, защото е къс и се къдри грозно. Всеки ден го изправям.
В момент е хванат с фиби, защото порасна и е точно около очите ми или малко под тях. Ще ги накарам да го направят същия като този на снимката, но и той е дълъг. Или поне след 10 дни няма да може да се търпи.

# 621
  • Street of Dreams
И аз от известно време си мятам снимки с един от най-известните фризьори в града.

Здрава коса - но малко. Обичал бил предизвикателствата, но какво ли ще може да измисли за тънка и права коса, което да е по-различно от до сега? Пък смели промени не знам дали ми се правят, така че до сега не съм запазила час...

Немският гугъл ми вади само еднотипни прически и все на руси коси... :/
Освен това повечето са направени на вълни за обем, пък на мен не ми се занимава.

# 622
  • София
Аз се боядисах с боята която препоръча Стрина Калина Flowers Rose .Корените направих с 7.0,а на дължините обливка.Покри ми белите коси перфектно,но ми идва по-тъмна от това което искам та ще добавям 8.0 и коректор(да убие червените оттенъци).
Знаете ли колко коректор да добавя към 25 мл. боя?
Другата ми чуденка вместо коректор и 8.0 дали да използвам боя 8.1. Тоест възможната комбинацията да е
7.0+8.1 или 8.0+ 7.1

# 623
7.0+8.1. Боите с .1 стават поне тон по-тъмни от номера си. Пепелните цветове винаги вървят тъмни, а златистите стоят като по-светли или си отговарят. Ако е само тонер дори бих сложила 7.0 и 9.1, ако е перманентна боя 7.0 и 8.1 или зависи.

Ако ще слагаш коректор, имай в предвид, че .0 боите (зависи на коя марка де, лореалските диа тонери са зелено-базирани, лореал иноа пък до колкото знам имат по-скоро топли основи) съдържат всички цветове от цветовото ,,колело". Коректорът трябва да е минимално количество. Зависи от отенъците ти-колко са силни, какво искаш да коригираш точно. Има медни цветове, които само със синъо няма да се притъпят. А червеното не се оправя със синъо, а със зелено. И за капак само идейка: ако наистина имаш червени, а не оранжеви отенъци, ако сложиш нещо със силен син отенък (особено пък с екстра син коректор), ще стане с лилав отенък. Синъо и червено по теорията прави лилаво. Wink Успех. :Д

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 11:29 от snowwhite12

# 624
  • Бургас/Пз
Аз се боядисах с боята която препоръча Стрина Калина Flowers Rose .Корените направих с 7.0,а на дължините обливка.Покри ми белите коси перфектно,но ми идва по-тъмна от това което искам та ще добавям 8.0 и коректор(да убие червените оттенъци).
Знаете ли колко коректор да добавя към 25 мл. боя?
Другата ми чуденка вместо коректор и 8.0 дали да използвам боя 8.1. Тоест възможната комбинацията да е
7.0+8.1 или 8.0+ 7.1
Може ли снимка на цвето на косата?? И аз мисля да я пробвам тази боя.

# 625
  • София
snowwhite12,направо ме хвърли в голям размисъл.Много полезма информация.Оттенъка го виждам червенеещ.Мислех да пробвам с коректора на Лакме.

Утре ще снимам и ще покажа косата си.

# 626
Най-добре снимай. Wink Аз не съм колорист, но да кажем че имам афинитет към темата, понеже обичам и да рисувам (дори и тогава не се доверявам напълно на себе си, ходя на фризъор за по-сложни цветови изпъления). Нетренираното око често прави грешки в различаването на точните тонове, а някои хора не хващат и малките нюанси. Не че е супер важно де, но ако искаш да боравиш самоуверено с цветове и да калкулираш какво ще стане на края, трябва да можеш много точно да си създаваш формулите на базата на твоето изходно положение. Поради тази причина-неразпознаването на базата и, или нежеланието да се занимава човек в детайл и, или липсата на инфо-са причината за хилядите катастрофи в домашни условия. Grinning

# 627
В момента косата ми е дълга до плешките, като ги покрива, права е и от долу равна. Нямам степени. Искам да отрежа 2 пръста от долу, като искам да си е отново равна, но не отсечена и строга, а леко омекотени крайща. Не знам правилно ли го обясних, но не намирам снимка, с която да обясня на фризьорката визията, която искам, а държа да покажа от колко да си говорим и да се надявам да ме разбере.. В гугъл не намирам точното нещо. Някоя знае ли този тип подстрижка дали има наименование? Или направо да ми пратите снимка. Не целя триъгълник в никакъв случай.

# 628
Моята в със същата дължина и е на венец, нещо такова:

# 629
Тук най-късото е с не малко разлика от най - дългото, доколкото виждам от снимката.

Общи условия

Активация на акаунт