Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 348
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
След като съм въвела овес под формата на каша, с какво да продължа? Каша от ръж и ечемик няма. Имало комбинации, обаче... ?

Честита Коледа на всички. Живи и здрави да сме!

# 181
Има доста ръжени храни като макарони, спагети, хляб, сухари. Аз като захранвах ечемик не намерих и го прескочих. В седмицата на ечемика редувах овесени ядки и ръжени макарони.

# 182
Благодаря. Питах в доста оборотна бебе борса и там ми дадоха алтернатива само под формата на сухари, но дори не продаваха. Може ли конкретна марка и продукт да цитирате, че не се отиентирам добре. Благодаря и се извинявам.

# 183
Здравейте, момичета, да питам за съвет. Бебето ми е 4+,докторът иска да заместя хранене в 15 ч с оризова каша, но тя реве и не я иска. Яде пюретя, дори размесена с тиква пак не иска изобщо. С какво да я заместя, ама да било без глутен?

# 184
Здравейте, момичета, да питам за съвет. Бебето ми е 4+,докторът иска да заместя хранене в 15 ч с оризова каша, но тя реве и не я иска. Яде пюретя, дори размесена с тиква пак не иска изобщо. С какво да я заместя, ама да било без глутен?

Ако детето не иска, не го насилвайте.
Следобедната закуска са каши с плод, или само плодово пюре (аз добавям о АМ към него). На тази възраст нито глутен може, нито друг млечен продукт като извара, рикота и тнт.
Иначе, аз кашите винаги ги предлагам в комбинация с плодово пюре. Simple Smile

ПС: Тя и нашата лична искаше още от 2ри месец да му предлагам сокчета от ябълка и круша, ама ей на, бебо е на 6++ и нямам намерение да му давам. За захранването не я слушам много, много докторката, че тя е от "старата школа". Simple Smile

# 185
Някой знае ли от къде да купя кокосово брашно ( за Пловдив става въпрос)
Искам да опитам да направя едни домашни бисквитки за малката, но не откривам никъде такова брашно.

# 186

Спри да слушаш педиатъра. Захранване се започва около 6м и то със зеленчуково пюре на обяд. Колко ще изяде зависи само и единствено от бебето. Същото се отнася и за заместването. Това се обяснява през три поста. Следобедна закуска се дава около месец след въвеждане на зеленчуците, т.е около 7м. Може да се започне с плодове или зърнени/каши, в зависимост от детето и изхожданията. Кашите запичат, повечето плодове разхлабват. Бебе на 4+ се нуждае само от мляко.

# 187
И все пак, елдата е от първите безглутенови които може да дадете.Хранете си детето както прецените.Информация актуална има навсякъде, не само във форума, може и Гугъл да питате къде има и къде няма глутен

# 188
Благодаря на всички за съветите, определено няма да я мъча с оризова каша, ще видя коя друга е без глутен и евентуално с нея ще заместя!

# 189
Благодаря на всички за съветите, определено няма да я мъча с оризова каша, ще видя коя друга е без глутен и евентуално с нея ще заместя!
Аз давах елда + плод, харесваше се.
Любимата каша обаче е мляко с ориз, но ня е млечна ( без глутен ).

# 190
Искам да опитам да направя едни домашни бисквитки за малката, но не откривам никъде такова брашно.
в Кауфланд няма ли на био щанда им?
иначе в Балев има https://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%BA%D0 … BD%D0%BE&cat=

# 191
в Кауфланд няма ли на био щанда им?
иначе в Балев има https://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%BA%D0 … BD%D0%BE&cat=
В Кауфланд гледах само при брашното, не съм се сетила да погледна био щанда. Утре ще проверя там, благодаря.

# 192
Моля за съвет. До сега въведох тиква за 5 дни, от 3 дни започнах с готово пюре тиква и картоф. Следващите зеленчуци (морков, пащърнак и т.н.) ще въведа например тиква с морков, после морков с пащърнак, но не ми става ясно кога се дава „чисто” пюре: например само морков или само пащърнак?

# 193
можеш да ги въведеш чисти ...
може и първият ден на въвеждане да е само морков примерно, а на следващия морков с тиква ...
дали да даваш чисто или смесено си решаваш ти ...
имай предвид, че морковът е силно запичащ

# 194
Аз почити не съм давала "чисти" пюрета, особено от запичащите зеленчуци. Винаги комбинирам с разхлабващи.
Пащърнак и тиква в единични случаи съм използвала самостоятелно, ако не се е изходил предния ден.
Като му правя домашни пюренца също винаги смесвам по 2-3 зеленчука. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт