Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 361
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Аз дадох по-късно с бананче.

# 211
И аз никога не съм яла. Голямото го ядеше нарязано на парчета. На пюре рядко съм го давала. Много го обича... нямам идея защо Wink

# 212
Авокадото е много полезно. Аз дадох още в началото на захранването, чисто за гризане. Реже се на тънки ивици и бебето си го мачка и яде евентуално. Давала съм и с банан. Банана е от запичащите, а авокадото разхлабващо. Авокадото също и със зеленчуци съм давала, с картоф, морков пак някакви запичащи. То е мазнини и може да се слага вместо рапичното олио. Аз лично много обичам в салата. По-късно любима комбинация на синът ми стана авокадо със сирене на филия. В салати разни също го яде. Абе харесва си ни Sunglasses мъжа ми обапе не го харесва, така че като всичко друго си е до вкус.

# 213
  • Бургас
Аз съм давала само веднъж с банан и не беше във възторг, а банан харесва по принцип.
На мен авокадото ми е гадно и чисто и в салати, никак не го харесвам. А аз като не харесвам нещо рядко го купувам за останалите вкъщи. 😁

# 214
Рядко продаваното в Бг авокадо е такова каквото трябва да е (меко и добре узряло). Повечето пъти, като съм купувала за нас с идеята да го слагам в салати, не ми е харесвало. На бебето (9++) още не съм давала. Знам, че много полезно и ми хареса идеята да го смеся с банан.

# 215
ами може да се чака да узрее авокадото.
Моето бебе също го харесва с банан.

# 216
И с круша беше одобрено , а с пъпеш беше любимо на голямото ми

# 217
От 7 месец давам редовно авокадо на детето и го приема и с плодове и сега вече със сирене и яйце. Предпочетох да давам авокадо вместо каша за следобедна закуска и не съжалявам. Богато е на полезни мазнини, особенно важни и необходими за изграждането на клетките в организма на развиващото се дете.

# 218
И действа идеално за често изхождане

# 219
И с круша беше одобрено , а с пъпеш беше любимо на голямото ми
За пръв път го дадох също с круша

# 220
Мами, помагайте! Нашия хубостник вече 5 дни отказва да яде пюрета и каши,без значение дали са домашни или купени, пие само АМ. А преди това си хапваше с кеф и по 180 гр е изяждал. На 6++ е. Не е болен, не са зъби, днес бях при педиатърката, не можа да ми каже причина за отказа от храна. Какво да правя? На някой случвало ли се е?

# 221
Да, на нас. Оказаха се зъби. Избиха два наведнъж седмица след отказа.

# 222
  • Бургас
Предлагай му, но не го насилвай. Може да са зъби или някакъв период. На тази възраст млякото му е съвсем достатъчно.

# 223
Не го насилвай.Когато реши пак ще прояде.Нашата госпожица е почти на 1г и 3 месеца и още има дни,в които категорично отказва друго освен АМ.След такъв отказ избива зъб 😃Аз лично се водя по детето.Не спазвам схеми,не спазвам грамажи,давам да яде каквото иска и колкото иска.

# 224
Благодаря момичета, малко се успокоих! Дано наистина да е заради зъби и бързо да мине..

Общи условия

Активация на акаунт