Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 363
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Честита Нова Година!!! Simple Smile

С кое хранене въведохте глутена?
Малкият е почити на 7 месеца и има заместен обяд и СЗ. Смятам след 2-3 седмици да дам овесена каша, но се чудя дали като закуска или като следобедна закуска.
Има ли изобщо значение?

# 226
  • Бургас
Аз го започнах с овесена каша следобед преди около десетина дни. Утре мисля да дам спелта и след седмица направо пшеница - сухари на попара. Моята е на 8+ месеца.

# 227
Аз го започнах с овесена каша следобед преди около десетина дни. Утре мисля да дам спелта и след седмица направо пшеница - сухари на попара. Моята е на 8+ месеца.

И аз мисля следобяд да давам.
Моят хубостник е много ящен и съм сигурна, че ако му предложа за закуска, ще я замести и нея за нула време. А сякаш не ми се бърза още.

# 228
  • Бургас
Да рано му е. Аз тепърва ще предлагам закуска. Мисля след 8++ или към 9 месец направо. Ще видим кога ще се реша.

# 229
с овесени ядки въведох глутен за СЗ

закуска не съм давала още, мисля след седмица, когато стане на 10 месеца

хранене напълно не съм заместила, правя си по 30 или 60 мл АМ и давам известно време след твърдата храна

# 230
Здравейте, въведох зелена чушка, но понеже ми беше нарязана много на ситно във фризера не съм я белила, директно пасирах. Нямаше останали люспи, детето я хапна с кеф, без реакции. Все пак, обаче се притесних за тези люспи - може ли да стсне някакъв проблем?

# 231
  • Бургас
И аз така я давам, няма проблем дъщеря ми. Моята също е замразена на парчета и няма как да я беля.

# 232
На зелената чушка ципата в много тънка, едва ли ще дразни стомаха

# 233
Малкият повърна вчера 3 пъти, според мен от жълтък. Въведен е вече, но не му бях давала от десетина дни. Кога мога пак да опитам да му дам?

# 234
Как разбирате дали обрив по лицето от дребни пъпки е реакция от храна или е от обилното слюнкоотделяне? Предния път като питах ЛЛ (не захранвах още), каза че може да е от всичко - дрехи, прах за пране и т.н. Даде един крем на Uriage за атопичен дерматит, но щом я намазах й пламна цялото лице. При вашите бебчета появяват ли се такива пъпки?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 18:56 от Ema_P

# 235
По принцип, когато има реакция към храна има и обрив по коремчето, вътрешната част на бедрата и на ръцете- на най- нежните части на тялото.

# 236
Въведох глутен с овесена каша няма значение кога,аз давах сутрин сега давам следобед и добавям сирене ,плод

# 237
  • Несебър
Дерматолог ми каза, че някои бебета се зачервяват повече от Xemose, ако става въпрос за него. Не, че правят реакция, и избиват още повече пъпки, а просто вече съществуващият обрив се позачервява.

# 238
Как разбирате дали обрив по лицето от дребни пъпки е реакция от храна или е от обилното слюнкоотделяне? Предния път като питах ЛЛ (не захранвах още), каза че може да е от всичко - дрехи, прах за пране и т.н. Даде един крем на Uriage за атопичен дерматит, но щом я намазах й пламна цялото лице. При вашите бебчета появяват ли се такива пъпки?
При нас се появяват. И аз се чудех дали  е от храната обаче не съм спирала да давам. Когато попитах и на мен ми казаха, че реакцията към храна се вижда по корем и вътрешната част на ръчички и крачета. Като го изкъпем изчезват, затова решихме, че е от слюнката

# 239
Кога се въвежда риба? С каква се започва? Какви други риби може да се дават след това? Как точно се въвежда?

Общи условия

Активация на акаунт