Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 366
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Риба въведох с малките бурканчета на Плазмон

# 241
От къде взимате пилешко месо за децата? Захраних пуешко и пилешко на хип, но искам да взема пиле и да го направя аз. В Кюстендил сме , ако някой знае добър магазин там ще съм много благодарна

# 242
Риба въведох с малките бурканчета на Плазмон
с коя започна?
как се въвежда точно риба?

# 243
Аз риба въведох след годината. Пържен шаран от рибарника на баща ми.
А за пилешко- давах домашен петел, бяло месо

# 244
Аз въведох рибка на 8м и половина, с готови пюрета, давала съм в тази последователност, като давах 1 път седм. Треска, лаврак,хек,писия,пъстърва.Дава се вместо месо веднъж седм., 30грама до 1г.Така знам аз.Всеки вид го давах веднъж седмично, повтаряла съм от тогава, вече е на кухня.Хапва всичко, готвено домашно, купено, кухня,  солено, сладко.Захраних с пюре, но бързо минах и на парченца малко сходно на ЗВБ.Хапвала е и лаврак на парченца, направен на фурна със зеленчуци.Допада й.

# 245
Може ли да ми кажете как се въвежда прясното мляко и белтък? Трябва ли  белтъка да е повече от 3 дни като жълтъка? С какво количество се започва? В печива ли се слага или направо сварено яйце? А прясното мляко, колко дни се въвежда? Знам че не се дава до 2 г. директно за пиене, но не разбитам как да го въведа. Бебка е на 10 месеца, искам до 12тия месец да съм въвела тези продукти + сирене маскарпоне.

# 246
Аз не съм ги въвеждала специално. Около 11-12м започнах да давам различни печива с цели яйца като мъфини, баница и тн. Бъркани яйца дадох след годинката. Варено яйце не съм давала директно, само в салата и картофено пюре. Прясното мляко с палачинки го дадох за пръв път пак на тази възраст. И за пиене съм го предлагала / мляко с "какао", но с брашно рожков/, но не се хареса.

# 247
Каква схема следвахте при въвеждането на глутена?
Аз мисля да давам всеки ден в продължение на месец като почна от по-малко към повече съдржащи.
Още се чудех, колко последоватвлни дена мога да давам пшеница? Има ли някакъв лимит?

Малкият сега става на 7 месецаи мисля глутена да го почвам на 7++.

# 248
Не следвах схема.
Директно дадох попара,но девойката не я хареса.
Не харесва нищо хлебно(кус-кус,макарони или подобни),което можех да давам.Не харесва и каши.
Слагах й разтворими бисквити на Плазмон в млякото.

# 249
Момичета, как давате зелената чушка? Като се свари ли се маха люспата, маха ли се изобщо? Съжалявам, ако е обсъждано вече, но май само тя ми остана от основните зеленчуци.

# 250
Как хубаво си ядеше детето сега венеца й е подут явно чакаме кътник .....яде ам,к.мляко,хляб,солети ....😭😭😭

# 251
Как хубаво си ядеше детето сега венеца й е подут явно чакаме кътник .....яде ам,к.мляко,хляб,солети ....😭😭😭
Дано бързо да пробие.Нашата госпожица пие само АМ при никнене на зъб.Откаже ли да яде и до 2-3 дни имаме зъбче

# 252
Хмм, бъркани яйца ... от кога може да се дава пържено?
На колко часа е препоръчително да яде 10 месечно бебе? Сега яде на 3.5 часа и се чудих като навърши 10 месеца дали мога да увелича на 4 часа

# 253
  • Пловдив
Момичета, как давате зелената чушка? Като се свари ли се маха люспата, маха ли се изобщо? Съжалявам, ако е обсъждано вече, но май само тя ми остана от основните зеленчуци.
Аз я правих на пара и след това много лесно се маха. Махах я до към 1г и то освен ако не е била в супа.[quote

Хмм, бъркани яйца ... от кога може да се дава пържено?
На колко часа е препоръчително да яде 10 месечно бебе? Сега яде на 3.5 часа и се чудих като навърши 10 месеца дали мога да увелича на 4 часа
Пържено започнах да предлагам след 1 година и половина някъде, сега е на 2г и пак гледам да не и предлагам пържено. Едва сега яде бъркани яйца, преди не ги харесваше. А защо искате да увеличите времето м/у храненията? Аз не мога да издържа 4 часа да не ям, какво остава за 10 месечно бебе. За мен не е редно да увеличавате часовете, освен ако детето само не пожелае така. Моето ядеше през 3 часа, даже и сега се вкисва ако не съм сложила обяда до 12,30, а е закусила в 9,00 часа.

# 254
просто питах дали трябва ...
а колко пъти на ден яде вашето дете?

Общи условия

Активация на акаунт