Изпитани сайтове за парфюми (декември 2020) - тема 36

• 99 302
  • 1 575
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Седмото небе
А добре вие можете ли да ми кажете как се разбира, че парфюма е разреден Flushed Сериозно питам, на други също сигурно ще им е интересно...

# 1 381
  • by the sea
Нека си споделяме, но нека е подплатена с някакви  факти или снимки това  съмнение,  а вашия пример ми стана интересен как точно разбрахте че е разреден, какви са знаците, които породиха това съмнение?

# 1 382
Честита Коледа и на Вас Емилия Петрова 684235, силно се надавам, че не събирате информация за дипломна работа? И така да е, няма проблем. Ние сме тук, за да помогнем.

Защо парфюмите по бг сайтовете са по-евтини от тези в чужбина? е нещо като да попитаме: Защо запалатите в България са по-ниски от тези в чужбина? На втория въпрос няма да ви отговарям.

Когато правите подобни констатации, е добре да се дават и конкретни примери. Тоест, не знаем какво сравняваме: цени на парфюми в магазини, в магазини онлайн, в бутици, в МЕТРО или на пазара в Илиянци?

Маржът на отсътпките в онлайн магазините се формира по различен начин, според различни критерии и различни фактори.

Пример: Ако даден бранд е решил, че ще популяризира продажбите или иска да ги стимулира и т.н, той се договоря с останалите по вреригара за съответната ценова политика. От което следва в онлайн магазините да се появявят - 15%, - 20 % отстъпки и т.н. Но това е общоприета практика и в чужбина.

Търговците боравят с ралични канали на дистрибуция, включително и сив внос. Това последното също няма да го коментирам. Нормално е в държава като България, където средната заплата е "X" лева, пазара да се настрои спрямо тази "X" цена.
Представяте ли си, ако никой не се съобразява с този фактор, дали изобщо някой би продавал стоката си тук ?!

Друга причина за ниската цена на даден продукт, може да бъде факта, че този парфюм се спира от производство и т.н.

Съществува и едно понятие : Жизнен цикъл на продукта. Това също оказва влияние на цената.

Големите онлайн магазини NOTINO, parfimo и прочие си имат по няколко филиала за всяка страна. Представете си, че сте търговец и ми продавате парфюм, който струва 100 лв.  Аз ви казвам: "действаме", но не искам 1 брой, а 100 броя - следователно цената става 80 лв., обаче аз имам още 10 пазара (сайта в различни държави) и искам 1000 броя парфюма - следователно цената сатава 50 лв. Оттам нататък, аз си правя сметката по моя бизнес план, който ви щрихирах по-горе.

Колегите също споделиха, че онлайн магазините нямат нужда от разходи за наем, заплати на служители и още и още. Това дава на търговеца гъвкавост в цените и конкурентност спрямо физическите магазини, които все още същестуват.

Трайността е фактор, който най-много зависи от кожата на конкретен човек. Промяната на трайността в много парфюми е факт, но не защото някой ги разрежда с вода, а заради това : IFRA

Ако цените в България бяха много по-евтини от другите страни, ние нямаше да пазаруваме от чужбина.

Сега да не си помислите, че съм магазин и прочие. Просто обичам да разсъждавам.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 08:46 от Milen™

# 1 383
Скрит текст:
Преливаме мозък от пусто в празно понякога, и това взе да се повтаря все по-често.
Когато даден индивид няма нужните дадености да разбере какво му се обяснява и доводи от Марс да му приведете- все тая!
Аз лично игнорирам подобни постове по една проста причина- времето е скъпо, и не искам да го губя в ограмотяване на примати.

И сега по същество- последно чакам онези Grin 10 мл от Angel Nova и диксавъри сет с нишови мостри от Нотино.
Обявявам парфюмната година за официално закрита!

# 1 384
  • Пловдив
Откакто Енцо стана Нотино, цените станаха съвсем различни. Единични бройки на ниски цени, стриктно следене на търсенето, постоянни корекции на цените, от страна на сайтовете, отказани поръчки. Това е в България. Лично за мен точно сивата част на бизнеса държи някои цени ниски. Но това не ти дава никаква сигурност, защото е на принципа, покрай сухото и мокрото....България е толкова малък пазар, че ниски цени заради количества, няма как да има. При всичко това, съмненията са неизбежни.

# 1 385
Сигурна съм, че парфюмът от парфимо беше разреден, защото имам оригинален такъв и мога на мига да направя сравнението. И не парфюмът не е реформулиран.
Да, те търговците на парфюми знаят, че заплатите в Бг са ниски и защото имат добри сърца, предлагат на по-ниски цени в Бг.

# 1 386
България е толкова малък пазар, че ниски цени заради количества, няма как да има. При всичко това, съмненията са неизбежни.
Ето ви 3 от най-често коментираните тук сайтове, под ред Parfimo, Makeup и Notino:
Скрит текст:

Дали според вас това са малки търговци? Вероятно и не търгуват с огромни количества и съответно не могат да предложат качествени намаления.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 21:39 от deede

# 1 387
  • Пловдив
Сега ако дадеш пазарен дял за България, ще се проясни  Нотино започна да продава доста по-скъпо от Енцо. Обратно на логиката. Но според моята логика е нормално да е така.

# 1 388
Ааа, не. Търговците на парфюми мразят България, затова специално за нашия пазар наемат пенсионирани медицински сестри, които да източват със спринцовки половината съдържание на флаконите и да го допълват с контрабанден спирт.

# 1 389
  • ново
Сигурна съм, че парфюмът от парфимо беше разреден, защото имам оригинален такъв и мога на мига да направя сравнението. И не парфюмът не е реформулиран.
Изключително ми е любопитно вие как си представяте самата операция по разреждане? Ще съм благодарна да ми го обясните?

# 1 390
A, няма да ти отговорят... И аз питах! 😆 И за източеното количество, за да направят място за разреждане, питах къде отива. И как точно се прави процедурата питах... Ама, е така... питам си само и... "глас в пустиня"!

# 1 391
  • Пловдив
Ааа, не. Търговците на парфюми мразят България, затова специално за нашия пазар наемат пенсионирани медицински сестри, които да източват със спринцовки половината съдържание на флаконите и да го допълват с контрабанден спирт.
Не беше ли с вода? Вече се обърках съвсем.
Извинете, не се сдържах. Но нямам път към Франция и искам да съм наясно.
П.с. ако разредят малко Черната орхидея, може и да ми хареса 😜

# 1 392
  • BG-DE
И аз не съм доволна от Парфимо, от българското миналата година взех L'eau d'issey edp и наистина беше доста по-слаб и с леко по-различна миризма от този, който взех после от Мюлер. Тази година по време на пролетния локдаун поръчах от немското Парфимо Chloe edp и също беше греда, трайност преко сили 2 часа, и не не е рефурмолиран 😊 защото този от Дъглас си ми е както си беше преди години. BTW в немски форуми бях попадала също на лоши мнения за Парфимо. Знам, че изказването на отрицателно мнение за някой сайт предизвиква вълна от реакции но, все пак нали затова е темата 😊

# 1 393
Не, изказването не за някои сайтове, а за разреждането предизвикват... каквото предизвикват. Парфимо доста провокират с изтекли срокове на козметика, с неотговаряне на обаждания/имейли, с неприемане на рекламации... Толкова черни точки им се събраха, че всеки вече има едно на ум. Но тук се обобщава нацяло за сайтовете!

Емилия, грешите. Те не приемат чуждото мнение, приемат само вашето, защото мислят като вас! Wink

# 1 394
  • Пловдив
Как ставаше намаляването на цената в Мейкъп при рожден ден?

Общи условия

Активация на акаунт